Nejde otevřít dokument ve wordu (chyba kódování)

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Capricho 19. 3. 2014 13:45

zdravim,
mam velky problem. vzdy kdyz dam otevrit dokument ve wordu tak mi to vyhodi tabulku kde mam vybrat kodovani textu aby byl dokument citelny ale at vyberu cokoliv tak se ukaze jen rozsypany caj.
Nevite nekdo jak tenhle problem vyresit?
Hledal jsem snad vsude jak tenhle problem vyresit ale nic nefungovalo (open office, linux, jiny pocitac, program na obnovu dokumentu) vse zatim zatim bez uspechu.
Dokumenty byly vytvorene na jednom pocitaci, zadne sifrovani ani nic podobneho. vse fungovalo dlouho az najednou tenhle problem, v pocitaci je NOD32 a nehlasi ani zadny virus.
Jeste jedna dulezita vec je ze dokumenty ulozene na plose jdou krasne otevrit ale vsechny word dokumenty ktere jsou ulozene ve slozce dokumenty tak ty takhle blbnou. kdyz jsem slozku dokumenty otevrel v total commanderu tak mi to pise hlasku ze v teto slozce jsou soubory jejichz nazev obsahuje znaky jine kodove stranky.
Prikladam fotky pro lepsi predstavu
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Capricho
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 19. 3. 2014 14:23

Je velká pravděpodobnost, že je daný dokument poškozený. Zkus ho obnovit ze zálohy nebo otevřít na novější verzi Office.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Capricho 19. 3. 2014 15:03

kde se da najit ta zaloha ze ktere by to slo obnovit? pokud je tedy ta zaloha automaticka.
Jeste vyzkousim novejsi verzi office.
Capricho
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 19. 3. 2014 15:54

Zálohu si každý rozumný uživatel dělá sám. Pokud zálohu nemáš, pak ta data asi pro tebe nejsou důležitá, tak je prostě smaž.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Capricho 19. 3. 2014 16:20

dulezita sou hodne, ale kdyz je holt clovek blbej...
Capricho
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 19. 3. 2014 16:34

... tak mu nic nepomůže ... :) Takže povedlo se jinde? Nebo tě to alespoň naučí zálohovat svá data?

Můžeš ještě zkusit chkdsk, ale ten už s tím teď nejspíš nic neudělá, protože na to už bude vzhledem k pravděpodobně velmi zanedbanému stavu filesystému pozdě. BTW kdy naposledy jsi pouštěl chkdsk?
Bari007
VIP uživatel