Čím nahradit Microsoft Office Outlook?

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Milanr1 14. 4. 2016 20:56

Blábol:
w4ll3r píše:OE byl děravý paskvil, který nebyl nic jiného, než hloupý pop/imap klient s řadou dalších problémů typu poškozené indexy apod. Byl nahrazen klientem Mail, který pokud nebyl součástí systému, tak se dal stáhnout.

Parodie "Mail" v OS WNT 6. řady = naprosto nepoužitelná.
Nedokáže vůbec pracovat bez připojení k internetu. :-/
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod istarix 14. 4. 2016 21:04

Pro méně náročné použití není vůbec špatný webový outlook.
istarix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sislik 14. 4. 2016 21:07

taky se pripojim k nazoru, ze nicim a ani bych se o nahrazovani nepokousel :-)

a mit normalni mail client povazuju za nutnost, webmail je jen takova nouzovka, jak tu nekdo radi

Edit1: Postu filtruji a tridim samozrejme na serveru
Naposledy upravil Sislik dne 14. 4. 2016 22:26, celkově upraveno 1
Radsi nic, nebo mi to zase smazou...
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod peter.nr 14. 4. 2016 21:18

Aký má zmysel nahrádzať Outlook? Peniaze?
Za 84 EUR na rok mám 5 licencií MS Office - Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access.
Plus 5x 1TB Onedrive. A ešte hodina na Skype mesačne.
To je cca 17 EUR na rok na jedného užívateľa. Teda 1,40 EUR za 1 TB mesačne. A Office zadarmo k tomu. Môže byť niečo lacnejšie???
Kto má len jeden gmail účet, tak tomu postačí bohate webový gmail.
Žiadna iná varianta dnes nemá zmysel.
No ak sa bavíme o firemnom prostredí, tam je to drahšie, takže tam má zmysel diskusia.
iPhone 6S < Xperia Z3C < Galaxy Note 4 < iPhone 4S < Galaxy S2 < iPhone 4 < Xperia Mini < iPhone 3GS < iPhone 3G < HTC Desire < MDA Vario2 < MDA Vario1 < MDA2 < Pocket Loox 420 < Nokia N70 < Nokia 6600
peter.nr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 4. 2016 21:30

Žádnou komplexní kancelářinu nedělám, absolutně mi stačí Thunderbird.
anonymni

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 4. 2016 22:00

r34ktor píše:
karlos00x píše:Desktop klient je prezitek.

Chápu, že uživateli jednoho e-mailového účtu webové rozhraní stačí. Ale při více je desktopový klient velmi produktivní věc.

Sám používám Thunderbird. Co se týče alternativ, ještě tu nezazněl The Bat.

Bat jsem v praveku taky pouzival, je skvely, ale pro me nepouzitelny. Kdyz neni clovek zalezlej jen na jednom jedinem PC tak je to nepouzitelne.
Do GMailu na domene mam napojenych asi 6 jinych mailu a nevidim tam sebemensi rozdil oprosti desktopu. Nepotrebuju porad dokola resit nejaky filtry, trideni a dalsi nesmysly. Integrace ostatni dulezitych sluzeb, provazani s Drive... Nespatruju tam moc chyb. A se mnou spousta dalsich velkych firem.

Outlook bez exchange je nepotrebny.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pety 14. 4. 2016 22:28

"Outlook bez exchange je nepotrebny."

Hodí se i pro přístup na outlook.com (dříve hotmail.com). Jen si člověk musí doinstalovat konektor.
Pety
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 15. 4. 2016 05:10

Outlook je Outlook. Pokud ho clovek umi pouzivat nahrada neni. Je to jak s celym Office, kdo nepotrebuje pokrocile funkce nebo je neumi vyuzivat staci alternativy v opacnem pripade zadna alternativa neni.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Pejdo 15. 4. 2016 08:04

Protože máme IceWarp server, tak jsme k němu vzali i Em Clienty
- umí Groupware (sdílení kalenářů, kontaktů, úkolů)
- má integrovaný chat (velké plus)
- pro lidi je na ovládání snažší než Outlook
- hold obšas se vyskytne nějaký ten problémek, který se vyřeší novou verzí
Pejdo
Junior

Odeslat příspěvekod Irbis9 15. 4. 2016 08:08

Jak už psalo několik lidí přede mnou, kdo využívá pokročilé funkce, alternativu nemá.
Pokud pokud se uživatel bez pokročilých funkcí opravdu obejde, tak si myslím, že nejlepší variantou je Mail z balíku Windows Essentials. Má příjemný vzhled, rozvržení ovládacích prvků velmi podobné jako Outlook, kalendář se samozřejmě synchronizuje s tím na webu vašeho MS účtu.
Co mi vadí, že u kontaktů v aplikaci nelze přidat obrázek. A pak se najde ještě několik věcí.

Přesto Mail z Windows Essentials je takový, i když v lecčems dost osekaný, Outlook zadarmo. ;-)
Irbis9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 15. 4. 2016 08:20

Jen takovy dotaz: co presne jsou ty pokrocile funkce ktere umi jen outlook a nic jineho?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jaroh 15. 4. 2016 08:32

A ja sa spýtam ešte ďalšiu otázku: Outlook aj ja využívam fakt iba na mailovanie a tak sú mi jeho ostatné časti/funkcie zbytočné. Viem však do iných desktopových alebo webových mailových klientov dostať súbor PST? Navyše, môj PST má vyše 3 GB ...
jaroh
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 15. 4. 2016 09:00

jaroh PST o velikosti 3GB ještě není nic hrozného. Emaily se do jiného emailového účtu přetáhnou velmi jednoduše - připojíš si ho přes IMAP, a poté do složk přetáhneš obsah složek toho původního PST. Pokud jde o kontakty či kalendáře, tam bych to řešil radši formou exportu z Outlooku a importu do nového klienta (ať už webového, nebo desktopového).
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
Junior

Odeslat příspěvekod jaroh 15. 4. 2016 09:13

Ide mi iba o maily, kontakty a kalendár v Outlooku už dávnejšie nepoužívam. Radšej by som to riešil nejakým priamym importom PST, ale aj cez ten IMAP to preskúmam, len sa mi to zdá strašne zložité ...
jaroh
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 15. 4. 2016 09:21

Pety píše:"Outlook bez exchange je nepotrebny."

Hodí se i pro přístup na outlook.com (dříve hotmail.com). Jen si člověk musí doinstalovat konektor.

Outlook.com jiz presel na plnotucny EAS.

MP
Miroslav Pragl
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka