Nový NTB Acer Extensa - Vista Home premium - blue screen

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Khamo 18. 12. 2008 18:39

Kúpil som si notebook Acer Extensa 5630. Po inštalácii OS (Vista Home premium) sa spolu s OS nainštaluje plno trial "sračiek". Po odinštalácii Office trial, McAffe trial mi notebook zamrza, spomaľuje sa, dokonca sa samovoľne reštartne, blue screen... Niekoľko krát som preinštaloval OS s vytvorenej zálohy. Všetko opakuje však nanovo.

Notebook som reklamoval. Podľa predajcu je však OK. Im sa vraj žiadne reštarty a spomaľovanie neprejavilo.

Jedna z možností podľa mňa je, že dodávaný (a spolu s OS aj inštalovaný) trial sw po svojej odinštalácii spôsobuje uvedené problémy. Vytvoril som si preto inštalačnú zálohu ovládačov. Chcel by som si sám nainštalovať OS, potom ovládače a sw, ktorý sám chcem inštalovať a používať.
Vzhľadom na to, že je OS legal mám nárok na inštalačné medium OS od predajcu, alebo Microsoftu?

Zdá sa mi to byť nefér, ak sa spolu s inštaláciou (legálneho!!!) OS a ovládačov nainštaluje aj plno trial softu, ktorý nechcem a nemám ani možnosť výberu, či si ho chcem do svojho notebooku nainštalovať. A navyše sw, ktorý mi po odinštalácii spôsobuje pravdepodobne problémy.
Khamo
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 18. 12. 2008 19:39

Z toho vyplývá, že je lépe koupit NB bez předinstalovaného OS.
Jediný rozumný postup po obdržení NB (nejen ACER) je boot z originálního instalačního DVD plánovaného OS (pokud OS Vista, tak jen originální DVD od MS), smazání všech partition a vytvoření nových.
Před instalací OS se ujisti, že dodavatel poskytl ve výbavě NB ovladače pro plánovanou verzi OS. Někteří dodavatelé laciných NB (typicky ACER) dodávají ovladače jen ve speciální recovery partition v interním HDD.
K Tvým dotazům:
1) Dodavatel NB je povinen Ti dodat instalační médium předinstalovaného OS tehdy, pokud je toto médium definováno v kupní smlouvě. Prostuduj tuto smlouvu/dodací list.
2) Inst. médium můžeš obdržet za manipulační poplatek a poštovné např. od partnerských firem MS, u nás např. Softmail. Požaduje se jen doklad o vlastnictví legální licence OS.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 18. 12. 2008 22:56

nebo mi napis SZ ,poslu ti link na instalacku, chses asi 32bit verzi?
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Khamo 20. 12. 2008 08:42

Sú tam tri ponuky na vytvorenie záloh.
1. Komplet inštalácia (OS+Ovládaše+SW)
2. Iba ovládače a SW
3. Vlastná záloha
Tak dúfam, že mi to z tej zálohy č.2 pôjde.
Khamo
Junior

Odeslat příspěvekod Eross 20. 12. 2008 16:19

Nekomplikuj si zbytocne zivot s pokusom a omylom, nestoji to zato.
Stiahni si od bandolier.wz instalacku ak ti ju da a urob to len 1 a poriadne.

Pravdepodobne nekompatibilita s ovladacmi grafiky alebo zle nainstalovany system...
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Khamo 20. 12. 2008 20:16

Jasné. Neboj, žiadne pokus a omyl. Idem to urobiť takto:
1.Zrušenie partícií, vytvorenie nových.
2.Install samostatný OS a potom iba potrebné drivers k NTB bez toho *****ého trial SW :-)

Ešte sa chcem opýtať. Prejde to normálne aktiváciou?
Lebo pri tej inštalácii z vytvorenej zálohy (OS+drivers+trial sračky) dodanej k NTB nebolo treba aktiváciu.
Khamo
Junior

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 20. 12. 2008 22:04

jasne ze projde,pri instalaci zadej cislo ze stitku

pokud byses nechtel otravovat s aktivaci,muzes zkusit toto:
nekde na C: bys mel mit acer.xml -nekam si ho zazalohuj
mrkni do everestu jestli tam mas SLIC (Základní deska --> ACPI najdeš "SLIC: Software Licensing Description Table")
Z EVERESTU si opis SN VISTY - nevim jestli se bude shodovat se stitkem

1.nainstaluj svou verzi - home premium bez zadani SN
2. Zkopírujeme na C:\acer.xml
3. Do příkazového řádku jako "správce" zadat slmgr.vbs -ilc C:\acer.xml
4. Klik na Tento počítač -->Vlastnosti--> změnit produkt klíč: *****-*****-*****-*****-***** zadej SN ,ktery mas v EVERESTU
nebo příkazový řádek jako "správce" slmgr.vbs -ipk *****-*****-*****-*****-***** zadej SN ,ktery mas v EVERESTU
počkáme než systém zpracuje --> úspěch systém aktivován

tento postup je naprosto legální
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Khamo 21. 12. 2008 11:37

Ten súbor acer.xml nemôžem nikde nájsť. Skúšal som dať hľadať cez Hľadať súbory a priečinky vo WIn. a aj cez hľadať v TotalComm.
Khamo
Junior

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 21. 12. 2008 12:31

zkus skryte soubory (i operacniho systemu)
pokud ho nenajdes, nainstaluj vistu pomoci cisla ze stitku ,a aktivuj klasickym zpusobem
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Khamo 21. 12. 2008 16:46

Hľadal som. Nič. :-)
Nevadí. Díky moc. Moc si mi pomohol.
Khamo
Junior