Zápatí ve formě formátované tabulky

Programy pro práci s textem, tabulkami, prezentacemi

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Klamerka 30. 4. 2019 14:14

Dobrý den

Řeším problém s formátováním stránky. Vytvářím si list s objednávkou pro dodavatele, která musí splňovat grafický styl ostatních firemních dokumentů. Potřebuji tedy udělat list, v jehož horním pravém rohu bude obrázek (logo společnosti). Ve spodní části je složitější tabulka s adresami, čísly účtů a doplňujících informací.

Horní logo není problém udělat ve variantě opakujících se řádků a nebo klasickým záhlavím. Problém mám se zápatím. Excel mi nabízí pouze tři „sloupce“ pro zápatí, ale potřebuji čtyři. Dále potřebuji i nějaké vodorovné čáry, což už netuším, jak udělat.

Jde nějak nastavit zápatí, abych do něj vložil vlastní formát? V nejhorším mě napadlo, že udělám zápatí tak, jak má být a vložím jej jako obrázek :o/.

Na vysvětlenou: Objednávky dělám tak, že uvnitř je tabulka, kde si u každého dodavatele vypisuji, co jsme u něj objednali v minulosti a stále doplňuji. Když objednávám, tak jen vyplním hodnoty u těch položek, které chci, ostatní smažu. List objednávky má tedy někdy 4 stránky, někdy jen jednu. Nemohu tedy napevno vložit zápatí jako obsah.

Přikládám soubor, co potřebuji kopírovat, pro představu.
http://fastshare.cz/11627430/test-zapati.xlsm
Klamerka
Junior

Odeslat příspěvekod robikbedrunka 14. 5. 2019 23:19

Zdravím,
přikládám soubor, který graficky znázorňuje, jak se dostat do formátování záhlaví či zápatí. Co se týče počtu oddílu, které je možné v záhlaví či v zápatí zobrazit, zřejmě neexistuje možnost, jak jej navýšit. Aspoň jsem se zatím s touto možností nesetkal.
V tomto dialogovém oknu si můžeš upravit formátování a i vložit obrázek. :-)
Přílohy
SharedScreenshot.jpg
Ať se Vám daří v životě!
robikbedrunka
Junior