Co si myslite o Windows Vista?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lepermessiah 21. 5. 2008 11:23

ja mam Vistu od bety v PC, v ASUS notebooku som ju mal rok, stale boli problemy-pricina notebook...ale to je na inu nebatu ich kvalita..teraz mam iny NB, nemam ziaden problem, ide mi vsetko uplne v pohode, zatial som nenarazil na ziadnu aplikaciu co by sa nespustila alebo by mi padla...a mam Vistu Home Premium x64
lepermessiah
Junior

Odeslat příspěvekod Peto02 21. 5. 2008 11:32

Ako zastanca starsej skoly Viste stale neverim. Mam ju na notebooku (C2D 2GHz, 2GB Ram, HD2600) ale akosi sa mi nepaci. Dlhy start, obcas problemy s domacou sietou, kompatibilita niektorych programov... Mam doma 2 PC. Jeden PIII (celeron 1.1, 512 ram), druhy P4 (3Ghz, 1gb ram) a urcite sa s nimi na Visty nechystam. Ked kupim novy comp tak sa budem dlho rozhodovat ci tam dat Visty. Kedysi som neveril Win 3.1 a bezal stale na Nortone. Win 95 som ani nepouzival. Win 98 som pouzival az pokial nedosli XP. Tie som bohuzial v roku 2002 na Pentium 233MHz rozchodil len velmi tazko (tyzden testovania stacilo, tak ako aj Win 2000 a Mielnium, a isli spet Win 98) a tak som si musel pockat az do roku 2004 kedy som kupil Athlona 1700+. Odvtedy bezim na XP a najradsej by som pockal do dalsieho OS od MS. Vadi mi na tom to ze Vista uz ani nevyzera ako OS ale skorej ako nejaka pocitacova hra pre deti (ktore sa tak uz nenaucia robit normalne s PC), s peknou grafikou ale zlou hratelnostou.
Intel Core 2 Quad Q9450|4x2.66GHz|8GB DDR3|1,64TB|9600GT Silent
Lenovo IdeaPad S12 ION|1.6GHz|3GB DDR2|250GB|6+3cl
Sony Ericsson Xperia Mini PRO|1GHz|512MB|8GB|Garmin HRM ANT+
Panasonic Lumix DMC-GF1|14-42|8GB
Peto02
Junior

Odeslat příspěvekod daydalos 21. 5. 2008 11:34

Vista?

tak je to velký žrut na HD to je moc velká nevýhoda, dlhé kopírovanie z flasch diskov do pc a naopak, tie otravné hlašky i keď len niečo vymazať chcete spýta sa vás to i desať krát. Inak asi už nič nie je, po grafickej stránke podarená jediný problém ktorý vidím je ten, že tak či tak na ňu alebo na jej nasledovníkov budeme musieť prejsť lebo tak ako skončila 98čka, 2000, milenium tak pojde aj XP. a k tej aktivácii dnes už ani to nieje problém a to ani na SP1 na vistu ;-)
daydalos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rajqo 21. 5. 2008 11:49

Ja som si kúpil notebook začiatkom októbra a odvtedy mám windows vista home premium stále bez jedinej chyby ;-) no teda jedna chyba je čo ma značne rozčuľuje a to že sa mi strašne dlho spúšťa vista - okolo 4-5 minút to bude určite :-\ keby som spočítal čas ktorý som čakal na zapnutie systému tak to by boli hodiny :D zase nemôžem hybernovať lebo by mi nenabehol potom už ten sprosťák huawei modem na internet.... vždy by som musel reštartovať... ale inak spokojnosť :D :D :D akože oproti XP čo som musel reinštalovať každý polrok lebo stačilo aby tam skočil nejaký malware a už je hotový je VISTA good ;-)
teda až na ten štart... stále to nikto nevyriešil? mám pavillion 6590 stál celkom dosť takže by ma to zaujímalo... :kuk:
HP Pavilion 6590eg (intel core 2 duo 7300, 200GB HDD, 2GB DDR2, windows vista home premium
rajqo
Junior

Odeslat příspěvekod Paulxp 21. 5. 2008 11:52

Dlho som pouzival Windows XP ale priblizne pred rokom som presiel na Vistu Ultimate. Samozrejme ze zo zaciatku som na nu nemal nervy, nevedel som najst co potrebujem, zdala sa mi pomala ale postupom casu ako som investoval do vacsej RAM-ky sa z toho stal celkom pouzitelny system. Pouzivam ho dodnes a som fakt spokojny. Jasne ze pri pouzivani sa objavila sem tam nejaka chyba ale este sa mi nestalo aby system vobec nefungoval, to teda nie...
Amatéri postavili LOĎKU , profesionáli postavili TITANIC
Amatéri urobili LINUX (tm) a profesionáli WINDOWS (tm)
Paulxp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Georgo 21. 5. 2008 11:54

Využívam Vistu presne rok na notebooku a som maximálne spokojný. Najviac pozoruhodné pritom je, že najväčší kritici to buď nikdy ani nevideli, alebo si stiahli pirátsku verziu na starý PC a po hodine zase odstránili, lebo im to pripadalo pomalé.
Beriem, že vo firemnom nasadení môžu byť určité obmedzenia, ale sám za seba som nezaznamenal ANI JEDEN problém s kompatibilitou aplikácií, ktorá sa stále s takou obľubou vyťahuje. Pravda, 16-bitové záležitosti majú smolu, ale na staré hry sa dá stále použiť DOSBox... :)

Keď v súčasnosti sadnem za počítač s XP, tak už mi to pripadá trochu neohrabané, nastavenia siete sa ani dosť dobre porovnávať nedajú... Ale je to ťažko hovoriť niekomu, kto bol naočkovaný populárnym "Vista sucks" a stokrát opakuje absolútne bludy, ktoré sa s takou obľubou šíria.

Na okraj, UAC mám od začiatku zapnuté a nikdy som nemal dôvod vypínať ho. Keď človek potrebuje rozsiahlejší zásah do systému, je najlepšie spustiť si inštanciu TC priamo v admin režime, urobiť čo treba a zase ukončiť. Inak mi ale netvrďte, že okrem úvodnej inštalácie ovládačov a aplikácií musíte UAC každú chvíľu odklikávať...
Počítačová bezpečnosť stojí a padá na užívateľoch - blbosť a pohodlnosť s ňou nie je kompatibilná.
Georgo
Junior

Odeslat příspěvekod bawy 21. 5. 2008 11:56

Kazdy sa tu stazujete na to kolko vela RAM zere vista :) tak si teda dajte XP a 512 rAM a budete spokojny :) ja mam na macbook pro 2x2,4ghz,4gbRAM,256 GF8600M, ( okrem leoparda) aj vista...ide to sviznejsie ako hociake XP ake som kedy videl...neriesim... logicky sadnem do novsieho modelu nie do starsieho...XP na nove PC je krok spät-.. :tleskani

ps: kto chcete spickovu rychlost a booting odporucam NORTON COMMANDER alebo MSDOS..
Samsung i8510 16gb
Iphone 16gb,
bawy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yalk 21. 5. 2008 12:13

Vistu pouzivam par mesiacov, a to bez ziadnych problemov. Ale vzdy sa najdu nejake male drobnosti ktore sa do 5sek daju opravit, pokial je clovek mudry a vie hladat v googly.
Kazdy sa len stazuje ze im to nefunguje jak ma, no riesenie je asi v kupe originalky ako nejakej zavsivenej piratskej verzii.
Tento win bol vyrobeny na to ako predosle w2000 ci xp cize na lepsie vykonejsie pc-cka ktore tento win vyuziju. Mne to na mojej zostave po doladeni ide genialne, hry idu lepsie, programy sa rychlejsie nacitavaju, atd...
Inac jak sa vravi "kolko ludi tolko chuti" takze komu sa nepaci vista tak nech ostane u xp. :roll:
Core 2 duo 8200 2,6@3,6GHz - ASUS P5E - ASUS GeForce GTX280 1GB HTDP PCX - Creative X-Fi Xtreme Audio -ZEROtherm Nirvana NV120 Premium - 2x CORSAIR DDR2 2x1024MB 800MHz TWIN2X C4 - 1x500GB, 1x300GB - 2xDVD-ROM - Fortron 600W Epsilon - TH Soprano
Yalk
Junior

Odeslat příspěvekod Chupacabras 21. 5. 2008 12:17

martin_o5, inetMark a spol.
radšej budem používať XP, ktoré sú po roku pomalšie, ako používať Vistu, ktorá je pomalá defaultne...

PS: aj ročné XP sú svižnejšie ako čerstvá Vista...
Chupacabras
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inetMark 21. 5. 2008 12:24

to Chumpcabras: Vidno, ze si tu Vistu vazne poriadne ani neskusal a ked ano, tak na nejakom starom PC. XP nedokaze vyuzivat vykonny HW naplno a tam na Vistu strasne straca.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod firhang 21. 5. 2008 13:00

na vianoce som si kupil 17" asus, 2GB ram a 2-jadrove AMD + 250GB disk + samostatna karta
sucastou notebooku je aj Vista Home Entertaiment (alebo tak nejak sa to vola)
rozhodol som sa, ze co nebudem musiet z mojich starych osvedcenych programov instalovat, to tam ani nedam - pokial na to bude stacit vista.
nepuzivam Winamp, ACDSee, Nero, takisto nepotrebujem ziadne programy na TV-Tunner a ani na prehravanie DVD - celkovo co sa tyka prehliadania medii som absolutne spokojny - teda az na DivX a pod. to som musel nahodit stare dobre nadobicko....
inak sa mi zda vista stabilna, rychla, pekna a praktickejsia nez XP...
sklamalo ma vsak to, ze sa mi casto stava, ze neviem najst instalacky priamo pre vistu - kedze ti na XP robia problemy - to iste som mal aj s ovladacmi na externu zvukovku...
dalsi pruser je slaba podpora know-how - napriklad nainstalovanie PHP na IIS7 bola morda a to som este stale nedosiel na to ako reigstrovat na konsole ine extension ako *.php a dalo by sa pokracovat

proste Vista je dobra, ale musi dozret - ako vino ;)
firhang
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Chupacabras 21. 5. 2008 13:02

inetMark, čítaj riadne. Písal som, že som Vistu používal 3 mesiace na novom notebooku. Potom som urobil downgrade na XP, ten rozdiel v svižnosti bol extrémny.
Chupacabras
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Georgo 21. 5. 2008 13:32

Chupacabras: za podstatné by som tu považoval to, že mi Vista beží rok stále rovnako svižne, dokonca so známymi performance záplatami rýchlejšie, ako na začiatku. Na XP tomu tak nikdy nebolo - tam to vždy raz za dlhšiu dobu potrebovalo kompletnú reinštaláciu.
Počítačová bezpečnosť stojí a padá na užívateľoch - blbosť a pohodlnosť s ňou nie je kompatibilná.
Georgo
Junior

Odeslat příspěvekod postman15 21. 5. 2008 13:48

Nemal som prilezitost dlhodobejsie pouzivat Vistu takze nechcem privelmi odvazne sudit.

Pouzival som Windows Vista asi len 2 mesiace kym som zvolil downgrade na Win XP Pro,to myslim v mojom pripade hovori za vsetko.

Len by ma zaujimalo ci je naozaj pravda ze pri "dlhodobejsom" pouzivani naozaj nedochadza k zahlcovaniu registrov a naslednemu vyraznemu spomaleniu systemu.

Ak mi niekto zagarantuje ze hej,tak bezim do obchodu pre este 1GB DDR2 a instalujem Vista Ultimate x64.

Ad1:A este malicka poznamka na koniec,na tom istom kompe v nezmenenej konfiguracii mi pod XP bezi WoW od tych 30-45 FPS.

Na Viste Ultimate to bezalo od 15-17FPS.
I just don't see why I should even care
It's not dark yet but it's gettin' there.

-Bob Dylan-
postman15
Junior

Odeslat příspěvekod ftomi 21. 5. 2008 14:36

vistu pouzivam uz zhruba rok na notebooku, po nainstalovani SP1 a rozsireni RAM na 4GB (vypnuty swap) je rychlost zrovnatelna s XP ktore mam v praci na pc s 1GB. Dokonca aj rychlejsia kvoli lepsiemu vyuzitiu RAM. Zo zaciatku som vahal s kupou ale teraz uz nelutujem.

p.s.
a este nieco pre tych ktori pisu ze si pockaju na dalsie windows. Myslite si naozaj ze MS bude robit OS na stare sunky???
Naposledy upravil ftomi dne 21. 5. 2008 14:44, celkově upraveno 1
ftomi
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka