Nt Kernel @ System

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod f3nix 13. 10. 2008 11:21

Po nějaké době stahování (třeba více souborů z rapidshare.com pomocí rapget) mi vylétne tento proces šíleně nahoru a jakákoliv další práce je nemožná, vytížení cpu je skoro 100%. Nevíte někdo, co s tím? Mám WinVistaHomePremium.
f3nix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod klokotik 13. 10. 2008 12:22

Může to být chyba v programu, tudíž by to měla vyřešit nová verze (pokud se o této chybě tvůrci dozví). Taky je možné, že se ten program pokusí zapsat do paměti, kde je chybný sektor. Tato operace selže, systém to ustojí, program nespadne, ale zacyklí se... (něco takového se mi stávalo, ale s chybovou hláškou + program úplně umřel)

Můžeš zkusit otestovat RAMky pomocí MemTest.
Z českých škol: „Internet je to modré E na ploše, po jehož spuštění se zobrazí Seznam internetu.“
klokotik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod f3nix 13. 10. 2008 14:22

Programem to být nemůže, protože se to stává i při stahování přes IE nebo když otevřu více oken naráz. Prostě když stahuju s netu, tak ten proces nt kernel vyletí na 50% a zahltí systém.
f3nix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 13. 10. 2008 14:29

použij DPC Latency Checker

jedná se o kolizi ovladačů nebo zařízení, obvykle onboard a dedikované síťové karty, konflikt s FireWire, vadný ovladače a podobně...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod f3nix 13. 10. 2008 15:14

kernel_panic [passed] píše:použij DPC Latency Checker

jedná se o kolizi ovladačů nebo zařízení, obvykle onboard a dedikované síťové karty, konflikt s FireWire, vadný ovladače a podobně...

Tak jsem to zkusil, vypnul jsem síťové prvky, usb apod a zase zapnul a restartoval, zatím to funguje, uvidím jaké to bude, až se bude stahovat delší dobu. Po restartu se mi to totiž spravilo předtím taky (na chvílu).
f3nix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 13. 10. 2008 16:39

jen doplním...

DPC Latency Checker problém neodstraní, jen potvrdí či vyvrátí příčinu...

nicméně nadměrná zátěž CPU, způsobená síťovým provozem, je obvykle důsledkem některé z příčin, uvedených výše...

přinejmenším bych v případě onboard síťové karty odinstaloval ovladače, dodávaný výrobcem desky a použil ovladače od výrobce síťovýho čipu (nejčastěji Realtek)...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod f3nix 14. 10. 2008 22:17

kernel_panic [passed] píše:jen doplním...

DPC Latency Checker problém neodstraní, jen potvrdí či vyvrátí příčinu...

nicméně nadměrná zátěž CPU, způsobená síťovým provozem, je obvykle důsledkem některé z příčin, uvedených výše...

přinejmenším bych v případě onboard síťové karty odinstaloval ovladače, dodávaný výrobcem desky a použil ovladače od výrobce síťovýho čipu (nejčastěji Realtek)...

Tak ani reinstal ovládačů nepomohl. :-(
f3nix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wertin 28. 10. 2013 12:44

Mám stejný problém,ale nastal až po nainstalování aktualizace windows servise pack 1.
wertin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 28. 10. 2013 13:32

Nesdělil jsi základní info:
viewtopic.php?f=956&t=1095450
především hw sestavu a hlášky v logu.
Co s tím?
1) Nainstaluj SP2 + všechny security KB.
Je k dispozici už > 4 roky.
2) Ověř hlášky v admin logu.
Milan
Milanr1
Pokročilý