Vase zkusenost OneNote vs Evernote

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Magicmaster 10. 12. 2011 12:54

Co se mě týče, mám oboje. OneNote mám jako školní notebook. Líbí se mi tam to, že si jde pěkně nastavit makra a pak se dobře píše (máme většinu hodin matiky, takže píšu třeba Alt+= -> \int sinh(x) dx = cosh(x)+c; x \in R a převede se to na odpovídající znaky, každý si to nastaví podle toho co používá, v tomhle je onenote fajn.

Evernote mám hlavně jako jednoduchý poznámkovač, tam si píšu co koupit, krátkodobé poznámky, úkoly, nahrávám hudební nápady apod. - mám to propojené s telefonem a je to supr.
Magicmaster
Junior

Odeslat příspěvekod straka.michal 10. 12. 2011 13:05

Faramir: No dám tomu asi ještě šanci. Ale když jsem tě našel, tak tě ještě trochu zneužiju na svoje otázky.

- Na hlavní stránce "poznámky" v Office Hubu se ti poznámky synchronizují automaticky? Jakou to má prodlevu? Nebo musíš manualně synchronizovat tím, že otevřeš poznámkový blok?

- Nedá se nějak nastavit nebo zařídit aby se na hlavní stránce v Office Hubu zobrazovali poznámky např. jen z jednoho bloku? Teď tam jsou všechny z telefonu i všechny ze SkyDrive a to mi úplně nevyhovuje. Chtěl bych mít všechny poznámky v telefonu, ale ne všechny vidět na hlavní stránce...to už bych asi ale chtěl moc, že? Možná bych si mohl ten konkrétní blok připnout...

Díky
straka.michal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Faramir 10. 12. 2011 13:14

Myslíš ve Windows Phone? No, synchronizuje se to automaticky, co se týče prodlevy, to jsem nezjistil, jak to je (nedělám současně na PC a telefonu), ale myslím, že to bude souviset s nastavením emailu, kde si můžeš nastavit buď periodickou kontrolu nebo push. Já mám push a email, kontakty a kalendář se změní okamžitě, tipl bych si, že s poznámkami (celkově s Office) to bude stejné.

Mám obavu, že to bys opravdu chtěl moc, v Hubu se zobrazují všechny. Ale můžeš zkusit ten jeden hlavní blok připnout do hlavní nabídky (na plochu). Případně můžeš synchronizovat jen některé, nemusíš mít všechny z PC i v telefonu.
Mac mini mid 2011, 8 GB RAM, 120 GB SSD OCZ Agility 3, 500 GB HDD Toshiba, 40"+2x24"
iPhone 3GS 32 GB white
iPad 2 3G 64 GB white
Faramir
Junior

Odeslat příspěvekod ThinkDeep 10. 12. 2011 13:51

na poznamky je nejlepsi co sem zatim nasel a pouzivam programek Rainlendar2 , je to kalenkdar a poznamnicek v jednom, velmi uzitecny, prehledny a stylovy,.. u me jednicka
edit: na malinkate poznamky :) na ty vetsi samozrejme Evernote ( android)
ThinkDeep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 10. 12. 2011 14:29

Kód: Vybrat vše
To je ale jeho jediná výhoda ;-) Kromě ceny je OneNote ve všem lepší :-)

Toto jsou věci kde celkem využivam vlastnostíí jednoho zprofanovaneho modniho slova z IT světa.
S evernote přijdu na system xyz je zcela lhostejno jaký a lhostejno na jaký počitač,přihlasim se a poznamky mam na dlani před sebou,můžu si dělat další,editovat atd.To je totiž řekněme primarní ůčel evernote a v tom onenote není vůbec rovnocenná náhrada nebo soupeř.
Pokud byjste chtěli srovnávat tak můžete srovnavat maximelně věci typu catchnotes - versus OneNote,evernote je uplně jin liga než OneNote.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod akira.uzai 10. 12. 2011 14:58

Faramir píše:To je ale jeho jediná výhoda ;-) Kromě ceny je OneNote ve všem lepší :-)

+ multiplatformnost
+ není od MS
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod Magicmaster 10. 12. 2011 15:16

akira.uzai píše:
Faramir píše:To je ale jeho jediná výhoda ;-) Kromě ceny je OneNote ve všem lepší :-)

+ multiplatformnost
+ není od MS

Multiplatformnost je pro někoho důležitá, já do OneNote píšu poznámky ve škole a nějak ji nepotřebuji, potřebné si vytisknu/sdílím v pdf. (Tím ale neříkám, že multiplatformnost je zbytečná)

Stejně tak můžu napsat + že není od Adobe. Irelevantní.
Magicmaster
Junior

Odeslat příspěvekod davees 10. 12. 2011 15:19

Nedávno jsem chtěl OneNote začít používat na iPhonu ale aplikace OneNote je dostupná jen pro USA - http://itunes.apple.com/us/app/onenote/id410395246?mt=8
Nevíte jak to obejít a nainstalovat ji?
davees
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 12. 2011 15:34

multiplatformnost je stejna vlastnost jako cena, kazdy ji ma s jinou dulezitosti, vic to myslim netreba resit.
Jestli je to od MS, adobe, googlu nebo apple vubec neresim, ackoliv nejsem paranoidni tak po nas jdou pres vsechny tyhle velky firmy. Jelikoz, ale nepacham nic nelegalniho vetsinou(*) tak nemam problem s tim mit maily na gmailu, ucet na fb apod.

(*) - "vetsinou" pisu protoze mam rad veskery druh humoru takze nemam problem s vtipkama na ajtaky, arabace, blondyny, buzeranty, cigany, cernochy, kriply, nabozenstvi, policajty, politiky atd.(snazil jsem se to poskladat abecedne abych zase nebyl narcen z diskriminace, navic v nekterych tech skupinach sam jsem), jsem odpruce EU, BSA, OSA, antidiskriminace, dotaci a pobidek, imigrace, feministek, ekofašistů, legalnosti komunismu a KSCM, citim se byt vlastencem a antifašistou - bohuzel jsou tlaky, aby takove nazory byly povazovany za trestne a kriminalni, proto pisu to slovo vetsinou.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jadus 10. 12. 2011 17:40

Jednoznacne Evernote. Uz jenom kvuli multiplatformnosti, ale taky kvuli online snychronizaci. Oproti ON je i jednodussi a prehlednejsi...
Od BPU po BFU
jadus
Junior

Odeslat příspěvekod Georgo 10. 12. 2011 18:49

Evernotu som sa snažil dať šancu niekoľkokrát, a vždy som sa vrátil k OneNote. Pravda, nakoniec kľúčovou vlastnosťou bol pre mňa pen input, ktorý je v OneNote zvládnutý perfektne, zatiaľ čo Evernote skrátka tablet PC nepodporuje vôbec. Aj čo do organizácie dát je to ale lepšie - čisto subjektívny dojem z ovládania je príjemnejší vďaka konzistencii s Office.
Počítačová bezpečnosť stojí a padá na užívateľoch - blbosť a pohodlnosť s ňou nie je kompatibilná.
Georgo
Junior

Odeslat příspěvekod Faramir 10. 12. 2011 20:47

akira.uzai píše:

+ multiplatformnost
+ není od MS

Multiplatformnost by byla fajn, však jsem psal, že bych chtěl OneNote pro OS X, nicméně funguje pod CrossOver, takže aspoň něco.
<irony>To, že OneNote je od MS považuji naopak za výhodu, díky tomu je to tak skvělý program, který nemá konkurenci. To že Evernote není od MS je naopak nevýhoda ;-) </irony>
Každopádně díky Vašemu druhému plus je každému naprosto jasné, že Vás nelze brát vážně, tohle totiž může dát jako plus či minus jen nedozrálé dítě či puberťák.
Faramir
Junior

Odeslat příspěvekod Tightrlik 11. 12. 2011 09:10

Doporučuju k využití Onenote - s konkrétními příklady:

http://workaholic.bloguje.cz/870112-one ... tazeni.php
Tightrlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 12. 2011 10:41

Tajtrliku díky, tohle vypada na naprosto fatalni dokument. (pokud jsi dokonce autorem elaborátu tak nejméně dvojí díky!)
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DracoAn 11. 12. 2011 13:17

Faramir píše:Používám oboje, ale OneNote je mnohem lepší. Problém ale je, že neexistuje pro OS X ani pro Linux, je pouze pro Windows (+ iPhone, funguje i na iPadu). Takže jestli používáš jen Windows, jdi jednoznačně do OneNote, pokud používáš i nějaký alternativní OS, tak je jediná možnost Evernote...

Edit: řešením je použít v OS X CrossOver, v něm OneNote funguje.

Microsoft office je i pro osx a pod linuxem se dá použít pod wine. Takže to je nepředmětný.
DracoAn
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka