Windows 8 a Office 2013 - nelze otevřít dokument

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod goob 19. 9. 2013 10:14

Zdravím,

řešíme problém, kdy se nám nechtějí otevírat Office dokumentu na nově zakoupeném počítači s Windows 8 a Office 2013. V Outlooku nelze zobrazit náhled přílohy (v Centru zabezpečení je ale nastaveno, aby se zobrazovaly náhledy v chráněném režimu nebo jak to tam je). Problém ovšem je, že při otevření dokumentu, a to jak z Outlooku, z flash disku nebo po nahrání souboru na disk počítače, vyskočí chybová hláška:

Při otevírání souboru v aplikaci Word došlo k chybě. Zkuste některé z následujících kroků:
* Ověřte oprávnění k souborům pro dokument nebo jednotku
* Ujistěte se, zda je k dispozici dostatek volné paměti a místa na disku
* Otevřete soubor v převaděči obnovení textu

Zkoušel jsem fintu nalezenou na internetu, tj. odkliknout všechny tři položky v Centrum zabezpečení -> Chráněné zobrazení, ale bezvýsledně.

Děkuji za rady.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 19. 9. 2013 10:36

Kdo a jak instaloval Windows a Office?

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod goob 19. 9. 2013 10:40

Obojí předinstalované od výrobce (Asus, modelová řada X55A).
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Junior

Odeslat příspěvekod fred 19. 9. 2013 11:21

Spust regedit -> dej vyhledat -> outlooksecuretemp -> najde ti to klic OutlookSecureTempFolder -> klic otevri, bude v nem mit cestu k temp adresari, tu otevri v pruzkuminku a cely adresar promaz...
Xiaomi Mi9
fred
Junior

Odeslat příspěvekod goob 19. 9. 2013 16:47

Tak po hodinách trápení jsme Office 2013 smazali a dali tam 2010, na kterou jsme měli ve firmě ještě jednu licenci. A tam to funguje hned, bez problémů. Očividně bug této verze Office. Děkuji za rady.
goob B-]

goob
Junior

Odeslat příspěvekod chatumbabub 19. 9. 2013 17:41

"Očividně bug této verze Office."
tim to skoro urcite nebylo. Ale spise zpackanou instalaci.
chatumbabub
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 19. 9. 2013 17:42

http://www.hash.cz/inferno/otazky.html
(oznacit za bug fakt, ze neco TOBE nefunguje, je prinejmensim troufale. A naopak - ze to funguje, jeste neznamena, ze to neni rozbite)

MP

-- 19. 9. 2013 17:44 --

chatumbabub píše:"Ale spise zpackanou instalaci.

Pouzivat cokoliv predinstalovane dodavatelem je minimalne stejny optimismus, jako nechat si delat felaci od kanibalky.

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod Majsner 19. 9. 2013 19:03

Miroslav Pragl píše:...oznacit za bug fakt, ze neco TOBE nefunguje, je prinejmensim troufale.

Ale takhle vzniká 90% "chyb" a "nepoužitelných programů". Prostě mi to nefunguje, takže jsou všichni blbci (jenom já jsem letadlo) a ten software prostě stojí za prd. :D

Jelikož se ale tazatel nepochlubil, co všechno zkoušel, než nad tím zlomil hůl (antivir, reinstalace office, vypnutí všech nadbytečných rezidentních aplikací, pročištění tempů, jak tu někdo psal etc....), můžeme chybu mezi klávesnicí a židlí pouze předpokládat.
Majsner
Junior

Odeslat příspěvekod Lothaire 20. 11. 2014 00:25

Vím, že je to starší téma, ale při googlení zmíněné chyby vyběhne tento thread pořád jako první výsledek.

Každopádně mně nešly otevírat žádné dokumenty Word (2013) stažené z netu, nakonec jsem dohledal že problém byl v nastavení chráněného obsahu, který je standardně nastaven pro všechny externí dokumenty (z internetu, outlooku apod.)
Může se vypnout pomocí :
Soubor -> Možnosti -> Centrum zabezpečení -> Nastavení centra zabezpečení -> Chráněné zobrazení

Zdroj
Lothaire
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LukynB 17. 3. 2015 20:55

Nebudu zakládat nové téma, když už tu je, takže k věci: scénař takřka stejný Windows 8, Office 365, problém s otevíráním souborů z internetu. Zmíněné nastavení v Centru zabezpečení mi pomohlo jen u souborů z Wordu, PowerPoint soubory se neotvírají (problém pouze u formátu .pptx, .ppt se mi Office 365 otevře bez problému), při stažení souboru na HDD se mi rovněž nedaří soubor otevřít (dvojklik ani pravý tlačíko+otevřít nefunguje, když otevřu PowerPoint 2003 a dám Soubor- Otevřít, tak se mi pptx presentace bez problému otevře)... nějaké napady na řešení?
Předem díky za rady.
LukynB
Kolemjdoucí