Proč MAC?

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 3. 2009 13:06

oooooooooo píše:Jediný kdo se projevil jako troll je jistý uživatel jisteho nejmenovaného systemu který jak to už u fanatiků bývá nesnesl připomínku že jeho milášek má jisté nepopíratelné mouchy.

Ano, to jsem čekal :tleskani Děkuji že jsi mě nezklamal. A mimochodem, nevšiml jsem si, že by tu někdo diskutoval neslušně.

A mimochodem když už jsme u té lokalizace: Přítelkyně používá lokalizaci jak na MB tak Imacu. Já v angličtině. Ale kromě o chvíli spožděných updatů neměla s lokalizací jediný problém od 10.5.1 do současné 10.5.6 a ani s Tigerem (10.4.11). Jistě zastoupení Apple je tak nějak poloviční ale nikdy jsem s podstatnými věcmi jako je podpora a servis neměl problém, mě takové zastoupení stačí. Tím bych to uzavřel
Naposledy upravil Wlashack dne 6. 3. 2009 13:11, celkově upraveno 1
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod forsaken8 6. 3. 2009 13:07

Zdravim panove a damy
abych se trochu predstavil, delam design, reklamu, programuji, flash sem tam striham video hudba aspo... proste trochu narocnejsi uzivatel.
Zacinal sem ve skole na PP06 a domu sem si poridil 486 DX2 80Mhz.
Zacinal sem na Norton Commanderu pak WIN 3.11 ..... aaaz po XP.
Klasicky sem co 2 roky prodaval svuj stoj znamym a kupoval novej az pred 2 rokama kdyz sme cekali prvniho potomka sem se rozhodl ze budu muset projit ze skrine na notebook. Tak sem si rekl, nebudu setrit, zivi nas to tak si udelam radost a koupim nejaky notebook kolem 50.000 czk V obchode kam sem chodil uz nejaky patek kupovat PC se jen usmivali a rekli ze za ty penize to bude opravdu delo. Mezi reci sem to vzpomel znamemu a on mi ukazal MacBook Pro. Koukal sem jak blazen, (vim ze mi moji klienti tam za morem rikali proc nedelam na MACu, ale nejak sem nemel potrebu menit platformu kdyz pod WIN sem mel vsechno co potrebuju)
Priznam se hned na prvni pohled mi ocaroval, ale jak sem rikal zelezo mne zivi a nejake excesi by mne stali vic nez jen spatnou investici. MESIC sem studoval na netu co a jak, mujmac.cz sem mel precteny od a az po z, na youtube videl vsechny videa kde byl jen ukazany OSX a Mac, vsechny ty hadky a pod... No a po mesici padlo rozhodnuti ! Koupim Macbook Pro a ne ledajaky, rovnou Macbook Pro 17, 2.3 Mhz + apple mouse keyboard a pod ... no nechal sem tam 86.000 s dph :-)
A nelituju ani jedne koruny !!!!
a hned vam reknu proc. Moje stare PC sem nechal manzelce na hry, nakupovani a pod.. malej dorost a v roku a pul udelal z PC kabriolet. Tak sem se rozhodl ze koupim manzelce notebook. Podarilo se mi koupit ani ne 6 mesicu stare HP, vykonove skoro stejny jako muj Macbook Pro ale mensi ulopricka 15. je licencovany na vistu ale sam prodejce mi tam radej dal XP.
No a ted prijdeme na to proc Macbook
1. design: to je bez debaty
2. funkcnost. priklad:
-podsviceni klavesnice ( automaticke )
-kvalita displayu a automaticka uprava jasu. kdyz v noci otevru HP tam mi pokazde vypali oci, ale na macbook muzete koukat hodiny ( nekdy delam celou noc a uplna pohoda)
-trackpad a jeho ovladani. scroll dvouma prstama ( ted na novych multitouch )
-hlucnost, pokud ho nezatezite a nespusti se chlazeni tak nevite ze jede.
-nevim jak odborne nazvat toto: ale kdyz ho zavru a hodi se do rezimu spanku a pak otevru tak skoro okamzite muzu delat (zadne jak u WIN prihlaseni a spol)
-vydrz baterie, 3 hodiny v provozu, teda v praci kdy je zatezovan
-konektor nabijeni magneticky, takze kdyz neko potahne snuru tak macbook neleti pres pul pokoje ( kdo ma deti vi o cem mluvim )
- kdyz se uplne vybije tak system se jak kdyby zmrazi a pri zapojeni na nabijeni se rozmrazi a jste zpet.
A TED TO NEJDULEZITEJSI !!! OSX to je proste neco uplne jineho nez WIN
ovladani, stabilita, rychlost, jednoduchost . . proste neni jedina vec ktera by mi chybela v MACu a byla ve WIN.
Software ? vsechno co je pod WIN je i pod OSX lepsi nebo horsi zalezi na kazdem ale proste kdyz neco potrebujete udelat tak to udelate.
a i kdyby nahodou bylo neco co nenajdete nebo nevyhovuje vam verze pod OSX vzdy si muzete nainstalovat WIN a pres parallers delat zaroven na OSX a i na WIN. btw nejlepsi notebook pro visty je Macbook.
Proste vyladeni HW a SW a inovace applu vlastne.
Krasny priklad toho je Snow Leopard vs WIN 7. apple vsadil na stabilitu a rychlost takze v SnowLeopardu bude jen malo funkcnich novinek ale mela by se zasadne zmenit struktura celeho systemu a nabidnout uzivateli vice komfortu. Kdezto MS si jede zase to svoje a misto toho aby nakomplet prepsali cely system zase se jen snazi nejak vylepsit Vistu a prebalit ji na WIN 7.

toto je muj nazor proc jsu jablecna ovce :-D

P.S. cena meho macbook pro byla srovnatelna s cenou notebook z podbnou konfiguraci...
forsaken8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maag 6. 3. 2009 13:08

oooooooooo píše:Kdyby rejpal,rozvračec a kontrarevolucionář.Bože můj trochu nadhledu jenom sem poznamenal že s lokalizací to nebylo nikdy slavný,není to dobrý ani ted,je vhodne používat AJ.Platilo to pro ty co chtějí cz a vztahovalo se to ke kontrole pravopisu po celém systemu.
Nicmeně pokud toto dokáže někoho rozlítit jenom potvrzuje že něco na tom názoru o fanaticích uctívajících Wokna,Jabko,Tučnaka,FF,Amd,Ati,Intel,Ooo bude :-)Hodně společných rysů.

Mě nic nerozlítilo, proč by mělo. Jsem na debaty s rejpaly a trolly zvyklý a krátím si tím čas ;-) Jinak by mě zajímalo, jak bys odpověděl na otázku v topicu Proč Windows ? Taky by ses tam začal zmiňovat o spoustě nedostatků, když otázka jasně zní, proč si vybrat Windows ? :-)
Maag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 3. 2009 13:13

Kód: Vybrat vše
Jinak by mě zajímalo, jak bys odpověděl na otázku v topicu Proč Windows ? Taky by ses tam začal zmiňovat o spoustě nedostatků

Jistě - pokud by někdo napsal největším plusem windows je že nikdy nemusíš nic nastavovat a řešit,popřípadě jako plus by uvedl že nepotřebuje FW,popřípadě AV tak bych se ozval.Chápu že je třeba zatloukat,zatloukat,zatloukat.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maag 6. 3. 2009 13:17

oooooooooo píše:
Jinak by mě zajímalo, jak bys odpověděl na otázku v topicu Proč Windows ? Taky by ses tam začal zmiňovat o spoustě nedostatků

Jistě - pokud by někdo napsal největším plusem windows je že nikdy nemusíš nic nastavovat a řešit,popřípadě jako plus by uvedl že nepotřebuje FW,popřípadě AV tak bych se ozval.Chápu že je třeba zatloukat,zatloukat,zatloukat.

Aha, takže ty sis Mac OS 10.5 dlouhodobě nezkoušel, ale myslíš si, že je jako Windows a že tudíž to, co někdo napíše, že má jako výhodu, tak že je to polopravda a že něco zatlouká, chápu, tak už jsme doma :-) Prozradím ti jedno sladké tajemství, Mac není Windows :-) Má svoje chyby, ale odlišné od takových, které má Windows ;-)
Maag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 3. 2009 13:21

Doprkynka pochop zkoušelZa a.Za b vzhledem k praci mam možnost pracovat na x systemech.Za c co se týče lokalizace je mizerna- o zakladně vyvíjející cz software pro mac ani nemluvě - slabá a o překladech programů pro mac už vůbec nemluvě chabota.Raděj už nemluv - mluvíš s člověkem co win má jako jeden ze systemů jinak bys netapal že čekam mac jako win.Pokud tě to zajíma momentalně pišu ze slackware.
Naposledy upravil oooooooooo dne 6. 3. 2009 13:23, celkově upraveno 1
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 3. 2009 13:23

To nemá cenu, já jedu domů :-)
Naposledy upravil Wlashack dne 6. 3. 2009 13:28, celkově upraveno 1
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Junior

Odeslat příspěvekod Maag 6. 3. 2009 13:25

oooooooooo píše:Doprkynka pochop zkoušelZa a.Za b vzhledem k praci mam možnost pracovat na x systemech.Za c co se týče lokalizace je mizerna- o zakladně vyvíjející cz software pro mac ani nemluvě - slabá a o překladech programů pro mac už vůbec nemluvě chabota.Raděj už nemluv - mluvíš s člověkem co win má jako jeden ze systemů jinak bys netapal že čekam mac jako win.Pokud tě to zajíma momentalně pišu ze slackware.

Takže všchen ten povyk je kvůli tomu, že jsem napsal, že má kontrolu pravopisu po celém systému, ale nenapsal, že systém samotný je v angličtině a české aplikace pro to nejsou moc vyvíjeny. Takže ses chytnul jedné individuální věci, která mě naprosto nevadí a za nevýhodu jí nepovažuju a proto jsem ji ve svém příspěvku neuvedl, protože mě to nijak nevadí a ani si na to při práci nevzpomenu. Na základě téhle jedné věci jsem byl od tebe označen za fanatika a člověka se svatým nadšením. Popsal jsem to správně ? ;-)

Wlashack píše:Maagu, to nemá cenu :-)

Nemá no, ale tak zase jsem zvědav, s čím přijde, jsem doma s nemocí, tak aspoň nějaká zábava :-)
Maag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 3. 2009 13:30

Ještě jednou - opravil sem to na pravou míru.Byl jsem označen za trolla kvůli tomu.Nikde sem nenapsal že MAc je špatný system.To že něco nevadí tobě znamená že jinému může vadit.Totéž jako když mně nevadí že můj oblíbený system je POUZE v AJ a ještě k tomu nemá českou komunitu kde by ses poradil.Pokud se s někým bavím a řekne mi hm to je na prd reaguji že se nedá nic dělat.ne ve stylu nevadí to mně tak to nebude vadit nikomu.
a to je jádro věci dovolil sem si poznamenat že jistou věc je třeba uvest na pravou míru.
A EDIT věř mi že ja se bavím ještě víc
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maag 6. 3. 2009 13:33

oooooooooo píše:Ještě jednou - opravil sem to na pravou míru.Byl jsem označen za trolla kvůli tomu.Nikde sem nenapsal že MAc je špatný system.To že něco nevadí tobě znamená že jinému může vadit.Totéž jako když mně nevadí že můj oblíbený system je POUZE v AJ a ještě k tomu nemá českou komunitu kde by ses poradil.Pokud se s někým bavím a řekne mi hm to je na prd reaguji že se nedá nic dělat.ne ve stylu nevadí to mně tak to nebude vadit nikomu.
a to je jádro věci dovolil sem si poznamenat že jistou věc je třeba uvest na pravou míru.
A EDIT věř mi že ja se bavím ještě víc

Nezapomen ve svatém nadšení dodat že tím nemyslíš kontrolu českeho pravopisu a nezapomen dodat že je lepe system pouzivat v AJ...Potom se ledacos objeví tak jak je ve skutečnosti a ne přání otcem myšlenky.

Za trolla jsem tě označil kvůli stylu odpovědi stejně, jako tys mě označil za někoho se svatým nadšením. Na pravou míru by to člověk uvedl tehdy, kdyby napsal "českou kontrolu sice má, ale jinak je v angličtině, cz aplikace moc nejsou atd.". Čili bez nějakého bezdůvodného rýpnutí. To totiž odlišuje konstruktivní odpovědi od těch běžných, co jich jsou plné diskuze na Novinkách.
Maag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 3. 2009 13:39

Spravně zvláštní že -
českou kontrolu sice má, ale jinak je v angličtině, cz aplikace moc nejsou atd.".
toto nebylo napsano hned.potom by nikdo nerýpal ve stylu že českou kontrolu si můžete strčit za klobouk protože cz aplikace moc nejsou atd.To potom odlišuje konstruktivní názor na věc od názoru co vydává přaní za myšlenku a těch je plný idnes :-)
No jinak pěkný den - volá povinnost a neberte si to tak k srdci.Jsou to jedničky a nuly nic víc.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maag 6. 3. 2009 13:42

oooooooooo píše:Spravně zvláštní že -
českou kontrolu sice má, ale jinak je v angličtině, cz aplikace moc nejsou atd.".
toto nebylo napsano hned.potom by nikdo nerýpal ve stylu že českou kontrolu si můžete strčit za klobouk protože cz aplikace moc nejsou atd.To potom odlišuje konstruktivní názor na věc od názoru co vydává přaní za myšlenku a těch je plný idnes :-)

To, proč to nebylo napsáno hned, jsem psal výše, pro mě to není nevýhoda. Pokud to pro někoho nevýhoda je, tak to mohl konstruktivně dopsat a ne bezdůvodně rýpat, ale to už se opakuju, to už jsem ti psal xkrát :-) Ono totiž česká kontrola pravopisu funguje ve většině aplikací (i těch anglických), tudíž není omezena jen na české aplikace, jak se zřejmě mylně celou dobu domníváš. Aspoň tak jsem to pochopil z týhle tvý chaotický odpovědi ;-)
Taky přeju hezký den :-)
Maag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S-Tony 6. 3. 2009 13:45

Když někam přijdu,kamarádi nebo ve firmě. Většinou mají Windows.
Takže momentálně je pro mně nejvýhodnější umět pořádně spravovat windows XP, případně Windows Server 2003.
Až bude mít největší podíl Mac, tak přejdu na Mac. Zatím to je ještě hodně daleko. O Linuxu z toho hlediska nemá vůbec smysl uvažovat. Ten používám jen na zálohování přes flashku. Linux je jen pro fanatiky co si myslí jak nejsou cool, když mají doma jen Linux. :roll:
Mac je v ČR taky momentálně spíš o tom se odlišovat. Ale to je na prd. Já chci umět to co používá většina.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod Vykook 6. 3. 2009 13:48

A pak kdo je tady ovce :D :D :D Neni rozumnejsi pouzivat to co nam vic vyhovuje nez to co pouzivaji vsichni? :)
"Stará, kup husu, dostal jsem nápad!" Jakub Arbes
Vykook
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 6. 3. 2009 13:53

:mrgreen: Pojďmě se raději bavit proč mac :-) Žabomyší války nechmě dětem na píseček ;-]

Ono asi kdyby si jeden nerýpyl do toho druhého, tak by to asi ani nebyla ta správná diskuze. Taky musím říct, že oooooooooo aspoň argumentuje tak, že si to sám vyzkoušel, či používal. To je rozdíl oproti diskuzím pod články o apple třeba tady na živě - tam se chodím bavit já, občas to stojí za to. :-) To, že použil trošku jízlivější formu jak to podat je věc druhá (určitě se u toho bavil :-) ), záleží na každém jak si to pobere. Já jeho názor beru i když s ním nemusím souhlasit a tak by to podle mě mělo být.

Takže proč mac? Libí se mi to svítící jabko :-P

S-Tony: Ano musím přiznat, že se mi na tom mít mac líbilo i to, odlišovat se. Stejně to bylo i před rokem s iPhonem - mít něco co tady má jen pár nadšenců. Bohužel během toho roku tady s iPhonem běhá pomalu každý druhý :-)
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka