Air sa nechce pripojit na net

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod baranok11 29. 12. 2008 02:03

Mam taky problem, pred par dnami som si kupil macbook air (os X updatnuty)s velkym potesenim som si ho doma rozbalil a co osud nechel po zapnuti pocitaca nastal problem ked sa mi nepodarilo pripojit na internet teda wifi co mam doma, vzdy ked dam vyhladat siete tak mi vsetky vyhodi a nastane bud situacia kedy mi vsetky siete hned zmiznu alebo po prihlaseni na moju siet sa vobec nepripoji...aby som bol konkretny mam provaidera chello (co som uz zistil na google ze to nieje zrovna stastne rozhodnutie) MSI router, otvorenu siet cize zaidne heslo takze nevidim teda nechapem vcom moze byt problem..uz to doma riesim dost dlho a vobec som sa nikam nedostal. prosim pomozte mi :oboze
baranok11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P-atr1k. 4. 1. 2009 18:47

Zkus zajit treba do restaurace nebo kavárny kde maji wifi, jestli se ti tam pripoji. Pokud ne tak je to nekde v tvem pocitaci, pokud se pripoji tak se musi prenastavit tvoje wifi sit.
P-atr1k.
Junior

Odeslat příspěvekod Macker 6. 1. 2009 12:00

Baranok chello + msi je asi najhorsia kombinacia :-) mam to doma asi dva roky. Ako zvykol som si po case, ale kazdy den si zanadavam.

Takto v prvom rade si napoj AIR na kabel, myslim priamo chello modem (na MBA by to malo ist cez USB jedine). Updatuj si cely macosx. To je hlavny krok. Nemusis mat cely system este updatnuty a moze tam byt update pre airport WiFi.

Potom sa skus fyzicky napojit na router. Nastavit tam dhcp na chello atd.. byt to malo ist jednoducho a vytvor niaku novu WiFi siet. Velmi jednoduchu bez hesla napr AIR, alebo nieco take.

Ked to budes mat vsetko spravene. Tak kludne skus to spravit toto:
Ikonka WiFI hore v pravo na liste, ked ju mas / join other network / tam napis AIR odskrkni zapametat a malo by to ficat.
Mac Pro 2 x Intel Xeon Quad Core 3.0G, 8G DDR, 750G HDD, ATI XT1900 512MB + 23" Apple Cinema HD Dispay + 15" Apple MacBook Pro Intel Core 2 Duo 2.33G, 3G DDR, 250G HDD, SuperDrive, ATI X1600 256MB DDR, Mac OS X Leopard + Apple iPhone 3G.
Macker
Junior

Odeslat příspěvekod mcmurphy007 26. 1. 2009 15:42

zkus na wifi routeru nastavit ručně nějakou jinou vysílací frekvenci. většinou je zaplej "auto-scan" a na některých frekvencích se mi MBA taky nechtěl vůbec připojit, nebo bylo připojení hodně nestabilní a pomalý. asi nějaká interference s tou "plechovou" skříní.
mcmurphy007
Junior