Vista - na čem doopravdy pojede

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pYrO 20. 9. 2005 14:51

Benjamin píše:Na NB co pouziva bracha jedou XP na PII 200MHZ s 64 MB RAM a celkem v pohode. Na Viste sem nekde cetl ze by melo stacit (mysleno na pouzitelnou praci, ne jenom na rozjeti systemu) procesor s 800 MHZ a 256 MB RAM, coz mi neprijde nijak pehnane.

JJ presne. My zase v skole mame Win 2000 na AMD K5 500 Mhz a 32 MB Ram a jede to v pohode.
pYrO
Junior

Odeslat příspěvekod Sajmon 20. 9. 2005 15:23

pYrO píše:
Benjamin píše:Na NB co pouziva bracha jedou XP na PII 200MHZ s 64 MB RAM a celkem v pohode. Na Viste sem nekde cetl ze by melo stacit (mysleno na pouzitelnou praci, ne jenom na rozjeti systemu) procesor s 800 MHZ a 256 MB RAM, coz mi neprijde nijak pehnane.

JJ presne. My zase v skole mame Win 2000 na AMD K5 500 Mhz a 32 MB Ram a jede to v pohode.

Tak to mi nejde do hlavy. Jednou jsem zkoušel instalovat Win 2000 na notebook s 32 MB RAM, a instalátor mě nechtěl pustit dál pro nedostatek paměti. Jak je to dělaný? To si na instalaci někde paměť půjčili a pak ji zase vyndali?
Sajmon
Junior

Odeslat příspěvekod kotyz 20. 9. 2005 15:36

v readme je jako minimum pro instalaci 32mb, xp maj 64mb.
ja to zkousel na kompu s 48mb a instalator me pustil, ten xpckovej ne. procesor minimum je 133mhz pro 2000 a 233mhz mmx pro xp.
mam cukani to na svym 166mhz nyni uz s 64mb ram vyzkouset, jak moc svizne to pobezi.
2000 na 32mb ram to musi bejt neco, pod 64mb bych se to instalovat neodvazil.

hezkej den
kotyz
Junior

Odeslat příspěvekod pYrO 20. 9. 2005 16:22

2000 na 32mb ram to musi bejt neco

No nic extra to neni ale zas to neni az take otresne jak by sa dalo cekat :) Browsovat cez IE na tom neni zaden problem ale viac som neskusal.
pYrO
Junior

Odeslat příspěvekod Patrix 20. 9. 2005 17:05

Beztak parkrat odlozi vydani a nez to pusti na trh, budou pocitace uz zas o krok jinde :-)
Patrix
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Piki 21. 9. 2005 22:58

A napsal nekde M$ z jakeho duvodu budou takove naroky ? Sorry, ale koupit si 1024 ram a 64bit procesor a dalsi vychytavky
jen z toho duvodu abych mel hezci ikonky a barevneji okenka nehodlam ;-)
Piki
Junior

Odeslat příspěvekod pe3k 21. 9. 2005 23:48

Piki píše:A napsal nekde M$ z jakeho duvodu budou takove naroky ? Sorry, ale koupit si 1024 ram a 64bit procesor a dalsi vychytavky
jen z toho duvodu abych mel hezci ikonky a barevneji okenka nehodlam ;-)

Presne tak...pred 10 rokmi som mal 20x pomalsi stroj ako mam teraz a vsetko slo 10x rychlejsie...este ze ja sa nerozculujem :lol:
pe3k
Junior

Odeslat příspěvekod rudidlo 22. 9. 2005 08:32

xray0045 píše:Naroky MS na Vistu jsou znamy a i kdyz v dobe ohlaseni to vypadalo jako desny sci-fi tak pristi rok kdy Vista vyjde to bude naprosto bezny HW. RAM bude stacit 1GB samozrejme cim ji budete mit vic tim lip hlavne pro hry. Graficka karta bude naprosto dostacovat GF6600 a lepsi, ostatne jiz X300 od ATI splnuje dnesta specifikace pro Vistu. Meritkem je pamet alespon 64MB a nativni podpora DX9, Dvoujadrove procesory podporovany budou ale nejvetsi vahu bude MS pripisovat 64 bitovym CPU. Jinak receno jestli jste si letos koupili pocitac na hry bude Vam na nem Vista behat jak vino
No a na čem budou uuživatelé spouštět ty hry?
Jsou dva druhy uživatelů počítačů. Ti první o svá data už přišli.
rudidlo
Junior

Odeslat příspěvekod xray0045 22. 9. 2005 08:48

Jo hry, to je kapitola sama pro sebe. Doby kdy tvurci her svoje kousky optimalizovali jsou asi jiz nenavratne pryc jak se objevil DirectX vsichni pouzivaji jeho knihovny a zadna velka optimalizace neni. Treba takovy Sillent Hunter 3 ma doporucenou konfiguraci s 1GB RAMky tudiz na Viste bude chtit 2GB a to je pouze simulator kde nejde o zadny framerate co potom hry jako je Doom. MS stejne jako vyrobci her nas tlaci do stale rychlejsich PC, jedinou zachranou je jejich klesajici cena. Vista ale bude muset prinest opravdu neco extra aby na ni lide presli z XP, v tuhle chvili zadnej padnej duvod nevidim, to ze to je barevnejsi a pruhlednejsi je dost malo
xray0045
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ageran 22. 9. 2005 08:56

Mě Windows Vista Beta 1 jede v pohodě na Athlon XP 1600+, 256 MB RAM a GForce2 :-) samozřejmě bez těch animací (tzn. grafické schéma je jen AERO a ne průhledné animované AERO GLASS), a jede mi to úplně stejně jako moje XPčka :-)
Ageran
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rudidlo 22. 9. 2005 09:00

Ageran píše:Mě Windows Vista Beta 1 jede v pohodě na Athlon XP 1600+, 256 MB RAM a GForce2 :-) samozřejmě bez těch animací (tzn. grafické schéma je jen AERO a ne průhledné animované AERO GLASS), a jede mi to úplně stejně jako moje XPčka :-)//quote]
Ano, čistá instalace bez aplikací, fungujících serverových služeb, apod?

EDIT: Asi by bylo dobré porovnávat čerstvě nainstalované WinXP a čerstvě nainstalované Visty. Pak má uživatel možnost porovnat, co mu to přinese.
Naposledy upravil rudidlo dne 22. 9. 2005 09:19, celkově upraveno 1
rudidlo
Junior

Odeslat příspěvekod Ageran 22. 9. 2005 09:09

Přiznávám, že serverové služby jsem nějak nepotřeboval, ale aplikace (MS Office 2003 např.) na tom v pohodě rozběhnu... Asi půjdu ještě zkusit nějakou hru :-)
Ageran
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hobbes 22. 9. 2005 10:34

xray0045 píše:Vista ale bude muset prinest opravdu neco extra aby na ni lide presli z XP, v tuhle chvili zadnej padnej duvod nevidim, to ze to je barevnejsi a pruhlednejsi je dost malo

ludi donuti prejst z XP na Vistu presne to iste, co ich donutilo prejst z 98/2k na XP.. :)
:-P
hobbes
Junior

Odeslat příspěvekod rudidlo 22. 9. 2005 10:41

hobbes píše:
xray0045 píše:Vista ale bude muset prinest opravdu neco extra aby na ni lide presli z XP, v tuhle chvili zadnej padnej duvod nevidim, to ze to je barevnejsi a pruhlednejsi je dost malo

ludi donuti prejst z XP na Vistu presne to iste, co ich donutilo prejst z 98/2k na XP.. :)
A to bude?
WinXp jsou oporoti win98 stabilnější, oproti win2k podporují více her. Proč by uživatelé měli přecházet na nový systém? (Samozřejmě mimo OEM licence, tam to ani jinak nejde.)
rudidlo
Junior

Odeslat příspěvekod Eross 22. 9. 2005 10:42

-ak budu 7 verzie Visty tak clovek si urcite vyberie tu spravnu,ktora mu samozrejme pobezi na jeho machine...
(aspon dufam ze budu nejako konfiguracne rozdelene)
-pochybujem ze tie OS budu take ze bude potrebny balik prachov na upgrade pocitaca/kupu noveho....
-tie machiny ktore sa predavaju teraz si myslim ze ich v pohode zvladnu...
-a ako sa hovori ramky/hdd nikdy nieje dost takze tam bude treba tak ci tak/ako vzdy nieco prihodit.... :-)

-doplnam z microsoft.sk
Systémové požiadavky:
Minimálne systémové požiadavky budú známe najskôr v lete 2006. :lol:
Predbežné odhady:
-512 megabajtov (MB) RAM alebo viac
-samostatná grafická karta s podporou DirectX 9.0
-moderné PC založené na procesore Intel Pentium alebo AMD Athlon
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka