Outlook 2010 - úkoly

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod drtiKOM 2. 3. 2019 20:38

Ahoj, zkouším si v práci ulehčit práci. Delam na smeny.
Potřebuji:
Vytvořit v Outlook událost/úkol/schůzku/či něco jiného, pro 5 lidí na směně. Každý z nich má firemní mail a Outlook. Událost se bude po pár měsících opakovat a trvá většinou celý měsíc.
Vyzkoušel jsem:
- vytvořit schůzku s cyklickým opakováním a tu jsem na ně přeposlal. Vadí mi forma upozornění. Dal jsem trvání 31 dní a 31 dní se mi postupně pod kalendářem objevuje 31 upozornění.
- vytvořil jsem tedy schůzku pouze na první den v měsíci. To by šlo. Ale zase pak nejsem schopen nastavit upozornění na tuto schůzku na celý měsíc. Prvního v měsíci ji nezachytím (nejsem třeba v praci) a uz se o ni nedozvim.
- vytvořit cyklicky se opakujici úkol třeba po 4 mesicich. Pouze pro mne by to fungovalo super. Problém je ho prenest na dalších 5 lidi. Úkol pak jiz není muj a nevidim po ukonceni tohoto ukolu (mymi 5 pracovniky) stav ukolu a ani se mi za 4 mesice nezobrazi pokracovani ukolu.

Snad to není moc zmatene a je jasne co potrebuji vytvořit. Napada nekoho jak na to a co s tim. dekuji za vase rady....
Case: Zalman Z3 se Seasonic Energy Knight SS-500ET | MB: MSI B85-G41 PC Mate - Intel B85 | CPU: Intel Core i5-4460 | GPU: GIGABYTE GTX 750 Ti OC 2GB | RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR3 1600 | HDD: Samsung SSD 750 EVO - 250GB
drtiKOM
Junior

Odeslat příspěvekod robikbedrunka 15. 5. 2019 12:29

Zdravím,

pokud máte v práci ten firemní email u Microsoftu (doména outlook.com), tak Outlook bude podporovat i synchronizaci kalendářů a všeho možného co máte v účtu - včetně kalendářů. Předpokládám, že to takto u vás funguje - právě z toho teď budu vycházet a popisovat nápad v Outlook Kalendáři. Je-li tomu jinak, stačí říct.
Navrhuji vytvořit kalendář, který budeš s ostatními spolupracovníky sdílet a každému z nich nastavíš oprávnění, aby v tomto kalendáři mohli rovněž události upravovat. Do popisu události pak můžete zaznamenávat stav vašeho úkolu.
Co se týče opakování události, v tomto nevidím problém. V podrobnostech události můžeš nastavit opakování klidně i každý měsíc. Ale co se týče upozorňování na tuto událost, možnost upozorňování na tuto událost vícekrát jsem v nastavení nenašel. To zase umí Google Kalendář. Nicméně by ti Outlook po spuštění druhý den od započetí úkolu měl oznámit, že jsi nějakou událost "prošvihl".
Ať se Vám daří v životě!
robikbedrunka
Junior