Word 2007 - informace na okraji stránky

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ludwig1 11. 12. 2012 08:44

Ahoj,

chtěl bych docílit, abych měl v dokumentu nějaké informace na okrajích stránky (např. nějaký štítek jaká je to kapitola nebo jakého tématu se ten a ten odstavec týká ap.). Bohužel nic jsem k tomu nenašel...

Jde to nějak? Nevíte někdo? :hm

Díky!
ludwig1
Junior

Odeslat příspěvekod Ansam 11. 12. 2012 11:44

Pýtal si sa na Word 2007, ale toto vysvetlenie platí aj preň, hoci je moja odpoveď a obrázok z Word 2010.
Takže vo Word 2010 (aj 2007) to ide voľbou možnosti "Štruktúra dokumentu" a na ľavej strane sa ti zobrazí kompletná štruktúra dokumentu.

Obrázek

ak je to ono, tak sa ozvi že ANO.
V prípade, že túto možnosť vo Word 2007 nenájdeš, tak nezúfaj.
Vývojári už verziou Word 2007, pokračujúc Word 2010 a aj 2013 zneprístupnili užívateľom priamy prístup asi k 90% veľmi dôležitých predvolieb. Ponechali to na užívateľa (pretože každý užívateľ Word je predsa veľmi skúsený programátor) a užívateľ si to môže veľmi jednoducho (podľa vývojárov Wordu) aj nastaviť.
Ansam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ludwig1 11. 12. 2012 12:10

Díky!
Tu strukturu jsem v W2007 nenašel, ale asi to není ono.
Já si to představuji asi takto (malá ukázka):
Přílohy
ukázka.PNG
ludwig1
Junior

Odeslat příspěvekod Ansam 11. 12. 2012 13:30

Takže máš asi na mysli KOMENTÁRE, ktoré sa zobrazujú vpravo mimo textu:

Obrázek

ak je to ono, tak sa ozvi že ANO.

V prípade, že túto možnosť vo Word 2007 nenájdeš, tak nezúfaj.
Vývojári už verziou Word 2007, pokračujúc Word 2010 a aj 2013 zneprístupnili užívateľom priamy prístup asi k 90% veľmi dôležitých predvolieb. Ponechali to na užívateľa (pretože každý užívateľ Word je predsa veľmi skúsený programátor) a užívateľ si to môže veľmi jednoducho (podľa vývojárov Wordu) nastaviť a sprístupniť sám.
Ansam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ludwig1 11. 12. 2012 13:36

No komentář to právě není. Je to vlastně štítek připevněný jen tak k okraji (viz to moje foto), váže se jen k nějakému odstavci, je o 90 stupňů otočený. Vlastně by to šlo asi vyřešit nějakým obrázkem za okraj stránky, ale čekal jsem, že to W2007 bude umět, nějaké ty štítky přece v manuálu apod. používá kdekdo... :hm
ludwig1
Junior

Odeslat příspěvekod Ansam 11. 12. 2012 13:55

So štítkom vo Worde som sa za ostatných 20 rokov používania Wordu nestretol.
Ansam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ludwig1 11. 12. 2012 14:10

No vidíš, a jak to vypadá v tom mém dokumentu hezky :-)
ludwig1
Junior

Odeslat příspěvekod JoDiK 26. 1. 2013 21:19

A není to klasické textové pole?
Přílohy
ovecka.png
JoDiK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ludwig1 26. 1. 2013 23:15

Ale jo, díky, už jsem na to taky přišel, zkusil jsem to přes textová pole a jde to. Problém je jen s tiskem, tiskárna prostě nechává určitý okraj a když chci mít to pole zarovnané přesně s okrajem stránky, tak to moc nejde. Na PC ano, ale na tiskárně ne.
ludwig1
Junior

Odeslat příspěvekod JoDiK 26. 1. 2013 23:27

No a tos nevěděl, že obyčejná tiskárna neumí tisknout až ke kraji? Tak si to nech vytisknout u "profíků".
JoDiK
Kolemjdoucí