Potíže s připojením, hláška "Server nenalezen"

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 18. 10. 2008 21:18

Ahoj,

řeším u Vist potíže s připojením k netu. Při surfování se mi často zobrazuje hláška "Server nenalezen" (Firefox, hláška se zobrazí ihned po pokusu o načtení stránky, prohlížeč se ani "nesnaží"), při refresh se již načte v pořádku. Docela to otravuje, zobrazuje se každou chvíli na různých serverech. Zkoušel jsem více připojení (Wi-Fi, kabel od UPC), všude stejné.

Firewall u Windowsů jsem zkoušel vypnout, nepomohlo...

Co bych mohl ještě vyzkoušet?
Zdeněk L.
Junior

Odeslat příspěvekod galee 18. 10. 2008 22:25

Něco podobného se stávalo sousedovi na XP, ihned jsem ale zjistil, že má zapnuté asi 3 antiviry zaráz, k tomu 2 firewally a nějaký ten spybot a ad-aware. (K nějakému časopisu dostal totiž jako přílohu CD na téma "zabezpečujeme počítač".)
Tak jsem mu updatl ovladače k ethernetu, kompletně odstranil všechen zabezp. software a nainstaloval jen Avast. A běží to
Můj blog o bezpečnosti, hackingu, webdesignu, Windows Mobile aj.: viz ikona webu
galee
Junior

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 18. 10. 2008 22:43

Stejný problém se řeší i tady: http://www.lupa.cz/diskuse/698/ .

Využívám Eset Smart Security Bussines Edition, nic jiného. Viděl bych to spíš na potíže s DNS, nebo něco podobného. Ovladače síťovky mám aktuální.
Zdeněk L.
Junior

Odeslat příspěvekod galee 18. 10. 2008 22:53

Kdyby to byla chyba DNS, tak by se problém neprojevoval skrz různý poskytovatele připojení a u různých serverů.
Můj blog o bezpečnosti, hackingu, webdesignu, Windows Mobile aj.: viz ikona webu
galee
Junior

Odeslat příspěvekod galee 18. 10. 2008 22:58

Možná by stálo za to zkusit ten ESET na chvíli deaktivovat (nebo úplně killnout), případně ještě z "vlastností síť. adaptéru", přes kterej se připojuješ, na chvíli odškrtnout cokoli týkající se toho ESETu (nevím, jestli si tam ESET něco vytváří, vím, že některé antiviry ano)
galee
Junior

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 20. 10. 2008 09:25

Tak bohužel, Eset za to také nemůže. :-(
Zdeněk L.
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 20. 10. 2008 09:45

Už se to tu řešilo, došlo k přenastavení parametrů pro spojení. Asi to bylo v sekci prohlížečů.
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 20. 10. 2008 13:52

Tady na fóru jsem žádné téma zabývající se tímto nenašel... A nebo pokud je, má název, ze kterého to nepoznám. :-(
Zdeněk L.
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 20. 10. 2008 14:14

Vymaž cache.
Zkus zkontrolovat v Nástroje - Možnosti - Rozšířené -Síť - Nastavení připojení - ? co tam máš?
Zkus spustit v nouzovém režimu bez doplňků.
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mrbr 9. 4. 2014 21:27

Měl jsem naprosto stejný problém. Od určité doby mi celkem často a zcela nepravidelně místo požadované webové stránky vyskakovalo hlášení "server nenalezen". Pokus o zobrazení dané stránky jsem musel zopakovat někdy i několikrát než se stránka zobrazila a to nezávisle na tom o jakou stránku šlo. Vyjímečně se také stávalo, že se stránka zbrazila bez grafiky, jen prostý text (asi bez javascriptu) a teprve na druhý pokus se zobrazila správně. Na českých webech jsem k tomuto problému téměř nic nenašel. (Většinou se bezradně radí odvirovat počítač). Když už jsem vyzkoušel téměř vše a začal jsem zvažovat i koupi nového modemu (přestože příkazy "ping", "tracert" a jiné navykazovaly žádné chyby), dostal jsem radu zkusit změnit DNS server. Našel jsem si na internetu adresy volně přístupných DNS serverů a ty jsem pak zadal ve windows v nastavení sítě do polí "upřednostňovaný a alternativní server DNS", když jsem nejprve zvolil volbu "použít následující adresy serverů DNS", místo volby "získat adresu serveru DNS automaticky". Tyto volby jsou ve WIN 7 v "centrum síťových připojení a sdílení" / "připojení k místní síti" / "vlastnosti" / "protokol IP verze 4(TCP/IPv4)" + "vlastnosti" / ...
Najít na internetu adresy volně přístupných DNS serverů není problém. Spolehlivé jsou třeba od googlu. Touto akcí jsem opustil DNS server mého poskytovatele internetu a přešel na jiný DNS server. DNS server mého poskytovatele měl evidentně nějaký problém, protože po této změně je vyhledávání stránek již bez chyb. Chci tím říct, že u stejně projevujícího se problému stojí za to vyzkoušet i změnu DNS serveru.
mrbr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 10. 4. 2014 07:49

Je to 5,5 roku staré téma... Od té doby se tady tento problém i s radou změnit DNS opakoval nesčetněkrát a je i popsané ve FAQ.
Bari007
VIP uživatel