Kúpil som si notebook Acer Extensa 5630. Po inštalácii OS (Vista Home premium) sa spolu s OS nainštaluje plno trial "sračiek". Po odinštalácii Office trial, McAffe trial mi notebook zamrza, spomaľuje sa, dokonca sa samovoľne reštartne, blue screen... Niekoľko krát som preinštaloval OS s vytvorenej zálohy. Všetko opakuje však nanovo.
Notebook som reklamoval. Podľa predajcu je však OK. Im sa vraj žiadne reštarty a spomaľovanie neprejavilo.
Jedna z možností podľa mňa je, že dodávaný (a spolu s OS aj inštalovaný) trial sw po svojej odinštalácii spôsobuje uvedené problémy. Vytvoril som si preto inštalačnú zálohu ovládačov. Chcel by som si sám nainštalovať OS, potom ovládače a sw, ktorý sám chcem inštalovať a používať.
Vzhľadom na to, že je OS legal mám nárok na inštalačné medium OS od predajcu, alebo Microsoftu?
Zdá sa mi to byť nefér, ak sa spolu s inštaláciou (legálneho!!!) OS a ovládačov nainštaluje aj plno trial softu, ktorý nechcem a nemám ani možnosť výberu, či si ho chcem do svojho notebooku nainštalovať. A navyše sw, ktorý mi po odinštalácii spôsobuje pravdepodobne problémy.