GSM hovor -> WIFI -> iPhone

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod googler1 27. 1. 2022 08:37

zdravim, ma niekto skusenosti s nejakym sposobom ako presmerovat normalny hovor cez wifi na mobill (iPhone) v sieti?

Wifi call (VoWIFI) ako moznost vypadava pretoze iPhone nie je kompatibilny s operatorom pre WIFI call
googler1
Junior

Odeslat příspěvekod soban 27. 1. 2022 12:56

Pouze WoWiFi.

A nebo by se to ještě dalo přes VoIP operátora.

Uděláš si VoIP číslo do mobilu nainstaluješ nějakou VoIP aplikaci, nebo android to i umí pokud to nechceš šifrovat, pro iPhone určitě bude taky existovat nějaká aplikace.

No a pak si to číslo toho mobilu přesměruješ na to VoIP číslo a tím to máš vyřešené.

Pak když ti někdo bude volat tak se to přesměruje na to tvoje VoIP číslo kde to běhá přes internet takže když tam nebudeš mít GSM signál tak to půjde přes internet (wifi).

Přesměrování můžeš udělat třeba pouze když je mobil nedostupný (bez GSM)....

Jediná nevýhoda je že přesměrování platíš ty a samozřejmě i to VoIP číslo....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 27. 1. 2022 14:31

"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior

Odeslat příspěvekod googler1 27. 1. 2022 15:25

no ja som sa chcel prave vyhnut mesacnym poplatkom, mam jeden android na ktorom VoWIFI funguje, dalo by sa z toho androidu potom presmerovat hovory cez WIFI na iPhone?
googler1
Junior

Odeslat příspěvekod soban 27. 1. 2022 20:35

Ne.

Prostě tunel ipsec nepřesměruješ na jiné zařízení - nevím jak.....

Za VoIP číslo nepotřebuješ měsíčně platit.... já mám třeba u https://www.odorik.cz/ 7 linek. (mám jenom VoIP čísla nemám od nich žádnou simku tu mám od normálního operátora GSM)

A přesměrování platíš dle svého tarifu tak jako by jsi ty volal na to VoIP číslo (většinou).
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod googler1 27. 1. 2022 22:08

podla toho co som zatial zistil tak si skusim spravit vlastny open source voip server - fusionpbx + nejake free SIP konto
googler1
Junior