Zdravim panove a damy
abych se trochu predstavil, delam design, reklamu, programuji, flash sem tam striham video hudba aspo... proste trochu narocnejsi uzivatel.
Zacinal sem ve skole na PP06 a domu sem si poridil 486 DX2 80Mhz.
Zacinal sem na Norton Commanderu pak WIN 3.11 ..... aaaz po XP.
Klasicky sem co 2 roky prodaval svuj stoj znamym a kupoval novej az pred 2 rokama kdyz sme cekali prvniho potomka sem se rozhodl ze budu muset projit ze skrine na notebook. Tak sem si rekl, nebudu setrit, zivi nas to tak si udelam radost a koupim nejaky notebook kolem 50.000 czk V obchode kam sem chodil uz nejaky patek kupovat PC se jen usmivali a rekli ze za ty penize to bude opravdu delo. Mezi reci sem to vzpomel znamemu a on mi ukazal MacBook Pro. Koukal sem jak blazen, (vim ze mi moji klienti tam za morem rikali proc nedelam na MACu, ale nejak sem nemel potrebu menit platformu kdyz pod WIN sem mel vsechno co potrebuju)
Priznam se hned na prvni pohled mi ocaroval, ale jak sem rikal zelezo mne zivi a nejake excesi by mne stali vic nez jen spatnou investici. MESIC sem studoval na netu co a jak, mujmac.cz sem mel precteny od a az po z, na youtube videl vsechny videa kde byl jen ukazany OSX a Mac, vsechny ty hadky a pod... No a po mesici padlo rozhodnuti ! Koupim Macbook Pro a ne ledajaky, rovnou Macbook Pro 17, 2.3 Mhz + apple mouse keyboard a pod ... no nechal sem tam 86.000 s dph
A nelituju ani jedne koruny !!!!
a hned vam reknu proc. Moje stare PC sem nechal manzelce na hry, nakupovani a pod.. malej dorost a v roku a pul udelal z PC kabriolet. Tak sem se rozhodl ze koupim manzelce notebook. Podarilo se mi koupit ani ne 6 mesicu stare HP, vykonove skoro stejny jako muj Macbook Pro ale mensi ulopricka 15. je licencovany na vistu ale sam prodejce mi tam radej dal XP.
No a ted prijdeme na to proc Macbook
1. design: to je bez debaty
2. funkcnost. priklad:
-podsviceni klavesnice ( automaticke )
-kvalita displayu a automaticka uprava jasu. kdyz v noci otevru HP tam mi pokazde vypali oci, ale na macbook muzete koukat hodiny ( nekdy delam celou noc a uplna pohoda)
-trackpad a jeho ovladani. scroll dvouma prstama ( ted na novych multitouch )
-hlucnost, pokud ho nezatezite a nespusti se chlazeni tak nevite ze jede.
-nevim jak odborne nazvat toto: ale kdyz ho zavru a hodi se do rezimu spanku a pak otevru tak skoro okamzite muzu delat (zadne jak u WIN prihlaseni a spol)
-vydrz baterie, 3 hodiny v provozu, teda v praci kdy je zatezovan
-konektor nabijeni magneticky, takze kdyz neko potahne snuru tak macbook neleti pres pul pokoje ( kdo ma deti vi o cem mluvim )
- kdyz se uplne vybije tak system se jak kdyby zmrazi a pri zapojeni na nabijeni se rozmrazi a jste zpet.
A TED TO NEJDULEZITEJSI !!! OSX to je proste neco uplne jineho nez WIN
ovladani, stabilita, rychlost, jednoduchost . . proste neni jedina vec ktera by mi chybela v MACu a byla ve WIN.
Software ? vsechno co je pod WIN je i pod OSX lepsi nebo horsi zalezi na kazdem ale proste kdyz neco potrebujete udelat tak to udelate.
a i kdyby nahodou bylo neco co nenajdete nebo nevyhovuje vam verze pod OSX vzdy si muzete nainstalovat WIN a pres parallers delat zaroven na OSX a i na WIN. btw nejlepsi notebook pro visty je Macbook.
Proste vyladeni HW a SW a inovace applu vlastne.
Krasny priklad toho je Snow Leopard vs WIN 7. apple vsadil na stabilitu a rychlost takze v SnowLeopardu bude jen malo funkcnich novinek ale mela by se zasadne zmenit struktura celeho systemu a nabidnout uzivateli vice komfortu. Kdezto MS si jede zase to svoje a misto toho aby nakomplet prepsali cely system zase se jen snazi nejak vylepsit Vistu a prebalit ji na WIN 7.
toto je muj nazor proc jsu jablecna ovce
P.S. cena meho macbook pro byla srovnatelna s cenou notebook z podbnou konfiguraci...