Windows Vista_32&64 bit_Vsetko tu

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ravenman 12. 11. 2006 20:13

Zalozil som tuto temu z dovodu ze Vista ma uz programatorsky kod uzavrety a finalny a chcem aby ste kdo ste bol pocten ju si nainstalovat podelily sa so svojimi problemami a skusenostami v tomto topicu ,ja som nasiel zopar nedostatkov a rad si ich overim s Vami .......

Pre overenie : RTM je Build 6.0.6000 ,16386.061101-2205
Pozor na PRE-RTM (nie RTM)6.0.6000,16384.061018-1900 !!!!

:!: UPDATE :!:
Overil som verziu 6.0.6000.16386 u cloveka co ma doma originalne medium Windowsu Visty , takze podobne kecy co sa pohybuju na nete ohladom ze to nie je RTM su neplatne a to je hlavne
Naposledy upravil ravenman dne 22. 2. 2007 22:55, celkově upraveno 4
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod Podhy 13. 11. 2006 00:58

nevím jestli je dobrej nápad tady propagovat warez :) Visty mají vyjít až v lednu :) zatím jenom pro korporace :)
Notebook: ASUS F3Jc-AP025, Core 2 Duo T5600, 1GB RAM, 100GB HDD, GeForce Go 7300
PocketPC: ASUS MyPal A632N
Podhy
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 13. 11. 2006 01:17

Já už vážně nevím, jestli to tak Microsoft nechce, třeba na http://www.thehotfix.net/ jsou dlouhodobě odkazy na vše možné, a Microsoft jenom vydal prohlášení, že jejich SP3 na XP není oficiální, a jinak si jich nevšímá.

Dokonce i velký kamarád Microsoftu Steven Bink se chlubí tím, že Vistu RTM má: http://bink.nu/Article8779.bink
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ravenman 14. 11. 2006 16:06

chcel by som sa spytat ci niekdo neviete ci Vista vychadza z jadra XP(ako zaciatky Longhornu) , alebo je nanovo programovana od zaciatku
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod christian 14. 11. 2006 16:33

ja bych rekl,ze vychazi z XP. (jdou pouzit ovladace z XP)

ravenman píše:stahujte hocikde na torrentoch a warez forach je je plny net :wink:

nono :twisted:
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 14. 11. 2006 17:47

no vidis, ja jsem zas cetl, ze je vetsina (90% ?) kodu prepsana...
ale co je pravda, to se asi nikdo nedozvi:D
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Winnie the Pooh 14. 11. 2006 17:52

Podla mna, keby bolo cele jadro alebo jeho vacsia cast z XP, tak by nove Windows vydavali kazdy mesiac :D
Verim Billovy ze to neodflakol...
Winnie the Pooh
Junior

Odeslat příspěvekod ravenman 14. 11. 2006 21:42

Winnie the Pooh píše:Podla mna, keby bolo cele jadro alebo jeho vacsia cast z XP, tak by nove Windows vydavali kazdy mesiac :D
Verim Billovy ze to neodflakol...

dufam lebo dnesne XP su uz biedne co sa tyka spravneho vyuzitia vykonu noveho PC
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod ravenman 14. 11. 2006 21:51

este jednu vec vam predostriem...urcite viete ze je tu novy DX10 s podporou DX9 , tak preco skoro vsetky hry vykazuju artefakty a rozbite objekty a rozpadnute textury ?? ja v tom vidim ze ta hra si nevie nejako najst ten svoj DX9 v DX10tke lebo nieje optimalizovana a nevie pristupovat k DX10 tke , ale ako to bude aj ked vynde officialne ?? DX10 by mal byt full uz teraz,myslite ze potom budu vychadzat patche na kazdu hru aby bola pod Vistou hratelna ?? :?
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod vlashek 14. 11. 2006 21:53

Windows Vista jsou postaveny na jádře NT, stejně jako Windows XP. Jejich programový kód se pochopitelně od XP diametrálně liší.
Jinak zatím jsem spokojený. Akorát mě docela překvapuje chybějící bootscreen. Kdypak ho Microsoft asi dodá?
vlashek
Junior

Odeslat příspěvekod vlashek 14. 11. 2006 22:00

to ravenman: Princip je takový, že DX 10 emuluje své starší verze, když je to potřeba. Tak to fungovalo i s předchozími verzemi. Samotný program si nic nehledá. Neměl by ani poznat, že na počítači existuje novější verze DX. Háček je ale v tom, že emulace starších verzí (8 a 9 jsou bez problémů) nejde DX 10 tak, jak by měla. Vznikají tak nepěkné grafické chyby a také vzrůstá náročnost daného programu, protože emulace výrazně zatěžuje hardware. Na druhé straně nabízí daleko pokročilejší možnosti, než starší verze.
vlashek
Junior

Odeslat příspěvekod cuk 14. 11. 2006 22:01

Co jsem zatim stihl najit

- mensi problem s integrovanou zvukovkou Realtek AC97. Drivery na realtek.com sice jsou, avsak je to beta a ve WMP mi nehraje 5.1. V JetAudiu ale ano.

- nefunkcnost OpengGL na kartach Radeon (X1650 muj pripad)

- pomerne stabilni

- programy z XP bezi i na Viste (vestina - vyjjimky potrvzuji pravidlo)

- ICQ neni "zvykle" na Vista design. Doufam ze vyjde novejsi verze, ktera nebude mit zvlastni svetle modre oramovani

- podle me horsi nabidka Start - Programy (nevysouva se, ale zustava ve velikosti okna) Je to nezvyk, ale da se to prezit

- User account control - vyskakuje podle me moc casto

Co jsem nezjistil
- Pouzivate antivir? Na XP jsem byl velmi spokojen s Kaspersky Antivirem. Na vista jsem zatim nic nedal, firewall pusten tak to snad chvili pocka. Jinak co doporucujete?

Celkove to docela ujde. Skoda, ze je zatim pomerne mala podpora ze strany driveru, software a podobne... :(
Kolik programátorů Microsoftu je potřeba k zašroubování jedné žárovky??? - Žádný; Prohlásí tmu za standard.
cuk
Junior

Odeslat příspěvekod ravenman 14. 11. 2006 22:08

vlashek píše:to ravenman: Princip je takový, že DX 10 emuluje své starší verze, když je to potřeba. Tak to fungovalo i s předchozími verzemi. Samotný program si nic nehledá. Neměl by ani poznat, že na počítači existuje novější verze DX. Háček je ale v tom, že emulace starších verzí (8 a 9 jsou bez problémů) nejde DX 10 tak, jak by měla. Vznikají tak nepěkné grafické chyby a také vzrůstá náročnost daného programu, protože emulace výrazně zatěžuje hardware. Na druhé straně nabízí daleko pokročilejší možnosti, než starší verze.d/quote]

takze hovoris ze este ho dorobia hej ? a myslis ze to bude s tymi hrami ok ? ale kedy ked uz je kod uzavrety, uz to mali davno zriesit ,asi zas prostrednictvom WU
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod vlashek 14. 11. 2006 22:31

Myslím, že tohle napraví asi už dost těžko. Je to prostě jedna z vlastností DirectX 10. Napravovat mohou pouze výrobcí her a driverů.
vlashek
Junior

Odeslat příspěvekod vlashek 14. 11. 2006 22:37

Co se týče antivirů, tak jsem původně používal Avast. Teď už Visty podporuje i můj oblíbený NOD 32 (beta).
vlashek
Junior

Další stránka