kopírování tabulky v excelu

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KatyC 10. 7. 2008 11:44

Ahoj,
mám dotaz ohledně kopírování:
Na listu 1 mám tabulku, v jejíchž buňkách jsou určitá data. Tutéž tabulku mám na listu2. Chci, pokud změním data v tabulce na L1, aby se měnila automaticky i na L2. To umím.
Co ale neumím vyřešit - je-li v tabulce L1 buňka prázdná, v L2 se mi automaticky zobrazí nula. Mazat tu nulu nemůžu, smazal by se i vzorec. Zkoušela jsem formát buňky na text, nejde to.
A ještě - potřebuji, aby se mi barvila určitá pole pole obsahu. Podmíněné formátování nevyužiju, jsou tam jen 3 podmínky, já jich potřebuju aspoň 8.
Jo, a mám 2003. Díky moc!
K.
Jsem lama. Ale učím se ;-).
KatyC
Junior

Odeslat příspěvekod indian5 10. 7. 2008 12:33

1. skus nieco v style =IF(A1,A1,"") - teda ak tam nieco je, tak to skopiruje, ak tam nic nieje, vlozi "" co je prazdny retazec.
2. napada ma jedine nejaky VB script, pripadne skusit "zlucit" podmienky a na nejakom dalsoim liste ukladat priebezne vysledky a podmienene formatovanie dat az na zaklade tych zlucenych podmienok (kus komplikovane? :-P ) daj konkretny priklad, skor nas nieco napadne
indian5
Junior

Odeslat příspěvekod KatyC 10. 7. 2008 13:15

konkrétní příklad - tak třeba - do tabulky napíšu několikrát jedno jméno. Když bude v buňce Novotný, vybarví se červeně, když Novák, modře, když nováček, zeleně. A těch jmen je tam aspoň 8. Podmíněné formátování by na tohle bylo super, ale problém je, že jsou tam jen ty 3 podmínky a já jich potřebuju víc.
a s tím "když" mi to nějak nejde
KatyC
Junior

Odeslat příspěvekod KatyC 10. 7. 2008 21:38

Bod1 vyřešen :-).
Funkce =PROČISTIT(LIST1!A1), nebo =T(LIST1!A1)

Tak teď ještě ty barvičky...
KatyC
Junior

Odeslat příspěvekod KatyC 11. 7. 2008 08:52

Tak VB je to pravé! ;-)
Jen jsem to nezvládla sama a muselo mi být pomoženo.
Dík :-)
KatyC
Junior