Číslo jedna bude takové, které zvládne layout text-grafika (monitor = tisk), titulkovat (automaticky i číslovat) obrázky a zprůhlední strukturu stylů a bude se jí držet.
Nečekám super sazbu, ořezy obrázků, CMYK, filtry (kéž by mi tak někdo vysvětlil, proč je Microsoft nastrčil do Excelu 2010 - viz Picture Tools / Color apod.). Na to je DTP, Adobe InDesign, ...
Znáte něco lepšího než Word pro "smrtelníky"? Já zatím ne. Umíte ale pracovat s Wordem? Ano? Pak říkám, že ho používáte jako Poznámkový blok, jinak byste takhle nemluvili. A ano, je to 90 % z vás. Jo, 90 % uživatelů to stačí, stejně jako v životopisu uvést "práce na PC". Je to drzé, arogantní tvrzení, jo... Ukažte mi, že zvládáte styly. Už jen proto se Word ani naučit nedá, natož za jedno školení! Přehlednost, intuitivnost Wordu, báječný Ribbon? Dobrá práce marketingu, až mě to děsí... Ne, vy mě děsíte.
Poznámkový blok není špatný, nahrazování řetězců je děsivě pomalé, 3 MB textový soubor taky není úplně pro něj to pravé ořechové a používat ho namísto Post-It nebo HTML editoru? Ano, můžete. Jo, když nestačí, je tu ještě Wordpad. "Stačí" je krásné slovo. Komu a k jaké práci?
P.S. Abych dokončil co jsem načal - ne neumím Word, ale poradím si s ním včetně (vlastních) stylů, i když je to peklo. Ale i kdybych Word uměl jako mistr světa, nikdy si nebudu jistý prostou věcí - že obrázek najdu tam, kde jsem ho v textu nechal.
-- 28. 4. 2010 22:49 --bobo8 píše:Řeknu na začátek, že se považuji za velmi intenzivního uživatele textových procesorů. Pro představu napsal jsem odhadem deset tisíc řádek ve VBA Wordu a o něco méně ve WordPerfectu. Mohu zodpovědně říct, že vše, s čím jsem se intenzivně pracoval, považuji za STRAŠNÝ paskvil. Více jak 50 % času práce s texťáky mi zabralo vymýšlení způsobů jako obejít jejich chyby....
Jednoduše děkuju. Že je tu další "zdravý" člověk. Jinak souhlasím i s tím VBA. Objektový model pro Word není o moc lepší než pro PowerPoint (to byl interní vtip z kategorie černý humor pro zasvěcené

P.S. Možná, že oba čekáme od Wordu skutečně nástroje a schopnosti profesionální sazby, ale...