Moderátor: Moderátoři Živě.cz
dj.kure píše:Tak to nevim, ale AMD64 je PLNĚ 64bit a zpětně kompatibilní s 32bit a 16bit instrukcema. Jinak co se týče Itánia, tak to máš pravdu, já měl na mysli procesory na architektuře Core(2Duo/Quad) - respektive EM64T (nějak se mi to pomíchalo).
jinak http://cs.wikipedia.org/wiki/AMD64 píší, že 2^64 není do budoucna problém, takže se dá opravdu hovořit o PLŇE 64bit architektuře.
Jinak se omlouvám za nepřiměřenou reakci, ale nesnášim, když mi někdo tvrdí, že to co předvádí intel EM64T je lepší, než AMD64. V našem případě jsem si popletl IA-64 a EM64T.
bedo02 píše:lidicky, zaujimalo by ma ako vam tie 64 bit vecicky funguju, ze vam to ide naprd. Myslim si ze by si mala vediet ze na 64bit je len velmi malo softwaru oproti tomu kolko toho je pre 32bit systemy. Inak povedame x86. Takze 64bit jednoznacne nie! pokial to chces pouzivat na to co si uz pisala. Takze sa mozes rozhodovat medzi 32bit Vistou a Xp. Niekto mudry tu zahlasil ze nebudes moct pouzivat celu ramku, ano ale na vsetko existuje riesenie. Hocijaky 32bit system je schopny adresovat iba 3,52gb ram, 32bit Vista so Service packom 1 dokaze pracovat a adresovat plnych 16gb takze v tvojom pripade viac ako potrebujes. I XP to vie, len ho do toho treba viac kopat, aj k tym peknym okienkam a kto nevie ako na to pls. UTFG!
Moj subjektivny nazor, Vista je virus s harwarovimy narokmi ktore si nezasluzi. Uprimne, mam vyladene Xp-pro so vsetkymi tymi peknymi vecickami, ktore mam integrovane do systemu (nie ziadne zbytocne aplikacie v pozadi!) a v ram mi to bezi s cca 350mb. Mam tak viac miesta nez potrebujem ine aplikacie.
Tebe by som radil ako newbie, kup si Vistu premium a daj si nan SP1 a budes snim uplne happy. Vsetko to doladzovanie XP-eciek asi nebude nic pre teba.
bedo02 píše:lidicky, zaujimalo by ma ako vam tie 64 bit vecicky funguju, ze vam to ide naprd. Myslim si ze by si mala vediet ze na 64bit je len velmi malo softwaru oproti tomu kolko toho je pre 32bit systemy. Inak povedame x86. Takze 64bit jednoznacne nie! pokial to chces pouzivat na to co si uz pisala. Takze sa mozes rozhodovat medzi 32bit Vistou a Xp. Niekto mudry tu zahlasil ze nebudes moct pouzivat celu ramku, ano ale na vsetko existuje riesenie. Hocijaky 32bit system je schopny adresovat iba 3,52gb ram, 32bit Vista so Service packom 1 dokaze pracovat a adresovat plnych 16gb takze v tvojom pripade viac ako potrebujes. I XP to vie, len ho do toho treba viac kopat, aj k tym peknym okienkam a kto nevie ako na to pls. UTFG!
bedo02 píše:Hocijaky 32bit system je schopny adresovat iba 3,52gb ram, 32bit Vista so Service packom 1 dokaze pracovat a adresovat plnych 16gb takze v tvojom pripade viac ako potrebujes. I XP to vie, len ho do toho treba viac kopat, aj k tym peknym okienkam a kto nevie ako na to pls. UTFG!
Moj subjektivny nazor, Vista je virus s harwarovimy narokmi ktore si nezasluzi. Uprimne, mam vyladene Xp-pro so vsetkymi tymi peknymi vecickami, ktore mam integrovane do systemu (nie ziadne zbytocne aplikacie v pozadi!) a v ram mi to bezi s cca 350mb. Mam tak viac miesta nez potrebujem ine aplikacie.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků