Word 2007 hromadná korespondence - datum

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Rytíř 30. 1. 2009 09:30

Zdravím, mám malý problém se vkládáním pole obsahujícím datum přes hromadnou korespondenci ve Wordu 2007. Zdroj dat je v excelu a ať v něm nastavím formát buňky jakkoli, tak se mi ve wordu objeví vždy ve formátu americkém, m/d/rrrr
Já bych nicméně chtěl, aby výsledný dokument ve Wordu měl datum uveden ve tvaru d.M.rrrr
A fakt se mi to nechce přepisovat ručně :)

Procházel jsem ve Wordu kódy pro přepínače, nic co by to ovlivnilo jsem nenašel; ani vlastnosti pole ne.

Nevíte kde je chyba, jak z toho ven?
Rytíř
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Brumer 10. 10. 2009 18:54

tak teď hledám, jestli má někdo ten samý problém jako já a ejhle :-) ale myslel jsem, že už to bude vyřešené... je to dost zásadní problém, brzí to celou hromadnou korespondenci. Podlě mě udělali chybu vývojáři, jinak to nevidim. Škoda, že hromadná korespondence není v OpenOffice, to by to vyřešilo.
Brumer
Junior

Odeslat příspěvekod Slondo 10. 10. 2009 19:49

:idea: vyriešil som to posledne tak, že som vytvoril nový stĺpec s názvom napr. "TDatum" a v ňom je vzorec
Kód: Vybrat vše
=IF(NOT(ISBLANK(W4));DAY(W4)&"."&MONTH(W4)&"."&YEAR(W4);"")
pôvodný dátum v príklade je v bunke W4. V hromadnej korešpondencii sa potom odvolávam na pole TDatum. Stĺpec "TDatum" môžme v prípade potreby skryť...
Slondo
Junior

Odeslat příspěvekod Rytíř 12. 10. 2009 09:51

Vidím, že s tím zápasí lidí víc.. Takže, ten problém jsem vyřešil dodáním metaznaku \@ před datum. Viz Microsoft: http://office.microsoft.com/cs-cz/word/HP051861431029.aspx (\@ "Formát data a času" určuje formát data odlišný od výchozího nastavení...)

Výsledné pole pro datum, které funguje jak chci já, mi po přepnutí zobrazení (pravé myšítko, Přepnout zobrazení pole), vypadá takto { MERGEFIELD Datum \@ "d. M. yyyy" }
Rytíř
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Brumer 25. 10. 2009 15:16

já to vyřešil pomocným sloupcem, kam jsem zkopíroval sloupec s datumem a přidal hodnotu HODNOTA.NA.TEXT
Brumer
Junior

Odeslat příspěvekod petrfilipi 5. 11. 2009 15:28

Řešení je tady:
http://usenet.jyxo.cz/microsoft.public. ... -data.html

Taky jsem se s tím natrápil.
Petr
petrfilipi
Junior