Nefungující USB disky a čtečka karet ve Win Vista

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod gelny 26. 2. 2009 09:19

Všechny zdravím. Mám následující problém:
Na notebooku s Windows Vista nefungují žádné USB disky ani čtečka karet. Při vložení karty nebo připojení disku se v Systray objeví ikonka pro bezpečné odebrání hardwaru, ale v Počítači se nový disk nezobrazí. Ve Správci disků se tyto disky zobrazí i se správnou velikostí, ale nemají přiřazené písmeno jednotky. Pokud se jim písmeno přiřadí ručně, na chvíli se zobrazí okno Automatického otevření disku, ale po jedné až dvou vteřinách zmizne a písmeno jednotky u disku se ztratí.
Dále jsem si všimnul že po připojení disku nebo vložení karty se ve správci zařízení zobrazí nový HW - Ovladač hlasitosti systému souboru Microsoft WPD (v angličtině je to Microsoft filesystem volume driver WPD). U tohoto zařízení je zobrazena chyba Zařízení nelze spustit(Kód 10). Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače desky, čtečky karet, USB rozbočovače, nic nepomohlo.

Notebook je ASUS M51Tr a systém Windows Vista Home Premium 32bit.

Uvítám každou radu, díky
"Smyslem života je žít tak, aby měl život smysl." - gelny
gelny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 26. 2. 2009 09:25

Nemáš na tom na tom USB disku nějaký virus/malware, který se spouští při autostartu? (zobraz si skryté soubory, jestli v kořeni není soubor autorun).

Pokud máš tento virus/malware v počítači, může být automaticky zavirovaný každý USB klíč i každá vložená karta.

V každém připadě dopozučuji zakázat automatické otevírání disků, je to cesta, kterou se teď šíři mnoho virů.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod gelny 26. 2. 2009 09:41

O virus se nejedná, než jsem začal problém řešit zkontroloval jsem notebook antivirem i antispywarem. Nejedná se totiž o můj notebook, ale o notebook od zákazníka. SD karta je prázdná(po zformátování na jiném PC) a USB klíč můj vlastní který funguje na jiných PC bez problémů.
Tento problém je často rozebírán na zahraničních fórech, nikdo ale zatím nepřišel s řešením ani se zjištěním proč tento problém nastává.
"Smyslem života je žít tak, aby měl život smysl." - gelny
gelny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vvojta 20. 6. 2009 22:22

V programu ASUS CopyProtect máš vše vypnuté. Není to chyba Vist!!!
vvojta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meme1255 21. 6. 2009 12:51

mě to taky dělá pomůže mi to tu kartu/flashd disk jakoby ohnout do slotu.. ale nevim proč?
meme1255
Junior

Odeslat příspěvekod Filip9992 21. 6. 2009 22:17

nedivím se, že na Vistách něco nejede :-) myslím, že tady nepomůže nic :-)
Filip9992
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milanr1 22. 6. 2009 08:30

Filip9992:
hraj si se svým Leopardem a nemontuj se do diskuze, které ani za mák nerozumíš ]:-<
Zvykni si odpovídat jen na dotazy, ke kterým máš nějakou konstruktivní (!) připomínku :pozor
Prostuduj si pravidla fóra:
http://superforum.zive.cz/viewtopic.php ... 9#p5636449

gelny:
Podrobný dotaz, nic nechybí: chválím :tleskani
Příčina potíží:
došlo k poškození řadiče, zde integrovaného v chipsetu. Příčinu nelze určit. Nejčastěji to bývá statická elektřina.
Co s tím?
1) Reklamace NB u dodavatele. ASUS disponuje velmi dobrým servisem.
2) Před použitím elektronických zařízení se zbav el. náboje, např. dotykem radiátoru ústř. topení nebo umytím rukou pod vodovodem apod. Jinak se Ti podobné „záhadné“ poruchy elektroniky budou stávat častěji.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod t85m 22. 6. 2009 12:56

Filip9992 píše:nedivím se, že na Vistách něco nejede :-) myslím, že tady nepomůže nic :-)

precital som si vsetkych 7 prispevkov, ktore mas na fore a vsetky su o tom istom. Ked je Mac pre teba najlepsi, tak nad nim aj onanuj, ale neplet ho do diskusii s win vista alebo win 7 ked sa do toho absolutne nerozumies. Nenaucil si sa robit na oknach, tak si si kupil dvakrat drahsi Mac a teraz presviedcat ludi, ze len on je najlepsi a vsetko od Microsoftu je *****.
t85m
Junior

Odeslat příspěvekod Filip9992 22. 6. 2009 17:26

Já jsem pracoval na windows deset let, až před třemi lety jsem přešel k macu, takže si vážně nemyslím že tomu nerozumím. Visty se nepovedly vůbec, sedmičku jsem zkoušel a je to v podstatě furt stejný. Takže tady nemluvte o něčem co není pravda. A pokud nemáš prachy na maca tak to je tvůj problém. Mě zdaleka nevadí že je dvakrát dražší. Radši si připlatím a koupím něco kvalitního.
Filip9992
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod t85m 22. 6. 2009 17:59

Filip9992 píše: Visty se nepovedly vůbec, sedmičku jsem zkoušel a je to v podstatě furt stejný. Takže tady nemluvte o něčem co není pravda.

tu sedmicku si skusal asi tak hodinu cez virtual pc ako si sam pisal v tvojom prispevku.
Kritizujes nieco, co si ani nevyskusal. Tie tvoje rady, ze ked nieco nejde na viste, tak si treba kupit Mac, lebo ten je ovela lepsi. Toto si fakt nabuduce nechaj pre seba. Je vidno, ze si zatazeny na vsetko, co je od jablka.
P.S: len blbec kupi predrazeny Mac notebook s ovela horsimi parametrami voci konkurencii.
To je vsetko, stop flame ;-)
t85m
Junior