Propojení MSO a Google kalendářů

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Klamerka 25. 4. 2019 12:46

Zdravím

Nepochopil jsem úplně nastavení kalendářů, tak bych se rád zeptal:
• Mám nainstalován MS Outlook, jehož součástí je i kalendář. Příjem události/schůzky se mi v tomto kalendáři zobrazí
• Mám účet u Gmailu, jehož součástí je také kalendář.
• V MSO jsem pomocí odkazu z kalendáře Google připojil soukromý kalendář. Do tohoto kalendáře ale nemohu zapisovat, jen jej vidím.

Potřeboval bych se dostat do situace, kdy:
• Mohu v MSO vytvořit událost a tato událost se zobrazí v kalendáři Google
• Mohu v Google kalendáři vytvořit událost a ta se zobrazí v kalendáři MSO

Zvažoval jsem, že budu používat pouze kalendář z MSO, ale jedná se o pracovní účet, kde nechci plést soukromé události. Mám také účet u MS, takže bych klidně nahradil Google kalendář kalendářem z Outlooku z osobního účtu, ale stále bych řešil propojení mezi Outlook služební a Outlook soukromý :o/
Klamerka
Junior

Odeslat příspěvekod robikbedrunka 14. 5. 2019 22:03

Zdravím,

Google nativně synchronizaci Google kalendáře s Outlookem nepodporuje. To by stejně šlo pouze přes Exchange a ten není pro běžné uživatele Gmailu dostupný - funguje pouze pro nějakou firemní verzi, blíže jsem se o to nezajímal.
Nicméně bych ti doporučil neoficiální řešení v podobě aplikace, která toto zprostředkovává. Do aplikace se stačí pouze přihlásit, poté vybrat "složku" (čili Kalendář) v Outlooku, do které se má kalendář z Googlu ukládat. Poté nastavíš interval aktualizace a aplikace bude synchronizovat kalendáře tak, jak si zvolíš v nastavení.
Události si budeš ukládat de facto do offline kalendáře Outlooku, ale aplikace ti ji nahraje i do Google kalendáře. Snad jsem to popsal srozumitelně. :-)
Ať se Vám daří v životě!
robikbedrunka
Junior

Odeslat příspěvekod Klamerka 23. 5. 2019 18:47

Tak jsem se dostal k řešení až nyní. Použil jsem program, který postuje robinbedrunka a vypadá to, že to funguje OK. Děkuji
Klamerka
Junior