Modrá smrt ve Win Vista

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod D-Knight 5. 5. 2008 09:18

Zdravím,mám takový problém z Win Vista,sem s nima plně spokojen až na jednu věc,poslední dobou mi hází modrou smrt a po znovu najetí mi vyskočí toto okno:

Obrázek
(je to cele jen sem to špatně oriznul)

Zkoušel jsem různé věci co mně napadli,nové ovladače na vše atd.V samotných souborech jsem se moc nevrtal abych to spíš nezhoršil než nezlepšil.Když dám vyhledat řešení tak se vůbec nic nestane.Tak kdyby někoho napadlo co s tím byl bych mu moc vděčný.Jinak tedy mam naistalovaný všechny aktualizace.Díky za každý postřeh.
D-Knight
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D-Knight 5. 5. 2008 09:30

Doplním tedy konfiguraci PC:
Procesor: Core Duo 2 E4500 2,2Ghz myslim ze trochu taktoval neco v biosu.ale jen lehce,4GB ram(800mhz) ATI HD 2600XT nejnovější ovladače.
Deska: Gigabyte GA-P35-DS3R

Něco jsem si pročítal v jiných topikach ale nic mi zhruba nepomohlo.
D-Knight
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukassen 5. 5. 2008 10:28

Nefunguje ani obnova systému k datu kdy fungoval systém korektně?? Při BS vypíše vám taky soubor který chybu způsobil nebo jen kód chyby (takové ten dlouhý číselný řádek)?? Opište si při další BS obrazovce tyto údaje a napište je sem...snad z toho něco vyluštím ;-)
ASUS Rampage Formula X48, Core 2 Quad Q9300 3,46GHz, Gigabyte Ati Radeon 5850, Corsair 4x2GB DDR2 PC1066 Twinx Dominator,Fortron 700W EPSILON, chladic Zalman CNPS9700 NT,SSD OCZ Vertex2 90GB+Samsung F3 500GB,SB X-FI Fatal1ty,LogitechZ-2300
Lukassen
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod D-Knight 5. 5. 2008 10:35

Bod obnovy jsem neskoušel to je pravda ale to bych se musel vrátit skoro na uplný začátek.Jelikož to začalo dělat asi po 5 dnech co sem to naistaloval.
Skusím to obsat ale celkem hodně rychle se to hned restartuje.Spíš to skusím vyfotit:)
D-Knight
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejw 5. 5. 2008 11:13

Zdravim, ja mam podobny problem a odhadujem to na ovladace grafickej karty. Tiez mam Ati HD2600 s najnovsimi ovladacmi a mne to robi tak, ze najprv asi 3 krat vypise ze nejaky subor (ati...) prestal pracovat a bol obnoveny a potom sa restartne comp s takou istou hlaskou ako tebe.
dejw
Junior

Odeslat příspěvekod Lukassen 5. 5. 2008 11:23

Pokud se vám to hned restartuje tak vyzkoušejte následující postup:
START--klik pravým myšítkem na POČÍTAČ--VLASTNOSTI--klik na OCHRANA SYSTÉMU--záložka UPŘESNIT--SPUŠTĚNÍ A ZOTAVENÍ SYSTÉMU--NASTAVENÍ--pokud máte zatrhnuto AUTOMATICKY RESTARTOVAT--zrušte ("odtrhněte")...po tomto by se při BS PC nemělo samo restartovat a vy tak budete mít čas na opis ;-)
ASUS Rampage Formula X48, Core 2 Quad Q9300 3,46GHz, Gigabyte Ati Radeon 5850, Corsair 4x2GB DDR2 PC1066 Twinx Dominator,Fortron 700W EPSILON, chladic Zalman CNPS9700 NT,SSD OCZ Vertex2 90GB+Samsung F3 500GB,SB X-FI Fatal1ty,LogitechZ-2300
Lukassen
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod czert81 5. 5. 2008 12:05

Ahoj, přesně to se mě včera stalo asi 4x taky...instaloval jsem power dvd 8 a při instalaci to spadlo na tu blue screenu a pak to furt restartovalo dokola, tak sem vypnul komp, vypnul jsem ho uplně vzadu vypínačem a po chvilce znovu zapnul a už to valí...ale myslim si že to bude slabou grafikou, mám ati radeon 9250, na ni totiž nejsou ani nikde na netu k sehnání ovladače na Visty.... :-(
czert81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D-Knight 5. 5. 2008 12:06

Aha to je dobré.Zatim díky za radu.Teď už jen čekat na nemilosrdnou BS:)
D-Knight
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czert81 5. 5. 2008 12:06

a funguje?
czert81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czert81 5. 5. 2008 12:13

taky je dost možný že ten komp prostě není uplně hardwarově kompatibilní s Vistama,,,ale kde je chyba, těžko říct žejo...leda ofotit tu bluescreen, což se mě taky nepodařilo a poslat na helpdesk microsoftu esi tam něco vyluštěj...
czert81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukassen 5. 5. 2008 12:21

Ahoj, přesně to se mě včera stalo asi 4x taky...instaloval jsem power dvd 8 a při instalaci to spadlo na tu blue screenu a pak to furt restartovalo dokola, tak sem vypnul komp, vypnul jsem ho uplně vzadu vypínačem a po chvilce znovu zapnul a už to valí...ale myslim si že to bude slabou grafikou, mám ati radeon 9250, na ni totiž nejsou ani nikde na netu k sehnání ovladače na Visty.... :-(

A nenapadlo Vás že tu BS způsobil právě nekompatibilní program power dvd8..ono totiž Vista, když chcete instalovat program jež není kompatibilní "háže" nemilosrdně BS. Postup je tedy jednoduchý, nabootovat do nouzového režimu a program odinstalovat. Jinak instalovat Visty na starý hardware opravdu není rozumné :roll:
Lukassen
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod czert81 5. 5. 2008 12:22

ještě bych se prosim vás chtěl někoho z Vás zeptat jesi nemá někdo problém u Vist Ultimate ENG verze po aktualizaci na češtinu se znakovejma sadama ěšččřžýáíé, já když totiž instaluju nějakej program a vyberu pak češtinu, chyběj tam český znaky, háčky, čárky, jsou tam místo toho ty paskvily...jinak nastavení prostředí mám dobře, čeština, česká klávesnice...co se týče office a holejch windowsu, tak tam se všechno v meníčkách zobrazuje správně...i po změně fontu v jednotlivejch programech to prostě pořád nejde, nevim si vubec rady :-(
czert81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod atrix77 5. 5. 2008 13:09

Já bych ti poradil.
Přeinstalovat system.
Nainstalovat hned service pack 1 a pak všechny aktualizace.
Ovladače.- http://downloads.guru3d.com/download.php?id=19
Antivir-http://www.eset.cz/download/zkusebni
restartovat pc
Potom-tento počítač,pravé tlačítko na C,vlastnosti,vyčištění disku,odstranit vše.
restart
tento počítač,pravé tlačítko na DISK C,vlastnosti,nástroje,zkontrolovat,zaškrtnout i pokusit se obnovit chybné sektory,restart
tento počítač,pravé tlačítko na DISK C,vlastnosti,nástroje,defragmentovat.
restart
mělo by ti to jet

případně odstranit chybné registry,odpad-http://www.ccleaner.com/
mám vista 64bit SP1
atrix77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod atrix77 5. 5. 2008 13:11

bios na default a nebo si něco přečíst o napětí atd.
atrix77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Georgo 5. 5. 2008 14:47

atrix77: byť v roku 1997, tak prosím, ale na dnešnú dobu sú to zbytočne deštruktívne postupy. Najlepšie je fakt poznamenať (alebo chvatne odfotiť) obsah BSOD a zistiť, v čom je problém. U mňa to bol napr. driver pre myš Genius, pričom reálne odhalenie problému zabralo strašne veľa času, a pritom riešením bol prostý update. Je zvláštne, že by user-mode program spôsobil až taký kolaps, ale samozrejme nekompatibilita v tom môže hrať rolu...
Počítačová bezpečnosť stojí a padá na užívateľoch - blbosť a pohodlnosť s ňou nie je kompatibilná.
Georgo
Junior

Další stránka