Proč MAC?

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Wentura 9. 3. 2009 20:05

Jak se na MACu řeší nějaké viry a antiviry?
Wentura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wlashack 9. 3. 2009 20:22

Existuje sice pár komerčních aplikací - antivirů. Vzhledem k celosvětového rozšíření Maců (cca 10%) je podíl virů a jiné havěti pro Mac naprosto mizivý. Lze ovšem předpokládat, že se stoupajícím rozšířením se i podíl tohto bordelu bude stoupat. Současná podoba těchto virů je ovšem taková, že vzhledem k jádru a architektuře systému nemohou napáchat žádné větší škody a úplně vyloučená je automatizace takového viru, vždy je potřeba aktivní spolupráce uživatele.

edit: Osobně žádný antivir nepoužívám a neznám ani nikoho kdo by ano.
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod ntr23 12. 3. 2009 12:56

za sebe taky píšu. žádný antivir nemám
ntr23
Junior

Odeslat příspěvekod ntr23 12. 3. 2009 16:04

A mám tady další argument proč Mac.

Jako každý čtvrtek se v poledne updatoval systém (Win2000) nějakými záplatami, a poté co pět minut vyskakuje okno jestli chci počítač restartovat či později. Samozřejmě později, když pracuji. Nevím proč to vyskakuje co pět minut, když chci "později"

No ale teď k věci. píšu text, který jsem potřeboval odenterovat. No a v tom neštastném okamžiku vyskočilo ono okno a vzalo ten enter jako potvrzení, že chci restartovat. Poté už se systém nezeptá jestli chcete uložit nějakou neuloženou práci. Prostě začne aplikaci za aplikací zavírat a zastaví se až je vypnutý i samotný windows.

Tohle nešlo ani slušně komentovat.

Proto Mac

Možná jsem ale jen zaujatý
ntr23
Junior

Odeslat příspěvekod Wentura 12. 3. 2009 17:23

Přesně tohle se mi stalo dneska.
Na czshare jsem dlouho cekal nez byl volny free slot, pak 850MB z 900MB.
No jistě že se to restartlo... :-D
Wentura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mahas 20. 3. 2009 11:30

Jablíčkáři, pročetl jsem to celé, dost argumentů beru, jen jedním si nejsem jistej. Mám Touch HD, mam ho rad a jsem s nim spokojenej, mam ho chvili, takze i kdyz novy iPhone resi vetsinu problemu, kvuli kterym jsem si ho nechtel koupit, tak proste displej HD me uhranul. Pujde pres virtualni wokna synchronizace s MS Outlook, nebo to resi MobilMe...? Proste MDA je pro me zakladni nastroj a data musim mit v obojim. Tohle me jako posledni asi odrazuje od prechodu k Apple... jinak jako BFU mi bude vyhovovat, ze system mysli za me a ze je "klikaci" a nemusim lovit, hledat, ladit. Mnozi to povazuji za nevyhodu Apple, pro me by to paradoxne mohla byt spis vyhoda, chci byt uzivatelem. I kdyz virtualnim woknum se asi nevyhnu, nektery soft pro Maca zatim neni, co je na XP. Byt musim uznat, ze MS fakt v posledni dobe dost zapracoval, tak mam porad XP, Visty mi nesedly...Poradte reseni a ja si ten "predrazeny" MacBook rad koupim... :-) ;-)
mahas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod duigha 21. 3. 2009 11:06

Moje řeč. Vždycky, když se ptám co a jak s mou nokií tak mě pošlou na google :( a co takhle přístup k běžným uživatekům co rádi klikají? ;)
duigha
Junior

Odeslat příspěvekod Vykook 21. 3. 2009 13:26

http://mac.eltima.com/sync-mac.html cca 30 sekund na google :)
"Stará, kup husu, dostal jsem nápad!" Jakub Arbes
Vykook
Junior

Odeslat příspěvekod mahas 21. 3. 2009 13:46

to ma hacek, na tohle jsem samozrejme pres Google prisel taky, ale umi to synchronizovat poznamky z OneNote? OneNote je totiz, pro me, asi s Microsoft Outlookem, to nejlepsi, co Microsoft udelal. A to, pokud jsem nekde neco neprehledl, tenhle soft neumi. Jinak ano, iCalc, Mail a dalsi jsou hezke, ale OneNote jsem nenasel. A OneNote je dneska integrovan do Outlooku velmi dobre. Poradte, treba to nekdo pouzivate. Navic, neni to zadarmo, coz Active sync je a balik od Mircrosoftu uz koupeny mam. Ale to by se ev. dalo, hlavne aby to chodilo...
mahas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vykook 21. 3. 2009 14:00

Na Macu je Entourage coz je obdoba Outlooku primo od MS, co ale umi nebo neumi bohuzel(nastesti?) nevim.

Napsal bych bejt tebou spis do konference na Mujmacu, mozna tam nekdo ma stejnej telefon.
Vykook
Junior

Odeslat příspěvekod mahas 21. 3. 2009 14:29

dobre, udelam tak, diky za odpoved
mahas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kain.cz 24. 3. 2009 03:06

Dobrej, muzu se zeptat majitelu jak je to s moznosti vymeny ram/hdd ?
kain.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vykook 24. 3. 2009 14:45

Bilej Macbook
Ram, úplně v pohodě, sám sem upgradoval.
Disk, by měl jít taky.
Vykook
Junior

Odeslat příspěvekod Wentura 26. 4. 2009 13:13

Mám asi blbou otázku.
Šel by třeba iPod nano objednat z apple.com?
Vychází to o 1500 Kč levněji než na apple.cz
Wentura
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vykook 26. 4. 2009 14:49

Do Cech ti to neposlou, kupodivu to jeste levnejs nez v Apple Store vyjde treba v Best Buy. Mimochodem, v Nemecku/Rakousku, jsou taky levnejsi nez v CR a s poslanim asi nebude takova krec.
Vykook
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka