od AndyAaron 11. 11. 2014 15:49
Ahoj, premyslim nad prechodem na MBP s retina displejem. Byl jsem si ho vcera vyzkouset. Ten system je proste jiny, nez na co je uzivatel odrostly na Windows zvykly, ale je to jen o zvyku. Chce si to proste osahat a zjistit, kde, co a jak funguje. Mel bych jen par dotazu ohledne ovladani, prosim berte me jako naprosteho zacatecnika, co o tom systemu nic nevi a nikdy s nim realne nepracoval (coz je pravda).
1) Klavesa delete funguje v textu stejne, jako na klasickych PC klavesnicich klavesa Backspace - tj maze vse, co je pred kurzorem vlevo. Neprisel jsem na to, ale jakym zpusobem se da mazat text, ktery je od kurzoru vpravo (klasicky Delete na PC).
2) Jake funguji klavesove zkratky? Napriklad takova zakladni Alt+F4 na zavreni okna - mel jsem za to, ze to je multiplatformni, ale asi ne.
3) MBPro ma ale brutalne ostre hrany. Po deseti minutach pouzivani jsem mel pocit, ze si brzo podrezu zily. Nikomu z uzivatelu to nevadi? Jak je to v realu s pouzivanim? Ja jsem nad pocitacem stal v obchode, takze jsem ho nemel v idealni pracovni pozici na stole. Kazdopadne prijde mi, ze to musi byt jeste horsi, kdyz mate ruce polozene na klavesnici a pak primo na te hrane.
4) Da se nejak nastavit touchpad na leve a prave kliknuti? Prisel jsem na to, ze kdyz chci jakoze kliknout pravym a vyvolat menu, tak musim podrzet Ctrl, coz ale neni castokrat uplne pohodlne, pokud pocitac ovladate jednou rukou.
Jinak displej je kasny, pocitac prijemne maly, lehky, svizny. Aby taky ne, kdyz byl novy...
Uvital bych i treba nejake uzitecne odkazy a navody na prechod Win->Mac OS.
Diky.
Sony CMD-J5 -> Siemens C35 -> Siemens C65 -> Siemens CX65 -> Nokia 6124 -> Sony Ericsson C702 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 630DS + iPhone 6 128GB