Proč MAC?

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 3. 2009 14:03

Kód: Vybrat vše
Ono totiž česká kontrola pravopisu funguje ve většině aplikací (i těch anglických), tudíž není omezena jen na české aplikace

Ach jo asis mne fakt nepochopil.Samozřejmě že funguje napříč.Ale moje zkušenost byla že fungovala uplně stejně jako když sem si dohodil sofistikovanější obdobu fingeru uměla hromadu věcí- která se celá vázala na AJ rozhraní.Ale to je jedno nepovažuji to za podstanou věc.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal.Maniak 6. 3. 2009 14:04

Vykook: Jenže spousta lidí si buduje (halvně tu virtuální) image tím, že používá něco jiného než "masa" - takže jsou cool a hustě alternativní. A pochopitelně pak neopomenou flamovat na místech k tomu (ne)určených a pochopitelně zjevovat pravdu o svém nejlepším OS pod každým článkem o MS Windows...
Bohužel tito zastiňují ty obyčejné a spokojené uživatele OSX,GNU/LINUXU a člověk se pak setkává s názory, že člověk co používá linux musí být nějaký divný, nebo v případě apple je tupá ovce. Každý systém má svá plus a mínus - a mnohdy subjektivní nepoužitelnost pak vyplývá ze slabého článku mezi židlí a klávesnicí.
Například já se vždycky směji, jak jsou Visty nepoužitelné, nestabilní a nekomaptibilní - to si pak připadám, že používám asi nějakou sepciální "verzi" :-)
K tématu: s Macy mám zkušeností pomálo, ale co se musí nechat, to je design - až na pár drobnůstek je to nádhera ;-)
Michal.Maniak
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 3. 2009 14:24

Konečně konstruktivní názor na flamewars Okna x Jablko x Tučňák :-)

edit: A svítí jablko? No o tom ani nemá cenu polemizovat :D Když zapnu svůj MBP tak se lidi okolo ptají, jestli se jim to jenom zdá, nebo jestli to jabko opravdu svítí :-)
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 6. 3. 2009 14:30

Nevím co máte s tím odlišováním? Já se odlišuji od ostatních docela dost už jen svou existencí. Další podpůrné prostředky na odlišení nepotřebuji. Dneska není podle mně moc dobré se moc odlišovat.
Tak když už máte Mac, tak si nechte udělat tetování, nechte si narůst dredy, udělat pearcing nosu k tomu noste kovbojské hardy, jezděte na mini-koloběžce po městě, v MP3 přehrávači si k tomu pouštějte vážnou muziku a občas jen tak vykřikněte že máte rádi malé chlapečky. To budete v ČR tak odlišní, až to bude bolet.

EDIT: Proč MAC? Protože se chceme lišit. Tohle vyšlo z diskuze.
Naposledy upravil S-Tony dne 6. 3. 2009 14:35, celkově upraveno 2
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod Wentura 6. 3. 2009 14:33

Četli jste nadpis?
Wentura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 3. 2009 14:35

Ale já Apple nemám kvůli tomu že se chci odlišit! Je mi jedno, jestli kolem mě bude 50 DELLů a já budu 1 s MBP nebo opačně! Apple mám proto že se mi líbí a je radost ho požívat. Image je na nic, poslouchej žízeň :-) Podle mě je stejně "odlišný" ten, kdo v záplavě plastových Asusů a Acerů má karbonové VAIO serie TX. A co, je snad proto lepší člověk?
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 6. 3. 2009 14:54

Není lepší člověk, takhle to určitě vyznět nemělo :-) A tohle si myslet by bylo trošku primitivní.. Už jsem tu i psal, že mi je jedno kdo co používá. Myslel jsem to jinak, ale vysvětlovat to zde nemá cenu. Tady člověk něco napíše a hned ho všichni chytnou za slovo a udělají z toho závěr diskuze..Chjo..

Asi to fakt nemá smysl..

Vždyť je to jen počítač ! Nedělejme z toho středobod vesmíru. Take it easy !
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 3. 2009 14:59

Já to s tím lepším člověkem nemyslel tak doslova, ale někteří to prostě berou tak, že kdo si koupí Apple, koupí si ho jen pro to že chce být free-cool-in. Proto jsem to vyhanal do extrému aby bylo vidět jak aburdní to je.
Někdo prostě nedovede pochpopit, že se najdou lidé, kteří jsou ochotni přihodit nějaký peníz navíc za produkt který jim sedí jak se říká jako pr**l na hrnec, než aby ušetřili a pachtili se se zbytečnou prací na víc.

A víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Dál už jen Proč Mac !!
Naposledy upravil Wlashack dne 6. 3. 2009 15:18, celkově upraveno 1
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod ntr23 6. 3. 2009 15:05

Proč Mac?

Protože:
- co připojím to jede
- nevyskakuje milion nedůležitých oken jestli aplikaci opravdu, ale opravdu chci spustit
- podpora pdf přímo v systému
- spousta maličkostí, které usnadňují práci
- iTunes for Mac (je to výhoda, protože pod win prostě nejede tak jak by mohlo)
- známí mě přestali prosit o vyřešení jejich problému s Win
- design

kdybys si k tomuhle příspěvku sedl na delší dobu, určitě by ještě něco přibylo
ntr23
Junior

Odeslat příspěvekod Vykook 6. 3. 2009 15:12

S-Tony píše:Nevím co máte s tím odlišováním? Já se odlišuji od ostatních docela dost už jen svou existencí. Další podpůrné prostředky na odlišení nepotřebuji. Dneska není podle mně moc dobré se moc odlišovat.
Tak když už máte Mac, tak si nechte udělat tetování, nechte si narůst dredy, udělat pearcing nosu k tomu noste kovbojské hardy, jezděte na mini-koloběžce po městě, v MP3 přehrávači si k tomu pouštějte vážnou muziku a občas jen tak vykřikněte že máte rádi malé chlapečky. To budete v ČR tak odlišní, až to bude bolet.

EDIT: Proč MAC? Protože se chceme lišit. Tohle vyšlo z diskuze.

Udelas lepe kdyz si to tu prectes jeste jednou. Kdyz jsem byl v letech, kdy sem mel potrebu vycuhovat. tak sem mel na notebooku FreeBSD. :)
"Stará, kup husu, dostal jsem nápad!" Jakub Arbes
Vykook
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 3. 2009 15:14

Další věc:

- při instalaci programů není potřeba kvůli sebenší blbosti restartovat systém. Restart si vyžádají pouze sytémové aktualizace v rámci Software Update.

Na těch známých taky něco je: Technicou podporu už jim moc dělat nemůžu, jelikož kolem Win ztrácím přehled. Teď jsem reinstaloval starší notes Asus A řeknu vám, jak si jednou člověk zvykne na neexistenci ovladačů a na to, že hned po instalaci systému vše funguje, je to peklo.
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 6. 3. 2009 15:15

Souhlasím, někteří to tak berou a pak si myslí, že se uživatelé macu nad ně povyšují, ale tak to vůbec není, neznám ani jednoho takového.

A proč ještě mac?

Někoho může zajímat, že může používat 3 počítače v jednom. Není problém používat všechny tři OS buďto nativně nebo virtualizovat.
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wentura 6. 3. 2009 15:15

Je psáno že na normální PC OS od macu nelze legálně dát.
Ale když si koupím MacBook, můžu na něm provozovat windows?
Jde to?
Dostanu nějaké instalační DVD toho applovského OS?
Wentura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal.Maniak 6. 3. 2009 15:17

Jde to, stačí se podívat na oficiální stránky apple, informace o tom tam jsou.
Michal.Maniak
Junior

Odeslat příspěvekod ntr23 6. 3. 2009 15:19

K Macu je instalační MAC OS X a systém je již nainstalován. DVD obsahuje Boot Camp pro instalaci Win, které je nutno dokoupit. A nebo potom WMWare Fusion nebo Parallels Desktop.

Win ti pak nestartuje při bootování, ale jede v okně pod Mac Os

Ale pokud Win nepotřebuješ kvůli nějakému opravdu speciálnímu softwaru, který třeba kvůli podnikání neůžeš opustit, tak je imho blbost Win na Mac vůbec instalovat.
Naposledy upravil ntr23 dne 6. 3. 2009 15:24, celkově upraveno 1
ntr23
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka