Excel zamrzává při ukládání

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Janelita 24. 1. 2012 19:11

Ahoj,

mám Windows Vista a MS Office 2007.

Včera jsem zjistila, že mi zamrzává Excel, kdykoli zkusím něco uložit. Dělá to s .xls i .xlxs, s úplně novými soubory i se starými. Ve složce, kde je dotyčný soubor uložen, se mi pak objeví soubory bez přípony s názvy 7B4C7000, F4F87000 a D6807000.

Zkusila jsem počítač vyčistit pomocí aplikace CCleaner a otevřít Excel v nouzovém režimu. Nepomohlo to. Word naštěstí funguje dobře.

Jednalo se o celkem malý soubor obsahující (ve dvou lipřevážně čísla, která se dělila a sčítala. Nic složitého.

Včera, ale o něco dříve, jsem pracovala s jiným souborem v Excelu a neměla jsem žádné problémy. Jednalo se o čistě textový soubor.

To mě inspirovalo k pokusu. Vytvořila jsem si nový soubor a do několika buněk jsem napsala text. Ukládala jsem po každé změně bez problému. Pak jsem začala psát čísla. Také v pohodě. Udělala jsem první vzorec (dělení sousedních buněk), bez problému. Pak jsem do vedlejšího sloupce napsala jiná čísla a pokusila jsem se vzorec zkopírovat a seklo se to. Takže to reaguje jen na kopírování.

Nový pokus: Zkusila jsem udělat textový soubor a zkopírovat buňky do vedlejšího sloupce. Seklo se to okamžitě, nikoli (jako při pokusu s kopírováním vzorců) až při ukládání.

Věděl by někdo, co s tím?

Neví někdo, co s tím?
Janelita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 24. 1. 2012 19:35

Hezký román, ale nedozvěděli jsme se jedinou technickou informaci.
Co s tím?
1) Prostuduj si:
viewtopic.php?f=1864&t=1095449
2) Doplň info.
3) CCleaner a pod. nesmysly v OS WNT řady 6 nepoužívej: spácháš víc škody než užitku! :-/
4) Otestuj stav RAM, např. z WRE (F8) nebo boot z DVD.
V pořádku?
5) Zkontroluj/oprav NTFS:
chkdsk X: /F /R /X (stačí pro začátek jen datový disk).
Chyby opraveny?
6) Prohlédni chyby v aplikačním logu.
Pokud nebudeš rozumět významu nějaké závažné chyby, okopíruj sem text.
7) Pokud předchozí opravy nevyřešily problém:
spusť Excel bez maker.
Pomohlo?
ANO:
Zakaž spouštění Excelu s makry a zlikviduj chybná makra:
Menu -> Možnosti -> Doplňky
NE:
8 ) Spusť diagnostiku MS Office:
WIN -> Programy -> MS Office -> Nástroje -> Diagnostika
Milan
Milanr1
Pokročilý