Downgrade Office 365 na Office 2010

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Suky. 30. 4. 2019 12:46

Kolega používá velmi starou tabulku s makry, ale odešel mu notebook, koupil nový a s ním Office 365.
Bohužel mu makra nefungují, hlásí chybu makra 1004 - něco s PasteSpecial.
Makro je tam "uděláno" exe aplikací a nenašel jsem možnost to editovat.

Chtěl jsem podle Downgrade office 365 to office 2010 professional přejít na tabulkou podporovaný Office 2010, poslalo mne to na Install Office 2010, ale při pokusu o stažení instalačky dle Stažení dřívějších verzí Office mi to hlásí nesprávný Produkt key (použil jsem ten z Office 365).

Pracně jsem se probojoval na telefonickou podporu Microsoft, kde mne velmi arogantní dáma (kde jste k tomu přišel, že to jde?) poslala nevýbíravě k čertu, že nic takového nejde.
Když jsem poukazoval na to, že samotné stránky Microsoft to umožňují (viz také Microsoft Product Downgrade rights řekla mi, že ji "nějaké fórum" nezajímá, že to prostě nejde.

Neporadíte prosím, jak pokud možno oficiálně do notebooku dostat Office 2010?
Samozřejmě nejraději v rámci již utracené sumy...
Suky.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 30. 4. 2019 14:49

Jsi si jist, že si kolega koupil licenci MS Opice 365?
Není to prostě jen adware?
Výrobci NB i značkových PC to cpou všude. :-(
A/ ANO, je to jen adware.
B/ NE, kolega opravdu omylem (nebo z bl.bosti) nakoupil uvedenou licenci.
Arogantní paní z MS měla pravdu. Z 365* neexistuje žádný downgrade.
Zastaralá informace:

To už dávno neplatí. MS mění licenční pravidla každoročně a to zásadně. :-/
U kancelářských aplikací MS lze legálně downgradovat jen v multilicencích, ale u OEM či krabic ne.
Licenci pro 2010 už MS neprodává.
Pokud chceš 2010 nainstalovat, nic Ti v tom nebrání. Stačí stáhnout originální .iso, rozbalit a instalovat.
Horší to bude s aktivací:
legálně lze koupit jedině licenci aktuální verze Opice**. :-/
Co s tím?
1) Zkus se zeptat, zda kolega nevlastní krabicovou licenci pro 2010.
Pak lze převést tuto licenci z původního NB do nového.
To je jediná možná legální cesta.**
Opice 365 z předinstalovaného OS nevystrnadíš.
Podle rady špičkového odborníka jedině instalace OS do čistého SSD, jinak se Opice 365 nelze zbavit.
Samozřejmě před instalací 2010.
2) Vyzkoušej v jiném PC, kde je nainstalovaná aktuální desktopová verze Opice, zda nebudou fungovat makra v uvedené tabulce.
Pak by stačilo koupit licenci pro aktuální verzi.
3) Otevři tabulku v Libre Office; je nějaká (malá) šance, že makra budou fungovat.
---
* MS plánuje sjednotit kancelářskou platformu:
k dispozici bude pouze 365, nic jiného.
(Děkuji, nechci.)
** Přeprodej OEM licencí z WKS nepovažuji za legální.
I když se mnou většina zde přítomných odborníků nebude souhlasit.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Suky. 2. 5. 2019 08:02

Díky za vyčerpávající odpověď.

Původně měl zkušební verzi, pak koupil krabici (přestože mu to plně nefungovalo. Nu což, každý nemůže umět vše, řemeslník je výborný...)

Jiné PC s MS a jeho Windows 10 + Office 365 nemám, ani neznám někoho kolem. Když už někdo kolem trvá na Woknech má k tomu Libre Office.

Libre Office jsem zkoušel jako první, ale tabulka se ani nenačetla/nezobrazila jak měla (má tam být něco jako grafické Menu).

Zkusil jsem čistou instalaci (tovární nastavení - bylo to bez Ofice) Woken a poté Office 365 - skončil jsem na stejné chybě. No a teprve před chvílí z něj vypadlo, že to makro nefungovalo od začátku (fakturu sice založil, ale nemohl si žádnou načíst z historie, což jako drobnost původně neřešil).

No nic, jdu mu prohledat šuplíky, jestli tam nemá krabici s Office 2010...

P.S. - přístup M$ je zbytečné komentovat...
Suky.
Kolemjdoucí