Macbook - skusenosti

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod nuda7 19. 5. 2009 23:20

chcel by som sa spytat trosku blizsie na macbook. cital som uz niekolko threadov o macbooku a nikde som nenasiel niekoho, kto by skusil macbook a neostal pri nom(resp. mac os). fakt s nim nikto nieje nespokojny?

dalej by som chcel vediet ako to je s kvalitou. viem ze su asi dost kvalitne, ale ci su "kazive". napriklad co som cital o dell xps 1330 tak hadam kazdy potreboval servis. ako to je s takouto kvalitou u macbooku? kazia sa?
Naposledy upravil DevAstor dne 21. 5. 2009 00:33, celkově upraveno 1
Důvod: přesunuto z Notebooků
nuda7
Junior

Odeslat příspěvekod Macker 21. 5. 2009 22:54

vsetko sa kazi .... apple je relativne na tom dobre
Mac Pro 2 x Intel Xeon Quad Core 3.0G, 8G DDR, 750G HDD, ATI XT1900 512MB + 23" Apple Cinema HD Dispay + 15" Apple MacBook Pro Intel Core 2 Duo 2.33G, 3G DDR, 250G HDD, SuperDrive, ATI X1600 256MB DDR, Mac OS X Leopard + Apple iPhone 3G.
Macker
Junior

Odeslat příspěvekod Vykook 22. 5. 2009 15:19

Nespokojeny s nim urcite nekdo je, ale nikoho takoveho osobne neznam ;-) Sice mam jeste Plastovyho MacBooka. ale i tak je na tom co do stavby pomerne dost dobre, neskripe, neohejba se a rozhodne nepusobi levnym dojmem. Zloutni a praskani plastu se tykalo jenom ty nejstarsi generace MacBooku
"Stará, kup husu, dostal jsem nápad!" Jakub Arbes
Vykook
Junior

Odeslat příspěvekod nuda7 22. 5. 2009 16:58

kvality spracovania sa nebojim, nakolko ak budem kupovat macbook tak hlinikovy. ale skor ma zaujimaju vady okolo HW, napriklad ci sa tam kazia maticne, graficke atd.. jasne ze vsetko sa kazi alebo sa najde chybny model, ale ci je to caste.
u acer to je jednoznacne velmi caste, u dell 1330 tiez atd.
nuda7
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 26. 5. 2009 23:33

Doporučuju si projít diskuze na apple.com :arrow: http://discussions.apple.com/category.jspa?categoryID=190 Či jiných zahraničních mac serverech typu macrumors. Kde můžeš najít informace o tom, zda uživatelé mají s něčím problémy. Případně i tady máme topic o novém macbooku pro, jsou tam zmíněny i některé známé problémy :arrow: http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=104&t=14922

Jak už tady je uvedeno zkazit se může cokoliv-od toho je záruka. Já jsem prozatím nadmíru spokojen :-)
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 26. 5. 2009 23:50

nuda7:
,,o dell xps 1330 tak hadam kazdy potreboval servis,,
reknu ti velmi prekvapivou inforamci, kazdy notebook potrebuje servis :) cili stoji-li otazka jaky koupit book ketry by nepotreboval servis, je odpoved nasnade - kazdy ho potrebuje. Pokud ti jde o spolehlivost, zajimal bych se o to, jaky servis vyrobce nabizi :)

samozrejme ve svete jsou premiovejsi znacky co se ,,kazivosti tyce,, ---nicmene at to stoji 50 nebo 100 000, pokazit se to muze, bo i v booku za 100 000 se muze zaseknout vetracek v cene par centu :) ... znas to i Porsche nebo Toyota se muze pokazit :) NIKDO nedela nic co by se nepokazilo. Kazuvzdorne veci byvaji ty nejobycejnejsi - no schvalne, videl jste nekdo nekdy pokazeny otvirak na pivo? :)

Jinak ty otazky nechapu nebo jsou polozeny spatne, uzivatel ktery uz ma MAC a vyuziva ho, tak si asi opet koupi MAC, tak jako uzivatel odkojeny Win asi zustane u Win.

nebo co vybirame...book, os, bavime se o cem???

PS: moje XPS M1330 po cca roce a pul jeste servis nespatrilo :ú vse funguje jak ma :) Nicmene nedelam si idealy a dalsi roky servisu mu prikoupim :) Osobne neznam za ty roky book (jak u zakazniku, pribuznych, znamych...) ktery nikdy nebyl v servisu po dobu zaruky (blizi se tomu nase 2lete HP 550 za cca 13 000,- ktere jen lezi na stole a pouzite bylo cca 50x).
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tučňák 27. 5. 2009 00:00

Gruppe: Já měl/mám cca 10 let stroje s windows. A koupil jsem si mac. Ale příště koupím opět mac :-)). Tentokrát jsem vybíral podle OS - ovšem pokud by se dal OS X nainstalovat i na Acer na 10 000 Kč, tak bych ho, ale nekoupil..Ten "zbytek" je taky důležitý.

Kvalita OS (který jsem si chtěl vyzkoušet) ve spojení s hardwarovou kvalitou, kvalitou zpracování a inovace applu - to byly jedny z věcí proč jsem koupil to co koupil..

btw. můj dřívější book HP nx6110, pořízen v červnu 2005 stále šlape jak hodinky, ani jednou nebyl v servise :!: Nic mu není. Pořád dobře slouží bratrovi. Ten komp jede denně už ty 4 roky..Takže ne všechno ten servis potřebuje. ;-) Vyjímky se vždycky najdou..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 27. 5. 2009 00:13

Tucnak: kazdy jsme nejaky, nechci opominat individuality. Napr ja se chte nechte musel sezanmit i s MACy a jejich OS (grafika) ovsem VUBEC mi neprirostli k srdci :)
,,Takže ne všechno ten servis potřebuje. ;-) Vyjímky se vždycky najdou,,

Tomu verim, proto rikam ze JA OSOBNE a ze se jeden book ktery OSOBNE znam teto lhute blizi (i kdyz zaruku ma 3 roky tak uvidime :) )
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nuda7 27. 5. 2009 15:08

ach boze.. neviem ci ma cenu sem este pisat...

je mi uplne jasne ze pokazit sa moze vsetko, to tu spominat nemusite. nekazive veci niesu.

mna zaujima skor daka statistika a bezne problemy.. nechytajte za slovicka prosim.

cital som thread o dell1330 kde sa vela ludi stazovalo a muselo menit maticnu(jasne ze nie vsetci, ako napr. ty gruppe). a ja sa pytam na apple macbooky ci sa kazia(viem ze niektore sa urcite pokazia), ako je to s VACSINOU, nezaujimaju ma vynimky..

prispevky s tym ze sa vsetko moze pokazit nepiste....
nuda7
Junior

Odeslat příspěvekod malcolmX 27. 5. 2009 15:40

Gruppe píše:Osobne neznam za ty roky book (jak u zakazniku, pribuznych, znamych...) ktery nikdy nebyl v servisu po dobu zaruky

V zivote jsem nemel dlouhodobe uzivany privatni notebook v servisu (a to nektere ficely i 3-5 let pomalu od rana do vecera): PowerBook G4 Pismo, Sony VAIO N505, ThinkPad T41...
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod vicvixx alias Viktor 28. 5. 2009 09:20

Mel jsem nekolik pocitacu Apple a v servisu nebyl nikdy zadny, a to jsem jim daval na *****.
vicvixx alias Viktor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod halogan 17. 6. 2009 09:18

Neuvidíš tu moc stížností, protože tu není moc uživatelů.

Pro české info jdi na forum.mujmac.cz, pro zahraniční nejlépe forums na macrumors.com nebo discussion.apple.com (obojí zmíněné výše, jen opakuji).

Zjistíš, že problémy jsou (linky na displeji, přehřívání, volný displej, ... - to vše u různých modelů, ne konkrétně MB). Prostě to je notebook jako každý jiný.
halogan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cca1 17. 6. 2009 10:09

Možno by to chcelo link na nejake testy počítačov. Niečo podobné ako sa robí v nemecku štatistika, koľko áut a akých značiek sa muselo odtiahnúť pre úplnu nepojazdnosť...
cca1
Junior

Odeslat příspěvekod Filip9992 21. 6. 2009 21:38

Myslím si ,že Macbooky jsou jedny z nejlepších notebooků. I když jejich poměr cena/výkon není z nejlepších, v dnešní době windows Vist nebo sedmiček a samých Acerů,Asusů a dalších těchto značek není lepší volba než Apple. Osobně doporučuju, nikdy sem neměl problém.
Filip9992
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Macker 22. 6. 2009 15:28

MacBooky ani ne je to plast ...... Procka ked uz
Mac Pro 2 x Intel Xeon Quad Core 3.0G, 8G DDR, 750G HDD, ATI XT1900 512MB + 23" Apple Cinema HD Dispay + 15" Apple MacBook Pro Intel Core 2 Duo 2.33G, 3G DDR, 250G HDD, SuperDrive, ATI X1600 256MB DDR, Mac OS X Leopard + Apple iPhone 3G.
Macker
Junior

Další stránka