Ahojte Lidičký, mám teď problém. Budu si skládat new PC a chtěl bych si koupit i OS windows, jenže nevím jestli si mám koupit visty nebo XP, budu kupovat 4 Gb ram, možná i víc tak zvažuju jestli se mi neoplatí 64 bit systém. Pc bude sloužit na všechno, budu na něm pracovat, graf. práce, programovat, koukat na filmy a občas i hrát. Díky moc za pomoc
Murphyho zákon : Pokud nezálohuješ, o svá data přijdeš. Pokud zálohuješ, vyskytne se při obnově dat na záložním médiu chyba. Důsledek: o svá data stejně přijdeš...
Já osobně bych ti radil, když budeš mít tolik RAM, aby jsi si pořídil Windows Vista. Ta přecejenom umí s pamětí nakládat lépe než XP, nebo se hodí i ReadyBoost. Myslím že u tebe by měl být spíše problém jestli tu Vistu pořídit 32bit nebo 64bit Dávat WXP na nový stroj myslím nemá význam. Je to krok zpět.
Nebo si můžeš na internetu obstarat WV a na oněch 30dní ji vyzkoušet jak ti bude vyhovovat. A na základě toho se rozhodnout Nevim jak to je u ostatních, ale alespoň mě se lépe pracuje "eye-candy" prostředí, což Vista má + Aero, než obyčejné WXP. I WXP mohou být eye-cndy ale s omnoho větším usílím než Vista, která už v základu je...
AMD Sempron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO; OS: Windows XP iPhone 16GB Pwned - working really good
Taky bych bral visty. Do nového kompu podle mě patří..Otázka je zda 32 nebo 64 bitů..Můžeš si koupit edici, která nabízí obě varianty, a tak by jsi mohl vyzkoušet obě a poté používat tu která ti víc vyhovuje. Bohužel toto nabízí pouze krabicové verze a nejsem si jistý jestli všechny edice..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
A nevíte jak je to s tou kompaktibilitou u Vist? Asi jsem lama ale hodně se říká nebo říkalo že Visty jsou ***** tak nevím. K tem verzím 32 nebo 64 bych bral asi 64 pokud jesou lepší než 64 XP A nevíte někdo jaké sou ty verze co to nabízejí? Jak 32 tak 64? Bral bych každopádně asi krabicovou verzi. OEM bych kupovat asi nechtěl
Murphyho zákon : Pokud nezálohuješ, o svá data přijdeš. Pokud zálohuješ, vyskytne se při obnově dat na záložním médiu chyba. Důsledek: o svá data stejně přijdeš...
Podle mě jsou Visty v pohodě. Na adekvátním hardwaru nebudeš mít problém. Takové ty názory, že vista je ***..Vykřikujou většinou ti co to provozujou na stroji s 512MB RAM a podobné absolutně nedostačující konfigurace..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
A eště imho otazečka 32 bit Vista neumí adresovat víc jak 4Gb paměti že? Na pctuningu je malý průvodce verzemi a tam bylo že vista home ... umí již adresovat 16 Gb ale to asi pro 64 bit co?
ja provozuju na kompu XP, co mam v popise a zatim me (vyrazne) neoslovila, co se týče vykonu, u me vitezí zatim XP, ikdyž čekam na novou GK od nvidie v červnu, pak se mozná rozhodnu, ale u Vist nevidim ani jedno Velký plus.....
tych plusov je viacej, staci sa trosku porozhliadnut po internete, ale v kratkosti, kedze som odporucal ediciu x64, tak rozhodne jedno velke plus je podla mna jadro identicke s Windows Server 2008 k comu netreba komentar a ked uz porovnanie tak s Windows XP x64 a tam to nie je take ruzove pokial viem, dalej uplne spickove integrovane vyhladavanie (Google Desktop odskusany tiez a nechyta sa) a dalsi kopec veci ktore potesia, kto vyskusa uz sa nebude chciet vratit...
Nenapsal jsi hw-konfiguraci, takže těžko něco smysluplného radit Pokud bude v PC nativní 64-bit CPU, tj. např. AMD od r. 2001, Intel od r. 2008, VIA od r. 2007, pak připadá v úvahu: 1) WXP/64 2) Vista/64 3) Solaris/64 4) jakýkoliv Linux/64 Zvol OS podle kompatibility hw a kritických aplikací (tuto zásadní informaci jsi nenapsal),