Vista BETA místo XP

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PG 20. 6. 2006 22:22

Ja vypinam vzdy tu nod32 uvodnu obrazovku uz od XP. :-) ale sak hovorim ze mal problem z aktualizaciou tak siel het. Ale na viste uz davno neslapem , som spat u xp , tych 7 GB ci kolko mi to bralo s disku vyuzijem inac , a este tak trochu startovala na nforce2 chipset dlhsie ako by sa mi lubilo , a kamarat na jeho oem doske od Asus KT600 pre Fujitsu kompy tusim (fakt skvela doska), sa cez errory ani nepreklikal. Ono niekomu ide niekomu nie .Inac ake ste mali tie performance ratingy tam vo Viste ja tusim 2 ale uz si nepamatam bolo to davno.
ΠΓ
PG
Junior

Odeslat příspěvekod petmal 20. 6. 2006 22:27

Fenix píše:Ja nevim ... proc cpat na PC novy system, nota bene nedodelany, kdyz ten stary funguje bez problemu? Jediny legitimni duvod je, ze by mi prinasel nejaka vyrazna zlepseni, coz treba ja u svoji prace nevidim (jo to je jina, kdyz jsem prechazel z Win98 na betu Win2K, ktere se daly nechat tyden bez restartu bezet.)

Jsou tu ovsem i duvody socialni, jako byt in nebo byt zvedavy. Jestli jim podlehnes, to je jen na tobe.

Co se tyce stability, tak me osobne nepadaly ani Win XP (normalne sem je nechaval treba mesic bez restartu, pak sem to stejne vetsinou musel vypnout treba z duvodu preneseni notebooku...), takze tady rozdil neni.

Pokud jde o me, tak:

1) Moznost skutecne prace pod "standard user" => bezpecnost + ochrana pred nebezpecnymy zasahy clenu rodiny... :mrgreen:

2) vylepsene ovladani - klikani na slozky primo v adresnim radku, nahledy v Alt+Tab, 3D okna (ano skutecne je nekdy pouzivam), moznost plynule zmeny velikosti ikon, rychlejsi hledani, prehlednejsi start menu a jeste bych mohl pokracovat...

3) V neposledni rade oproti XP mnohem prijemnejsi vzheld (s Aerem je to daleko vzdusnejsi), coz je pri dlouhe dobe stravene u PC osvezujici (toto je ovsem velice relativni a zavisi na kazdem jednotlivci)

4) Instalace bez restartu (treba ovladace vsechny bez jedineho restartu nebo nutnosti sahnout po CD s nimi, vse slo pres Windows Update)
petmal
Junior

Odeslat příspěvekod petmal 20. 6. 2006 22:32

PG píše:Ja vypinam vzdy tu nod32 uvodnu obrazovku uz od XP. :-) ale sak hovorim ze mal problem z aktualizaciou tak siel het. Ale na viste uz davno neslapem , som spat u xp , tych 7 GB ci kolko mi to bralo s disku vyuzijem inac , a este tak trochu startovala na nforce2 chipset dlhsie ako by sa mi lubilo , a kamarat na jeho oem doske od Asus KT600 pre Fujitsu kompy tusim (fakt skvela doska), sa cez errory ani nepreklikal. Ono niekomu ide niekomu nie .Inac ake ste mali tie performance ratingy tam vo Viste ja tusim 2 ale uz si nepamatam bolo to davno.

Na hlavnim (nejvykonejsim PC) 3 (myslim, ze je to ted v posledni BETE i maximum), jinak 2 (ale to bylo jeste v predesle verzi, kde byly urcite 4 stupne)

Jinak jste to presne vystihl. Nekomu jede, jiny ma problem, je treba vyzkouset, pokud je nejaky problem treba se stabilitou, tak to rozhodne nema cenu na silu tlacit, ale radeji par verzi pockat a pak zkusit znova...
petmal
Junior

Odeslat příspěvekod Oops! 20. 6. 2006 23:01

Mám pár otázeček než vůbec začnu stahovat a instalovat Vistu.
Rozjeli jste na Vistě dvd-ram, avast, kerio a nějakou multifunkční tiskárnu (přesně mám Canonku MP-360) ? S ostatními prográmky co používam, si myslím, že by neměl být problém.
Oops!
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petmal 20. 6. 2006 23:29

Avast je OK
Canon (2 typy) taky OK

Zbytek nemam zkusenosti...
petmal
Junior

Odeslat příspěvekod ewing 21. 6. 2006 07:12

no ja neviem, nainstaloval som si visty na novy komp (3500+, GB RAM) a nabiehalo to skoro 5 minut. podpora ovladacov dost mizerna (samotne visty to pisu, ze je nizka performance kvoli drivrom) ale kedze mi tie na XP nechcel zobrat tak som uz sietovku nerozchodil a bez siete sa moc stahovat nejake updaty a drivre nedaju. inak dost stranok mi s IE7 blblo co som bol dost prekvapeny.
ale keby neboli problemy s ovladacmi uplne v pohode by som to pouzival. cize ak maju tvoje komponenty podporu, kludne chod do toho...
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Junior

Odeslat příspěvekod Ronaldok 21. 6. 2006 08:01

Hruza je vse nekolikrat potvrzovat, je to uplne silene otravny!!!!!!!
Ronaldok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petmal 21. 6. 2006 08:32

Ronaldok píše:Hruza je vse nekolikrat potvrzovat, je to uplne silene otravny!!!!!!!

Konecne, ze to tam je... Hold si lide budou muset zvyknout, ze bez prav nemuzou delat vsechno.

Treba v Linuxu taky zadavate adminska prava pri veskerych "nebezpecnych" zasazich do systemu, instalacich etc...
petmal
Junior

Odeslat příspěvekod Tails 21. 6. 2006 12:36

Fenix píše:Ja nevim ... proc cpat na PC novy system, nota bene nedodelany, kdyz ten stary funguje bez problemu? Jediny legitimni duvod je, ze by mi prinasel nejaka vyrazna zlepseni, coz treba ja u svoji prace nevidim (jo to je jina, kdyz jsem prechazel z Win98 na betu Win2K, ktere se daly nechat tyden bez restartu bezet.)

Jsou tu ovsem i duvody socialni, jako byt in nebo byt zvedavy. Jestli jim podlehnes, to je jen na tobe.

No, kdo rikal ze ten stary funguje bez problemu? :lol: Asi mi tam nalezl nejaky vir ci co (a vubec nevim jak), chova se to ted divne. Takze i kdybych si Vistu nedaval, musel bych XP preinstalovat. :|
Zvedavy na novy system rozhodne sem a byt in? No to mozna trochu taky :lol: i kdyz zamer to nebyl.
Tak ja jej skusim a uvidim. Jinak bezi na tom DirectX9(L) ? Muj konicek je totiz vyvoj her, ktere bez DirectX9 (nebo 8) nedaji ani ranu :D
Tails
Junior

Odeslat příspěvekod Tails 21. 6. 2006 15:54

A ještě jsem se chtěl zeptat: Když moje grafická karta nemá Pixel Shader 2.0, půjde mi Aero?
Tails
Junior

Odeslat příspěvekod petmal 21. 6. 2006 16:37

To zjistis, osobne myslim, ze ano. Mela by mit 64MB pameti a pripadne i certifikaci od MS...
petmal
Junior

Odeslat příspěvekod dta 21. 6. 2006 17:12

Tomas_M píše:Když moje grafická karta nemá Pixel Shader 2.0, půjde mi Aero?e/quote]
Nevím jak je to s Pixel Shader, ale Aero určitě vyžaduje grafickou kartu podporující DirectX 9. Jestli to obsahuje Pixel Shader 1.0 nebo 2.0 nevím.
dta
Junior

Odeslat příspěvekod Oops! 21. 6. 2006 17:16

petmal píše:Avast je OK
Canon (2 typy) taky OK

Zbytek nemam zkusenosti...
ok.dík

Zkoušel tam teda ještě někdo dvd-ram ?
Oops!
Pokročilý

Odeslat příspěvekod loolooloo 21. 6. 2006 17:19

HLAVNE si zjistete moznosti odinstalace nez tu budete za tejden litat znova :-))
loolooloo
Junior

Odeslat příspěvekod Tails 21. 6. 2006 17:23

2dta: DirectX9 podoporuje, PixelShader 2.0 vsak nema.
Tails
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka