[Excel] - Ako vypnut automaticke formatovanie?

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod P - E - T - E - R 27. 6. 2007 18:19

Zdravim

potreboval by som pomoc, potrebujem v exceli (robi to v kazdej verzii) vypnut automaticke formatovanie.

napr. otvorte si excel a do nejakej bunky napiste 2.50, problem je ze inteligentny excel mi tuto bunku automaticky prepise na datum 1.2.1950, ked bunke zmenim typ na text tak uz je ta hodnota uplne ina...

moja situacia je asi takato, z webu kopirujem tabulku do excelu, po prilepeni my prepise hodnoty na datumy. Pokial nastavim typ buniek na text a az potom prilepim tabulku z webu tak to ignoruje

Da sa to vobec vypnut? vygooglil som zopar for k tejto problematike ale nikto nevedel ako to vypnut. Su v podstate dve moznosti:

1. bunke dam typ text a hodnotu napisem rucne
2. pred hodnotu ktoru chcem zachovavat v povodnom tvare dam apostrof a excel sa jej nechyti (apostrof nebude vidiet)

v mojom pripade mozem tieto dve moznosti vylucit pretoze to tam lepim z webu, cize nepisem to rucne a nemam moznost dat pred hodnoty apostrof

Dik za kazdu radu, toho kto to vymslel by som zavesil za......
P - E - T - E - R
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 27. 6. 2007 18:30

co znamena "prilepeni" - davas Paste Special?
MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod P - E - T - E - R 27. 6. 2007 18:55

Miroslav Pragl píše:co znamena "prilepeni" - davas Paste Special?
MP

prilepeni=paste

nie nedavam paste special, pastne to defaultne ako html
a ako text to vkladat nemozem lebo mi to nerozdeli na stlpce a riadky ale hodi to do jednej bunky, celu tabulku
P - E - T - E - R
Junior

Odeslat příspěvekod obcasny_navstevnik 27. 6. 2007 20:32

vhodny postup je rozdelen na dva kroky:
1. tabulku vlozit do .txt souboru v poznamkovem bloku
2. otevrit v Excelu soubor .txt s pouzitim pruvodce importem textu (mj. lze urcit format)
obcasny_navstevnik
Junior

Odeslat příspěvekod P - E - T - E - R 27. 6. 2007 22:10

obcasny_navstevnik píše:vhodny postup je rozdelen na dva kroky:
1. tabulku vlozit do .txt souboru v poznamkovem bloku
2. otevrit v Excelu soubor .txt s pouzitim pruvodce importem textu (mj. lze urcit format)

ked ulozim tabulku ako text, tak sa mi zamazu tabulatory, cize vsetky hodnoty budu v jednej bunke oddelene medzerou, problem je ze niekde ta medzera musi byt a niekde nie, takto si rozbijem hodnoty ktore musia byt spolu.

druha vec aj tak mi zmeni hodnoty na datumy, zacinam si myslet ze sa to fakt neda vypnut, nedari sa mi ani nic vygooglit
P - E - T - E - R
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 28. 6. 2007 01:32

nop pokud je na html strance des. oddelovac "." a ty mas v regional settings "," neni se cemu divit. navic znasilnovat html -> excel neni nic co by dalo jednoznacny vysledek.

muzes posla URL stranky nebo kus html kodu ktery chces dostat do excelu?

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod P - E - T - E - R 28. 6. 2007 14:23

presne tak sprava sa to podla regional settings, odskusane
len by ma zaujimalo ci sa da vobec vypnut tato automaticka blbinka

co, kde, a ako tam ja pastnem do excelu nerieste, potrebujem vypnut automaticke formatovanie

proste ked napisem do bunky 2.50 tak chcem aby to tam ostalo a nie aby to excel prepisal na datum... Zmenit typ bunky je sice pekna vec ale neriesi to moj problem
P - E - T - E - R
Junior