Co vas najviac stve na Viste?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod yarik 7. 11. 2007 17:18

Já byl spokojenej jak s DOSem,tak jsem vojel všechny wokna,ale VISTY 64bit se mě zdaj zatím nejstabilnější.
Samo.že jsem oželel nějaký SW,ale jednoduše jsem se přizpůsobil.
Jediný co mě štve na VISTÁCH,že nemaj lidovou cenu...
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,
ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;3x750GB SATA II;
1x Sony NEC Optiarc-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.Win7 64bit.
yarik
Junior

Odeslat příspěvekod Gale 8. 11. 2007 12:49

Dělám s Vistou denně už pár měsíců a taky jsem nadávala a pak jsem si prostě zvykla.
Většina věcí je jinde, ale je to spíš zábava se v tom pohrabat, ne? :)

Zatím jsem měla problém jen s Maple a modulem Blaxxun do IE , jinak nic, všechno v pohodě. I hry, co hraju, chodí v poho.

Dost se mi líbí jejich řešení nastavení napájení v noteboocích, ale neměla jsem v ruce XP na noťáku, takže nemohu posoudit.

Nepříjemný je propojování s jiným compem, ale tak si to prostě do toho řádku napíšu :)

Takže v celku spokojenost, když se přenesete přes to, že všichni říkají, že Visty jsou na h.... a uděláte si vlastní názor, tak nejsou úplně špatný.

Dělala jsem ve všem od dob DOSu a obdivuji jejich stabilitu. Když se něco po...., tak se prostě 15 sekund počká a jedeme dál :)
Gale
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Big Muscle 8. 11. 2007 13:05

Gale píše:Takže v celku spokojenost, když se přenesete přes to, že všichni říkají, že Visty jsou na h.... a uděláte si vlastní názor, tak nejsou úplně špatný. /quote]

Visty nejsou špatný, ale nejsou ani tak dobrý, jak je spousta uživatelů opěvuje, protože kromě DX10 a Aera nepřinášejí nic převratného.
Big Muscle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod J-o-U 8. 11. 2007 13:29

Muj nazor? Kdyz v lednu vysly CZ Visty, stahnul jsem je crackle - byla to katastrofa, HDD porad v pohybu, nebylo Kerio /neni ani dnes/, nejela mi SB Live 5.1. Ale v ramci evoluce jsem si je koupil jako OEM pred 14ti dny, ceny OEM jsou v pohode, vybral jsem Home Premium 64bit. Od toho ledna mam X-FI Platinum, takze zvuk v pohode, dokoupil jsem navic 2GB ram, a ted mi Visty bezi bez problemu, vsechen SW jeden, vsechne HW jede, vykon 100%. Az na dve veci, misto Kerio pouzivam AVG internet security a nevim jak je to mozne, ale zlobi mi ctecka karet Transcend. Ale to je jen spotrebni zbozi, pujde z domu.
Jeste podotknu ze hry nehraju, a nestabilni system neznam, XP mi za ty roky snad take nikdy nespadly. Nejvetsi luza byly Win ME a s 3.11 jsem se taky potrapil :D
J-o-U
Junior

Odeslat příspěvekod J-o-U 8. 11. 2007 13:35

Gale píše:Dělala jsem ve všem od dob DOSu a obdivuji jejich stabilitu. Když se něco po...., tak se prostě 15 sekund počká a jedeme dál :) /quote]

S tím musím souhlasit, nestabilní win rozhodně nejsou, člověk musí spíš hledat problém v programu nebo HW. Asi jako když se do nádrže auta naleje voda - daleko člověk nedojede :D Nemám rád amatéry co všechnu problémy hážou na M$...
J-o-U
Junior

Odeslat příspěvekod mapacz 8. 11. 2007 13:59

J-o-U píše:
Gale píše:Dělala jsem ve všem od dob DOSu a obdivuji jejich stabilitu. Když se něco po...., tak se prostě 15 sekund počká a jedeme dál :) /quote]
S tím musím souhlasit, nestabilní win rozhodně nejsou, člověk musí spíš hledat problém v programu nebo HW. Asi jako když se do nádrže auta naleje voda - daleko člověk nedojede :D Nemám rád amatéry co všechnu problémy hážou na M$...l/quote]

Souhlasím. Ale jednou se mi povedlo jin dát takovej kouř, že ani za 10 minut nevymyslely, jak problém vyřešit a nezbylo mi nic jiného, než vytáhnout napájecí kabel :lol:
mapacz
Junior

Odeslat příspěvekod dadasfx 7. 10. 2008 12:12

Posledni prispevek je tu pred skoro rokem tak by me zajimalo jak se vam za ten rok zmenil nebo nezmenil nazor na Vistu po pridani SP1. Uvazuju o prechudu takze hledam info vseho druhu. Takze otazka je stejna: Co Vas nejvic stve na Vistach?
„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ 'Albert Einstein™'

Každý by chtěl do nebe, ale nikomu se nechce zemřít.
dadasfx
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 7. 10. 2008 12:26

Mňa osobne nič. Používam home premium a som spokojný.
armaman
Junior

Odeslat příspěvekod Big Muscle 7. 10. 2008 14:45

Mně se změnil tak, že jsem jí po roce používání přeinstaloval zpět na XP.
Big Muscle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kevin a perry 7. 10. 2008 18:10

Vysečkej na XP, za chvíli je tu novej OS a pak bych se rozhodl. Vyzkoušet si je samozřejmě můžeš, ale teď bych do nich neinvestoval.
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dadasfx 7. 10. 2008 18:14

Muzes byt konkretnejsi proc si sel z5 na XP? Ja totiz potrebuju preinstalovat win a mam nastole XP i Vistu 64 i 86 Jeste par dnu se k tomu budu asi presvetcovat abych se do toho pustil tak mam cas si to rozmyslet.
„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ 'Albert Einstein™'

Každý by chtěl do nebe, ale nikomu se nechce zemřít.
dadasfx
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 7. 10. 2008 18:30

dadasfx, na Vistu Ultimate SP1nemozem nadavat. Hry mi idu sviznejsie ako ked na tej istej konfiguracii bezalo aj XP. VMWARE virtualne pocitace nebrzdia tolko system ako kedysi vo WinXP. Pri odkliknuti hoc akeho filmu, mediaplayer rychlejsie spusti, na XP to trvalo cca 3x dlhsie.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dalen 8. 10. 2008 06:49

kevin a perry píše:Vysečkej na XP, za chvíli je tu novej OS a pak bych se rozhodl. Vyzkoušet si je samozřejmě můžeš, ale teď bych do nich neinvestoval.

Za chvilu tu bude nanajvys verejna beta. Nez bude Win7 vyladenym systemom, tak si este par rokov pockas. Preto by som sa dnes nevahal s kupou Visty. Rozhodne som s nou spokojnejsi, nez kedysi s XPckami. :-)
dalen
Junior

Odeslat příspěvekod bambulko 8. 10. 2008 07:11

no... mna hneva to, ze ked nieco zamrzne a nie je inej pomoci, len task manager, tak nejde zabit proces. proste visty si zmyslia, ze to asi nie je treba. problem, ze nejde ani restarotvat notebook. natvrdo power off. Mozem cca po 1/2 roku na vistach ultimate povedat - ZLATE XP
bambulko
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 8. 10. 2008 07:43

Tak skús Vistu Home Premium ja som používal tak isto Utimate verziu no nie každý NB je schopný sňou korektne pracovať. Odkedy používam Home Premium tak 50% problémov nepoznám. Netvrdím ,že nezamrzne ,ale ak treba tak dokážem proces "odstreliť". Mal som XP a poviem otvorene určite by som sa k nemu nevracal a ani o tom neuvažujem a to môj NB bol primárne "ladený" na XP. Zámerne "ladený" pretože ani pomocou recovery cd sa mi nepodarilo dosiahnuť jeho stabilitu ,tak ako pri viste. Používam len svoje overené inštalačné postupy a úspešne.
armaman
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka