duigha píše:Ale vždyť ta tvoje propagovaná angličtina je povinná už od čtvrté třídy, tak mi prosím tě neříkej, že jazyková znalost se zhoršila. Po revoluci se prostě ruština vyměnila za angličtinu a bylo po ptákách. Jistě máme možnost se učit i jiné jazyky, ale krom španělštiny to postrádá smysl.
A že u nás (tedy v ČR, nevím jak v SR) se přechází pomalu už na duální vyučování, to ti taky nestačí? Vždyť některé školy učí už v obou jazycích a výsledek? NEUMÍ POŘÁDNĚ ANI JEDEN!
no ja hovorim len zo svojej skusenosti, mna proste stredna skola po anglicky nenaucila...
chodil som na 8 rocne jazykove gymnazium, spanielcinu som sa ucil celych 8 rokov, 1 rok som sa dokonca ucil matematiku/fyziku/biologiu/chemiu po spanielsky... anglictinu som mal myslim ze iba nejakych 5 rokov...
ako som na tom teraz? po anglicky pisem, citam a rozpravam na celkom dobrej urovni (moj nazor

a po spanielsky si pomaly uz nepamatam ani pocitat...
proste tupe pisanie domacich uloh, ucenie sa novych slovicok a pisanie testov ta jazyk nenauci, jedine aktivne pouzivanie ho.
mimochodom, spanielcina ma naozaj asi najvacsi potencial hned po anglictine, uz len preto lebo ak vies spanielsky dorozumies sa v celej juznej amerike (pocitam aj braziliu, pretoze spanielcina je celkom podobna portugalcine, nieco ako slovencina a polstina), strednej amerike, juh usa, a samozrejme v spanielsku (plus to portugalsko), ktory iny jazyk sa pouziva v tolkych krajinach?
proste pred par rokmi vediet anglictinu bolo pre teba plus, dnes je pre teba minus nevediet ju. vela firiem dokocna povazuje znalost anglictiny za tak samozrejmu ze hladaju ludi ktori vedia este nejaky iny jazyk...