Aby som uviedol niekoľkých ľudí ktorý kritizobvali predchádzajúci príspevok tak uvediem, že na na desktope mám legal win-xp pro / config C2D, 3 gb ram, asus-7600gt, doska msi 965 platinum / a na noťasi mám legal vista home premium zakúpené s noťasom lenovo R61i. oba operačné systémy som opatril dostupnými updatmi a poslednými verziami ovlídačov, všetkého hardwaru. tie som sťahoval len z výrobcových stránok... takže žiadne veci, ktoré by mali mať konflikty. a teraz takto:
na úvod musím napísať, že výhodou auto-updatu víst a trochu zvýšeného výkonu v procesoch na booku oproti xp som si všimol,ale to mi bohužiaľ nestačilo na tie negatíva ktoré som zaznamenal. ked som na book nainštaloval všetok soft, ktorý používam, bootovanie sa rapídne predĺžilo, o problémoch s domácou sieťou som hovoril v predošlej téme, takisto o vzájomnom prepojení booku s desktopom. problémy pretrvávali, niečo som spojazdnil, ale stále to nebolo pravé orechové xpčkovské. a teraz najzávažnejší problém.... neviem ako vám, ale mne na vistách neišlo až brutálne veľa pre niekoho možno nepodstatných aplikácii. viem, že môžete tvrdiť, že ked visty nenastavím správne tak nebudú správne bežať a podobne, verte že som sa serkal a každou kravinou dosť dlho a snažil som sa byť naozaj trpezlivý, takže poďme po poriadku.... prvý ma prekvapil ACDsee ver. 7.0, viem že je stará, ale bohužiaľ tú mám zaplatenú, a tá mi neustále vyhadzovala problémy s kompatibilou a vôbec sa mi ju nepodarilo naštartovať.. / samozrejme finty ako "spustiť ako správca", "spustiť s kompatibilitou xp" som vyskúšal aj šecky ostatné... / ďalej derive 6.0, taký istý problém ako acd, a to mi robil robil značné problémy aj autocad r. 14. s týmito softami som bojoval dlhú dobu a pokúšal som sa všemožne ich rozchodiť, no neišlo to, nakoľko sú to softy, ktoré potrebujem k robote, musím sa s vistou rozlúčiť... to ani nehovorím, že mi neišiel nero vo verzii 7.0, ktorý som dostal k napalke, ale som si musel stiahnuť 8čkovú verziu, a kopu ďalších "veselých" drobností, ktorými ma vista obščastnila..... teraz môžem v poho povedať... vista-´dakujem neprosím si" a seriálové číslo môžem niekomu za miernu úplatu postúpiť..