Proč MAC?

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Wentura 6. 3. 2009 15:22

takže něco jako přeinstalování systému tam nejde?
když dám Mac OS do háje tak už ho nevrátím?
nebo ani s tama dostat nejde?

Sory ja jsem se o apple zacal zajimat az ted, takze vubec nevim
Wentura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ntr23 6. 3. 2009 15:25

Proč by nešlo odstranit. Je to jak Win. Zformátuješ HDD a je prázdný. Nainstaluješ si ho znovu

Teď doufám, že nekecám..:)
Naposledy upravil ntr23 dne 6. 3. 2009 15:26, celkově upraveno 1
ntr23
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 3. 2009 15:25

OS X lze samozřejmě reinstalovat z přiloženého DVD. Vložíš DVD, při startu počíače držíš "D" a spustí se instalační průvodce. To je celé, jako na Widlích :-)

Další perfektní věc je Target Disk Mode.

Pokud máte počítač Apple (třeba iMac) a koupíte MacBook, veškeré nastavení (včetně instalovaných programů, hudby fotografií prosrě všeho) lze přes FW kabel přesést do nového počítače. Vím podobná fuknce je i na Windows, ale zdaleka nefunguje jako TDM).

Bohužel využitelnost funkce značně klesla s odstraněním FW portu z hliníkových MacBooků 13.3". Podobného efektu však lze dosáhnout za pomocí externího disku a Time Machine.

Naštestí Apple pracuje na něčem, čemu se říká FWoE (FireWire Over Ethernet) tak uvidíme ...
Naposledy upravil Wlashack dne 6. 3. 2009 15:29, celkově upraveno 1
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod ntr23 6. 3. 2009 15:29

A taky se mi moc na Win nepovedlo abych jel třeba 25 dní bez restartu, jen s uspáním.

Pokud je doma více Maců, můžeš poměrně jednoduše přes wifi přistupovat k souborům na druhém Macu. Třeba si pouštět na MacBooku film, který je fyzicky třeba na iMacu. Jasně na Win to jde určitě taky, ale jen si představuju, že s nastavením to asi nebude tak jednoduché.
ntr23
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 3. 2009 15:31

Přes Front Row(obdoba Windows Media Center) si můžeš do knihovny naimportovat videa i s jiných počítačů nebo síťového disku. Předpokládá to ale kabelovou LAN, nebo dostatečně rychlou WiFi (draft-n).
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 6. 3. 2009 15:59

Pokud opravdu přemýšlíš o stroji od applu nebo tě to jenom zajímá doporučuju jejich oficiální web. Najdeš tam prakticky vše, včetně pěkných videotutoriálů.

Tak třeba:

:arrow: MAC FAQ
:arrow: Proč si MAC zamiluješ
:arrow: http://www.apple.com/mac/
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S-Tony 6. 3. 2009 22:28

No rozhodně to zní zajímavě, co tu o MACu říkáte.
Ale momentálně jsem já ten co udržuje známým pc a všichni mají windows. Takže je prostě výhodnější ho mít taky.
A navíc nevlastním ty vaše Ipody, Iphony a podobně. Takže mít to jen samo o sobě asi nemá moc smysl. Ona už se blíží doba, kdy bude vše běžně propojené (mobil, pc, televize, alarm, lednička atd). Pak je určitě výhodnější mít něco jako Mac, kdy to pracuje skoro samo bez trápení se s ovládači.
No každopádně by to byla sranda kdyby časem Apple porazil Windows, kvůli perfektní konektivitě a podpoře svých zařízení navzájem. :D

Jen se mi nelíbí ten humbuk kolem Apple a mediální image těch lidí co jsou pro apple :hm
Přijde mi, že to jsou všechno snobští frajeři s nosem nahoru, kteří neberou ostatní lidi co mají obyč mobil starého typu.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 3. 2009 23:27

Jen se mi nelíbí ten humbuk kolem Apple a mediální image těch lidí co jsou pro apple :hm
Přijde mi, že to jsou všechno snobští frajeři s nosem nahoru, kteří neberou ostatní lidi co mají obyč mobil starého typu.

Tohle buď nechápu, nebo je to opětovný pokus o flame? Takže lidi co maj Apple (iPhone) jsou frajeři s nosem nahoru a opovrhují obyčejnými lidmi s jinými typy telefonů?

V tom případě doporučuji stránky jisté osoby s Touch HD, 30 cm chloubou a 30 " LCD monitor DELL. Tam teprve uvidíš co je to povýšenost a opovržení ostatními ....
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod mtmccox2 6. 3. 2009 23:36

pokud se budete hádat o MAC, tak pouze MAC vaše problémy nevyřeší
vyřeší je buď MAC10 nebo MAC11 :lol:
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SneakerXZ 7. 3. 2009 00:58

S-Tony píše:No rozhodně to zní zajímavě, co tu o MACu říkáte.
Ale momentálně jsem já ten co udržuje známým pc a všichni mají windows. Takže je prostě výhodnější ho mít taky.

Promiň, ale to je argument. Člověk by měl používat to co chce a myslí si, že je pro něj dobré a ne to používat z toho důvodu, že to používají ostatní. Jakou konkrétní výhodu získáváš tím, že máš stejný sýstém jako tvý kolegové? Jak už bylo řečeno ovladače na Macu neřešíš, software by taky neměl být problém a pokud ano je zde VMware Fusion či Parallels, který ti umožní používat Windows aplikace jako kdyby byly Mac. Můžeš si je dávat do docku, když klikneš třeba v Microsoft Outlook na odkaz, tak se ti otevře v tvém defaultním prohlížeči na Mac OS X, funkce drag and drop funguje skrz systém. Chytneš soubor ve Windows a přetáhneš ho na plochu Mac OS X. To samozřejme funguje i naopak. Rovněž clipboard je propojený a spousta další věcí. např. Open With ... pod Mac OS X ti bude nabízet Windows aplikace. atd...

Pokud chceš vědět víc, tak si dej na youtube.com vyhledat vmware fusion unity.

Unity je velice propracovaný a okna hází stín, zobrazují se v Expóse atd.

Plus sám Microsoft dělá hodně softwaru pod Mac OS X. Office 2008, Windows Media Player, Messenger, Virtual PC, Live Mesh i těch her co vychází pod Mac OS X je relativně hodně, což jsem zapomněl zmínit, že VMware Fusion má implementovanou podporu Direct X, takže takhle můžeš hrát i Windows hry i když to samozřejmě nebude používat 100% výkonu, ale tak 80-90%.

Pokud ti nebude sedět virtualizace, tak je zde BootCamp, kde nainstaluješ Windows v Mac OS X a pak vybereš jaký systém má nabootovat a poběží nativně a sám Apple dodává veškerý HW pro Windows, takže i ty Windows nebudou mít problémy s HW.

S-Tony píše:A navíc nevlastním ty vaše Ipody, Iphony a podobně. Takže mít to jen samo o sobě asi nemá moc smysl. Ona už se blíží doba, kdy bude vše běžně propojené (mobil, pc, televize, alarm, lednička atd). Pak je určitě výhodnější mít něco jako Mac, kdy to pracuje skoro samo bez trápení se s ovládači.

Taková doba se bezesporu blíží, ale můj názor je takový, že vyhraje takový produkt, který bude kompatibilní s nejvíce produkty konkurence, což dle mého názoru Apple je. Těch možností integrace Mac OS X s Windows je opravdu hodně. Sdílení souboru mezi Windows a Mac OS X je taky podporováno defaultně.

S-Tony píše:No každopádně by to byla sranda kdyby časem Apple porazil Windows, kvůli perfektní konektivitě a podpoře svých zařízení navzájem. :D

To se nestane. Pokud znáš historii počítačů, tak víš, že Apple byl první a Microsoft přišel až po něm a to co dovolilo Microsoftu vyhrát bylo to, že jeho software byl dodávan všem výrobcům HW, což umožnilo mít lepší ceny a to je co vidí většina zákazníků.

S-Tony píše:Jen se mi nelíbí ten humbuk kolem Apple a mediální image těch lidí co jsou pro apple :hm

Jsou takový, ale takový lidi jsou všude a pouze se jim vyhýbáš. Pokud si pořídiš Apple produkt a nebudeš se povyšovat, tak tě lidi budou brát pořád stejně si myslím.

P.S: Já Mac nevlastním, nevlatsním ani žádné Apple zařízení a nikdy jsem nevlastnil.
SneakerXZ
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 7. 3. 2009 15:20

Zdržte se flame a nedívejte se na věci jen černobíle.

Wlashack píše:A poslední důvod. Rok bez reinstalae systému s plným zatížením, experimentovním se SW a se stejnou rychlostí jako po čerstvé instalaci? To si dám líbit.

no tak me uz takhle jedou par let XP...

Maag: diky za obsahly prispevek, tak to vypada vazne dobre

oooooooooo: take diky za pripominky

S-Tony: Už žádné další vyvolávání flame.
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod duigha 7. 3. 2009 18:25

Měl jsem možnost si vypůjčit MacBook Pro 15,4" z prodejny iStyle. Půjčil jsem si jej na víkend a musím říct, že jsem asi odkojenec Windows. Nějak jsem si nemohl zvyknout že se vše dělá jinak :( těžko jsem se orientoval, nevím proč, ale jediné do čeho jsem hned proniknul bylo safari :D

MacBook Pro si určitě koupím (až na něj budu mít), ale OS X asi bude jako sekundární OS.
duigha
Junior

Odeslat příspěvekod mtmccox2 7. 3. 2009 18:30

a mě se líbí překlápěcí kalkulačka na iTelefonu :lol:
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vykook 7. 3. 2009 23:59

duigha píše:Měl jsem možnost si vypůjčit MacBook Pro 15,4" z prodejny iStyle. Půjčil jsem si jej na víkend a musím říct, že jsem asi odkojenec Windows. Nějak jsem si nemohl zvyknout že se vše dělá jinak :( těžko jsem se orientoval, nevím proč, ale jediné do čeho jsem hned proniknul bylo safari :D

MacBook Pro si určitě koupím (až na něj budu mít), ale OS X asi bude jako sekundární OS.

Predpokladam ze Windows si take neumel perfektne ovladat za jeden vikend ;-)
"Stará, kup husu, dostal jsem nápad!" Jakub Arbes
Vykook
Junior

Odeslat příspěvekod duigha 8. 3. 2009 20:23

Hmm to ne :D Ale prostě na delší vypůjčku nemám a na MacBook už vůbec ne :(
Ale jsem rád, že jsem si jej alespoň zkusil ;)
duigha
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka