Co vas najviac stve na Viste?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ravenman 17. 6. 2007 07:25

súhlasím s tebou , je trápne si myslieť že by takto prezentoval Microsoft pred verejnosťou(aspoň v to dúfam,lebo ak nie tak prechádzam na Linux :evil: ) :lol:
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod sweet85 17. 6. 2007 07:55

Na Widows Vista mi vadí jedna zásadní věc. Že v základní instalaci nepodporuje virtuální desktopy. To mě docela mrzí.
K těm hardwarovým nárokům bych řekl: když jsem před x lety kupoval počítač na kterém perfektně pojedou Windows XP musel jsem zaplatit cca 30 000. Za uplně stejné pěníze dneska pořídím PC na kterém pojede bezvadně Vista. Tudíš řeči že hardwarové nároky jsou vysoké je nesmysl. To je prostě vývoj...
sweet85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod robertcz 17. 6. 2007 09:17

Mám Vista Ultimate a nemůžu soubor s českým jménem vypálit ani zazipovat. Zkuste "testč.txt" > Add to Compressed Folder, říká mi to "File testc.txt Not Found". Občas to nejde ani pridat jako příloha do Thunderbordu. Přejměnovávání souborů je na vraždu...

Jo, a proč ThinkPad T/Z se pod XP probouzí cca 15 sec a pod Vista 1 min?
robertcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cagman 17. 6. 2007 09:22

Tezko odhadnout proc to trva dyl. Me osobne se jevi start Vista mnohem rychlejsi nez XP.
cagman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod niio 17. 6. 2007 09:37

mne vadia stale tie blbe potvrdzovacie okna, co musim klikat ked chcem cokolvek instalovat alebo spustit, IE7 nie je ziadna vyhra, po tyzdni pouzivania som sa vratil k firefoxu, ktori je omnoho premakanejsi na detaily. No a celkovy vykon PC je pomalsi ako v XP...
Naposledy upravil niio dne 17. 6. 2007 10:02, celkově upraveno 1
AMD X2 5000+ BE 2.6@3.1,ASUS EAH3870 512DDR4 890/1196,ASUS M3A AMD770FX,Samsung 16MB 250GB HD252HJ + 32MB 1TB HD103UJ ,WD320GB 7200rpm USB2.0, 4x2GB DDR2 800MHz, LG 20" LCD L204WT-BF 5ms 1680x1050,Artic freezer pro64,Fortron 400W Blue storm II
niio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ravenman 17. 6. 2007 09:37

mne sa skôr javí že čím viac položiek v prefetchi tým dlhšie štartuje , je to len inovovaná technologia štartovania systému od Win XP
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod Podhy 17. 6. 2007 09:56

piErcE píše:
drnoha píše:[

Taky mi prijde jaksi divne, aby JADRO bezelo na nejakem frameworku. Na cem asi pobezi ten framework?

to co psal lynx je naprosta zhovadilost .. .kteoru jenom pobavil

tak úplně to blbost není pokud víte co je to Singularity(omlouvám se pokud tam mám chybu v i/y) je to výzkumný OS v MSDN Research terý běží na upravené verzi .NETu
Naposledy upravil Podhy dne 17. 6. 2007 10:17, celkově upraveno 1
Notebook: ASUS F3Jc-AP025, Core 2 Duo T5600, 1GB RAM, 100GB HDD, GeForce Go 7300
PocketPC: ASUS MyPal A632N
Podhy
Junior

Odeslat příspěvekod Bery II. 17. 6. 2007 10:08

robertcz píše:Mám Vista Ultimate a nemůžu soubor s českým jménem vypálit ani zazipovat. Zkuste "testč.txt" > Add to Compressed Folder, říká mi to "File testc.txt Not Found". Občas to nejde ani pridat jako příloha do Thunderbordu. Přejměnovávání souborů je na vraždu...

Jo, a proč ThinkPad T/Z se pod XP probouzí cca 15 sec a pod Vista 1 min? /quote]

Ted jsem to zkusil a funguje mi to. A to mam Vista Bussines EN.

K tomu probuzeni. Probouzi se mi to o neco malo rychleji nez XP. Nedavas ve Vista hiberaci? To mi pak trva asi ty minutu.
Naposledy upravil Bery II. dne 17. 6. 2007 10:09, celkově upraveno 1
Bery II.
Junior

Odeslat příspěvekod r.polasek 17. 6. 2007 10:08

Mě štvou blbci, kteří o Vistu ani nezavadili a všude melou jak je to nahovno systém. Mně osobně se Vista líbí se vším všudy, velice dobrý systém.
Nemám rád blbce, primitivy, socany a lidi, kteří nerozlišují I a Y.
r.polasek
Junior

Odeslat příspěvekod Bery II. 17. 6. 2007 10:20

presne. Uz se mi nekolikrat stalo, ze jsem nekomu rekl ze pouzivam Vistu. A byl sem za *vola*, protoze pouzivam spatny, skaredy, narocny, proste zly :) system. Na mou otazku jestli je uz vyzkousel, kdyz vi ze jsou na nic, jsem se dozvedel ze prej kamos je mel nainstalovany a to ze mu staci.
Bery II.
Junior

Odeslat příspěvekod norwi 17. 6. 2007 10:28

-spz 2002 - nutnost zakoupit posledni verzi, bezeli ok win 98, 2000, xp
-maji uplne prekopane registry pro registraci programu - nektere mensinove programi zamerene na databaze, nebylo mozno zaregistrovat
-po vypnuti vesch future nelez vypnout kalendar porad hlasi nejakou chybu
-uplna nepodpora dosu, vlastni utilitu mohli take vyrobit. Jde o to ze velke mnozstvi firem ma ucetni a jine prog. ve stare Foxce
-nez jsem v podmenu nasel nastaveni site bez pruvodcu travlo mi to dele nez jsem zacinal na Linuxu
-prikazovy radek,control a panel spustit nejsou jednoduse k nalezeni od zacatku
-uzivatel ktery naistaluje program nema moznost modifikovat adresar, musi si pridelat prava
- vic me nenapada ale casem toho bude vic :-(
- od roku 2008 se Win XP prestane prodavat

Klady
-priznavam ze vyhladavavi je super, do okamziku nez naistalujete program s podobnym nazvem, priklad je prikaz control a nod32, pred tim to bez problemu potom uz ne control nenajdete
- Aero je super do doby nez uvidite Beryla
- na noteboocich je system jiz dobre odladen
- DX 10 az vyjdou ovladace, zatim je to jeden velky pruser
- potvrzovani programu pri instalaci

Rady
Jeste pockejte, zatim to ma mouchy
norwi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _Hans_ 17. 6. 2007 10:39

Na Vistách mi vadí několik věcí. Nejsou tam Reversi, před otevřením mnoha oken a funkcí vyžaduje potvrzení. Ze začátku mi vadil úplně předělaný průzkumník, ale dá se na něj zvyknout a musím uznat, že je mnohem lepší než v XP. Docela mi vadí ovládací panely, které jsou teď děsně roztříštěné. Musíte procházet spoustu podnabídek apod. Jinak si myslím, že Vista je dobrým operačním systémem a kritikou, kterou teď prochází prošli i XP. Je evidentní, že Vista je dělaná pro běžné uživatele, kteří chtějí jednoduchost. Základní funkce jsou jednoduché, nicméně pro pokročilejší uživatele, kteří mají rádi všechno pod kontrolou je Vista poměrně složitá, protože najít to co chcete nastavit je občas obtížné. Každopádně stejně budeme muset všichni časem přejít na Vistu, tak jako před lety na XP.
Co se nároků týče myslím si, že je to opět stejné jako s XP. Nemá cenu si kupovat vistu na PC s míň jak 1 GB RAM. Podle mého názoru je dobré kupovat Vistu jen s novým počítačem.

Co se linuxáků týče, tak nevím, proč pořád lidem vnucují linux. Netvrdím, že je špatný, to ne. Sám ho používám když programuji, ale pro běžného uživatele je použitelný tak na surfování po netu, ale hry na něm prostě nejdou.
_Hans_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ---> ondratel <--- 17. 6. 2007 10:56

vadi mi ze verzi RC vydava za RTM/Final a necha si tezce platit za "nedolanej" produkt s vice nez 400 bugama (400 je tech o kerejch se vi :lol: ) a jako u vsech windows bude az SP1 mozno povazovat za Final/Retail, jinak vadilo mi tam snad vsechno...

rozhodne lepsi otazka je: "Co vam na vistach nevadi?"

nevadi mi DX10 :cry:
---> ondratel <---
Junior

Odeslat příspěvekod ravenman 17. 6. 2007 11:07

v niečom máš pravdu , ja som sa s veľkým obdivom zúčastňoval testovanie od verzie Vista Beta 5112 až po Vista RC1/RC2 ,ak ti mám pravdu povedať ,jediné čo je ihneď poznať od verzie Beta 5112 je že nieje toľko spomalená .Ale inak ako s tým systémom pracujem vidím že sa snaží nejako rýchlo reagovať ale dosť často sa sekne a chvíľku uvažuje kým mi odpovie , treba dúfať že SP1 to porieši . Najviac ma štve že Microsoft to unáhlil , nemusel naslubovať termíny a mohol ešte aspoň rok ju dorábať a verím že by to bol sakra systém , mne príjde ako neúspech aby 4 mesiace po vydaní systému vyšiel SP ktorý ma teraz už nie skoro polovicu inštalačky systému ale zo 300 - 400 mb bude mať , tiež mohli urobiť nové jadro ,veď mali na to dosť času , a o tých programoch čo sú v nej obsiahnuté ani nehovorím ,sú tak primitívne a ten WMP11 je pomalý až hrôza
ravenman
Junior

Odeslat příspěvekod xls 17. 6. 2007 11:52

Každému na Vistě vadí něco jiného, ale důležitá je podstata: operační systém by měl sloužit jako spolehlivý a rychlý podvozek pro provozování aplikací. A v tomhle vista žádným přínosem není: je to sice barevnější, ale mnohem méně přehledné, je to pomalejší a více to zatěžuje HW, spousta aplikací na tom neběhá a tlačí to uživatele k nacpání dalších peněz do aktualizace prakticky všeho. Kdo si nechá vistu vnutit, přínos rozhodně nebude odpovídat vloženým prostředkům. (A to musím podotknout, že mám dost výkonný hw - E6600, 2GB paměti, přesto pomalé).

Jinak jeden praktický poznatek: díky svým rozměrům a komplikovanosti se instalace visty po cca 10 dnech natolik poškodila, že nešla spustit. Musel jsem obnovit z image. U XP se to za ta léta nestalo.
xls
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka