MacBook Pro 2013 late (retina) alebo MacBook Pro mid 2012?

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod alfah4ns 29. 10. 2013 07:36

Ot:
Pokud to chce pro připojení do sítě, kde je i NAS, tak s tím 100 Mbit adaptérem nebo wifi good luck :)
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod xpeter 29. 10. 2013 08:04

Dajú sa zohnať gigabitové adaptéry do USB3 za polovicu ceny thuderbolt adaptéra (30 vs 16 eur):
http://www.gigastore.sk/konvertory/oem- ... -ethernet/

Zase cez TB adaptér by bol asi menej zaťažovaný počítač a ušetril by si si jeden z mála USB portov. Či to stojí za ušetrených 14 eur...
xpeter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 29. 10. 2013 08:29

a uz si si bol ten macbook aspon osobne vyskusat? bez toho nic nekupuj - retina, uzasny display, ale pre mna neakceptovatelne alggy v user interface, najme expose sa proste trha, a kedze ho pouzivam denne asi tak milion krat, to trhanie by ma sr.lo neskutocne, este za take peniaze...
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod loobick 29. 10. 2013 09:21

alfah4ns píše:Ot:
Pokud to chce pro připojení do sítě, kde je i NAS, tak s tím 100 Mbit adaptérem nebo wifi good luck :)

To byl první, který jsem našel. Také jsem psal, že je lepší použít wifi. S 802.11ac se dá dosáhnout rychlosti přes 1Gbps.
Arogantní admin. Ale co byste chtěli, když je tolik lidí, kteří se snaží vrtat ve věcech, které vůbec neznají. Když neumím opravit auto, také se nebudu snažit z opravářů tahat rozumy. Prostě si nějakého najdu, ať jej opraví za mě.
loobick
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 29. 10. 2013 09:27

Chceš klasický upgradovatelný notebook - nebo tenkou neupgradovatelnou stylovku ? Nevím co potřebuje programátor ale klasický MBP si upravíš dle obrazu svého. To jen někde v článcích píšou že je klasický MBP relikvie.... Do normálního MBP s horším displejem nacpeš disk dle libosti, paměť dle libosti... Do nového NIC. Což je HNUS. Chápu že je lepený Air (stylovka) ale proč je lepený MBP (prej pracovní nástroj...he ?)
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod jjfb 29. 10. 2013 10:00

Pokud si vezme ten nejvyšší model, co by si chtěl v notebooku rozšiřovat?
jjfb
Junior

Odeslat příspěvekod Laik199 29. 10. 2013 11:08

Najvyšší model neberiem. NAS nemám a pohybujem sa po sieti kde je obmedzená rýchlosť na 100Mbps.
Vyskúšať som si ho ešte nebol (nejak som na to nenašiel čas), ale nie je problém skočiť do nejakého resellera a tam sa na to proste pozrieť. V skutočnosti ale človek zistí nedostatky až po určitom čase, takže ani v obchode nebude nejaký problém s tým.

Ak si teda kúpim minuloročný, tak netreba mi nič riešiť. To je fakt.

Len tam neviem, ako je to s tými SATA, a či verzia 13" 2012 podporuje SATA3, keď už PCIe slot nemá.

WiFi je fájn, ale na koleji mám radšej kábel. :) Ale na okolí zatiaľ nie sú nejako rozšírené routre 802.11ac.

Výhoda novšieho Macbooku je o 2 hodiny väčšia výdrž.
Laik199
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod loobick 29. 10. 2013 22:08

Je to SATA3.
Arogantní admin. Ale co byste chtěli, když je tolik lidí, kteří se snaží vrtat ve věcech, které vůbec neznají. Když neumím opravit auto, také se nebudu snažit z opravářů tahat rozumy. Prostě si nějakého najdu, ať jej opraví za mě.
loobick
Junior

Odeslat příspěvekod Moucha 1. 11. 2013 23:31

PoliceCollector píše:Chceš klasický upgradovatelný notebook - nebo tenkou neupgradovatelnou stylovku ? Nevím co potřebuje programátor ale klasický MBP si upravíš dle obrazu svého. To jen někde v článcích píšou že je klasický MBP relikvie.... Do normálního MBP s horším displejem nacpeš disk dle libosti, paměť dle libosti... Do nového NIC. Což je HNUS. Chápu že je lepený Air (stylovka) ale proč je lepený MBP (prej pracovní nástroj...he ?)

voe mám nový Air a nový PRO a jsem naprosto happy, že je PRO už tak složené, tenké a lehké (teda ne jako AIR). Konfiguraci si připlatíš takovou jakou chceš 8-)
Moucha
Junior

Odeslat příspěvekod Laik199 3. 11. 2013 13:56

Moucha: No nevyhodim 100 euro za ich 10 minutovu pracu, ked si to mozem spravit sam na starsom. Problem je aj v tom, ze ak sa nieco dodrbe v novom MBP tak to proste asi len tak lahko neopravia.
Laik199
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod VincsS 13. 11. 2013 19:18

Pro ty co se stale rozhoduji tak mam asi už tyden mac 13 2013, co se vydrze tyce tak ta je nekompromisni. Jelikož jsem student tak notebook mi ve škole za nomrlanich pracovnich podminek (Zapnute Pages, Safari, jas neco malo nad tretinu + obcasen zapnuti CS6 kdyz je grafika) Tak notas se od 100% drzi linie 14h pak postupne klesa, Je to neuveritelne tak yjsem koukal ale opravdu drzi, na filmech se to uz zkrati nebo když zapnu parallely ale porad ta vydrz nema konkurenci. Mimochodem dneska sem mel 15:20min, ale ono si to pak zalezlo zpatky jak se zaplo safari.
VincsS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 13. 11. 2013 19:20

Laik:
Od toho mas zaruku, ne?
Mimo zaruku se pak vetsi zavady u notebooku i tak vetsinou nevyplati resit.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod kudlajz 22. 4. 2014 13:17

Ja mam Macbook Pro late 2013, 8 GB RAM a 256 GB SSD, spokojenost maximalni, system je svizny, zadne lagy nezaznamenavam, na notebooku programuji, primarne PHPStorm a XCode, zvlada vse.

Retina je kapitola sama o sobe, barvy a pisma, neskutecne super :)
Macbook Pro 13" Retina
kudlajz
Junior

Odeslat příspěvekod AndyAaron 11. 11. 2014 15:49

Ahoj, premyslim nad prechodem na MBP s retina displejem. Byl jsem si ho vcera vyzkouset. Ten system je proste jiny, nez na co je uzivatel odrostly na Windows zvykly, ale je to jen o zvyku. Chce si to proste osahat a zjistit, kde, co a jak funguje. Mel bych jen par dotazu ohledne ovladani, prosim berte me jako naprosteho zacatecnika, co o tom systemu nic nevi a nikdy s nim realne nepracoval (coz je pravda).
1) Klavesa delete funguje v textu stejne, jako na klasickych PC klavesnicich klavesa Backspace - tj maze vse, co je pred kurzorem vlevo. Neprisel jsem na to, ale jakym zpusobem se da mazat text, ktery je od kurzoru vpravo (klasicky Delete na PC).
2) Jake funguji klavesove zkratky? Napriklad takova zakladni Alt+F4 na zavreni okna - mel jsem za to, ze to je multiplatformni, ale asi ne.
3) MBPro ma ale brutalne ostre hrany. Po deseti minutach pouzivani jsem mel pocit, ze si brzo podrezu zily. Nikomu z uzivatelu to nevadi? Jak je to v realu s pouzivanim? Ja jsem nad pocitacem stal v obchode, takze jsem ho nemel v idealni pracovni pozici na stole. Kazdopadne prijde mi, ze to musi byt jeste horsi, kdyz mate ruce polozene na klavesnici a pak primo na te hrane.
4) Da se nejak nastavit touchpad na leve a prave kliknuti? Prisel jsem na to, ze kdyz chci jakoze kliknout pravym a vyvolat menu, tak musim podrzet Ctrl, coz ale neni castokrat uplne pohodlne, pokud pocitac ovladate jednou rukou.

Jinak displej je kasny, pocitac prijemne maly, lehky, svizny. Aby taky ne, kdyz byl novy...
Uvital bych i treba nejake uzitecne odkazy a navody na prechod Win->Mac OS.
Diky.
Sony CMD-J5 -> Siemens C35 -> Siemens C65 -> Siemens CX65 -> Nokia 6124 -> Sony Ericsson C702 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 630DS + iPhone 6 128GB
AndyAaron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kanabis 11. 11. 2014 16:11

1/ fn+delete
2/u těch základních je místo ctrl cms -> cmd+c. Ostatní si můžeš najít a přenastavit v nastavení.
3/ nevím jak je na tom retina ale měl by být stejný jako normální. Si zvykneš a nevadí mi to
4/ v nastavení
PC(Win10): Intel i5-3750K 4,5Ghz, Noctua NH-D14, Asus P8Z77-M PRO, 16GB RAM, GTX 1070 Gaming X,Seasonic P-760, SSD Crucial M4 128GB, FD Define R4
NB(OSX): Macbook Pro retina early 2015, Intel i5 2,7Ghz, 8GB RAM, SSD 256GB
kanabis
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka