mám docela kuriozní, o to víc ale neštastný problém:
Běžně vozím svůj MacBook Pro v autě, zavřený v neoprenu a ten ještě v pevném batohu, který je umístěn tak, aby nijak nelítal.
V pátek se mi ale stala velmi nemilá věc - vše proběhlo jako vždy, až když jsem se usadil na terase jedné příjemné restaurace s výhlídkou příjemného oběda, otevřel jsem si MBP, abych si zkontroloval emaily a prošel zprávy - co se ale nestalo - nějak mi začal blbnout touchpad..
Myslel jsem si že je to tím venkovním vzduchem, špatnou vodivostí prstů nebo něco podobného, tak jsem to nechal tak. Poté jsem až doma zjistil, že to bohužel není chvilkové, bez jakéhokoliv nárazu, fyzického násilí či polití mi přestala fungovat část touchpadu a to tím způsobem, že asi 1cm vysoká část po celé šířce nefunguje, resp. nefunguje při posouvání nahoru a ted se to dokonce chová tak, že to kliká samo od sebe, nebo popojíždí po obrazovce samo od sebe. A to opravdu bez jakéhokoliv nárazu, není na něm ani škrábnutí a jsem si jistý že žádný karambol ani nenastal, celou dobu jsem ho měl na očích.
Zkoušel jsem do repair režimu, nouzového režimu, v těch to blbne taky, takže si myslím že softwarové to nebude..
Zajímavostí je že se to občas na pár vteřin rozjede a vše funguje jak má.. já nevím, jakoby snad byl někde špatný kontakt...
Na zahraničních fórech se píše o problémech s klikáním na touchpadu, to mi ale funguje normálně, nikde jsem nic podobného nenašel..
MBP je samozřejmě v záruce, je asi 2 měsíce starý...
Jde o MacBook Pro 13" 2011 (i5) + OS X 10.7.1
Setkali jste se už s něčím podobným, myslíte že je možná softwarová příčina? Neexistuje nějaký nástroj monitorující aktivitu touchpadu (jako to je např. u Windows v liště), nebo jiný způsob, jakým ověřit zda jde o HW/SW závadu?
A k případné opravě - nevíte zda je Český Servis pro Apple autorizovaný i ve Zlíně, nebo pouze Brno + Praha? Jak dlouho by se u nich tak čekalo na opravu (resp. nový díl - touchpad?), laptop používám jako primární přístroj k práci, takže je to pro mě velký problém, pokud by se třeba dala domluvit s technikem diagnostika a následně jen výměna až dorazí díl (nebo něco podobného), bylo by to skvělé, jaké jsou vaše zkušenosti?
// na ČS jsem už psal včera, během zítřka snad příjde odpověď, tady mě spíš zajímají vaše zkušenosti s nima, nebo zda je lepší jít se záruční opravou jinam? (preferuji Zlín, ale přepravka dnes řeší vše)
Díky moc za rady