2. Já si opravdu nemyslím, že všechny telefony musí mít standardní/povinnou množinu funkcí. Jsem radši, když zařízení (třeba mobil) obsahují jen to co využiji já a pokud možno v nejvyšší kvalitě. Ano pokud je i 16GB málo, nebo využíváš slot na karty nezbyde než nakoupit jinde.
3. „MS Office je kvalitní“ netvrdím opak, bezesporu je nejkomlexnějším office balíkem na trhu. „Apple pochopil a nechal si dát na svůj OS“ se obávám, že takovou moc apple nemá (naštěstí), kdyby to nebylo pro MS výhodné nic by nezmohl. „Osobně neznám nikoho kdo pracuje v iWorku. Ty ano?“ Ano znám, včetně sebe, ale nejsem ouřada. „argumentovat tím, že se v tom dá pracovat je špatné“ proč proboha, když to někomu vyhovuje? Já zase nechápu proč se neustále snažíš svoje potřeby vyhlásit standardem, který musí používat všichni. Trochu mě to přijde, že všichni musí mít Photoshop CS4 extended, jinak ani neoříznou fotku

Apropó, jak hodnotíš MS office 2008 for mac?
4. Tak menší nedorozumění. Myslel jsem, že máš nějaké vlastní špatné zkušenosti s fungováním systému, chyby ve finderu a pod. Safari používám jako jediný prohlížeč, vyhovuje mi a uživatelský problém nemám. Teorie mě moc nezajímá, nejsem expert na bezpečnostní chyby. Na macu jsem zatím něco co by poškodilo systém nebo vycuclo/poškodilo data (virus, podobná havěť) za posledních čtrnáct let nepotkal, ale jedno vím jistě, žádný systém není bez chyb a nikdy neříkej nikdy.