VBA - Problém s přepínáním sešitů po aktivaci UserForm

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod still_wolf 3. 2. 2016 15:56

Dobrý den,
v rámci VBA se učím na jednom makru. Vím, že dost věcí by se dalo udělat lépe. Ale teď jsem se zasekl na jedné věci. Když spustím dotyčné makro, není možné přepínat sešity přes hlavní panel Windosů. Přitom sešity přes Zobrazení v Excelu lze přepínat. Navíc, pokud je před Excelem jiné okno, nelze Excel přenést do popředí. Jsem z toho už docela zoufalý. Jediné, co jsem zjisitl, tak že se tento problém vyskytuje po vyvolání příkazu UserForm1.Show (UserForm2.Show 0 funguje).

https://drive.google.com/file/d/0BzzrkO ... sp=sharing

Mockrát děkuji
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Kurimak 4. 2. 2016 09:35

Myslím, že formulář by měl být zobrazen jako nemodální:

Kód: Vybrat vše
UserForm1.Show vbModeless
Kurimak
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 4. 2. 2016 11:55

Toto by mi velice zkomplikovalo celou práci, jelikož čekám na vyplnění UserForm1, z kterého následně čtu informace.

Ale i tak jsem dal UserForm1 do nemodálního režimu. Aby výpočet počkal na zadání hodnot, dal jsem pod něj kontrolující cyklus se zpožděním. Výsledek byl ale takový, že UserForm nemohl číst potřebná data. Ale při krokování operací jsem zjistil, že to stejně nepomáhá.

I tak děkuji za snahu :-)
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 9. 2. 2016 08:41

Tak nakonec jsem musel dotyčný problém řešit nepřímo. Dotyčný sešit nešel přepnout, ať jsem dělal, co dělal. Takže nakonec jsem celou situaci vyřešil automatickým ukládáním a následně načteným sešitu. Poté se již problém neobjevuje. Ale toto řešení beru jen jako částečné...
still_wolf
Junior