Jaký je nejlepší program pro prohlížení fotek?

Nástroje pro uměleckou i technickou grafiku, DTP, CAD

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod TaNdT 31. 8. 2010 01:50

V minulosti som používal ACDSee, neskôr som skúšal IrfanView a Picasu. Nakoniec som začal používať FastStone Image Viewer s ktorým som úplne spokojný.
TaNdT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kajmik 31. 8. 2010 05:16

Na domácím PC FastStone Image Viewer na klasické prohlížení fotek - bez vysouvacích lišt s náhledy ve fullscreenu si už prohlížení fotek neumím představit :)
Zoner Photo Studio 9 na úpravy a katalogizaci fotek - přece jen přechod na nové verze je veelmi drahý
V práci mi stačí plugin Imagine do Total Commanderu, který funguje bez problémů a docela svižně.

PS: FastPictureViewer taky není špatný, od doby kdy autor po mém otravování přidal vysouvací lišty je to fajn, ale pořád mi na tomto prohlížeči něco vadí, takže zůstávám u FastStone
Kajmik
Junior

Odeslat příspěvekod Faramir 31. 8. 2010 06:13

IrfanView, jednoduchý, rychlý, minimalistický program, který umí otevřít jakýkoliv grafický soubor, podporuje pluginy, je česky a free, umí skenovat, zvládne i jednoduché úpravy (ořez, změna velikosti etc), má výborně propracovanou prezentaci (slideshow), umí zobrazit EXIF. Nic lepšího na prohlížení obrázků není.
Mac mini mid 2011, 8 GB RAM, 120 GB SSD OCZ Agility 3, 500 GB HDD Toshiba, 40"+2x24"
iPhone 3GS 32 GB white
iPad 2 3G 64 GB white
Faramir
Junior

Odeslat příspěvekod nitrogen2 31. 8. 2010 06:39

Postupem času jsem vyzkoušel snad všechny zde uvedené programy, vynikající ACDSee už ale dávno přerostl v pořádného bumbrlíčka. Mnohé z jmenovaných programů slouží primárně na řazení a indexování fotografií do fotoalb a nebývají rychlé. Počítačem mi prochází kvanta fotek a tak u mne už dávno zvítězil IrfanView (má to i v názvu: primárně slouží jako prohlížeč). Podporuje snad všechny myslitelné formáty a je neuvěřitelně rychlý, přitom nezabírá zbytečnou paměť a umí spoustu základních operací s grafikou (ořez, otáčení, úpravy barev, a mnoho lidí neví, že umí i jednoduše kreslit a psát). Ze všeho nejvíc ale oceňuji "jednoprstové" klávesové zkratky a batch operace - prezentace je potom otázkou tří klepnutí na klávesnici.
nitrogen2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dancek 31. 8. 2010 08:12

Mě bohatě postačí s office, prohlížeč. Nebo používám také windows live, je to elegantní prohlížeč fotek.
Dancek
Junior

Odeslat příspěvekod baltimora 31. 8. 2010 08:22

Používam ACDSee Photo Manager 12 som spokojný, mám v PC ešte IrfanView ale nezobrazuje dobre jpg tak ho nepoužívam na prezeranie fotiek ale iba na úpravy a tak.
baltimora
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 31. 8. 2010 08:23

ACDSee do verze tusim 5. Nejlepsi prohlizec co jsem kdy mel a pouzivam ho stale. Pro legalni pouziti Irfanview i kdyz otvirat s nim velike tiffy to je za trest. Zlate ACDSee.
Interni win prohlizec je tak opravdu na jedno prohlednuti nic vic, ale to je dneska trochu malo ne?
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dominik.matus 31. 8. 2010 08:50

Zoner Photo Studio 12, má plno funkcí, ideální pro fotografy, ale jak tu čtu, tak asi vyzkouším tu Picasu
dominik.matus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milan Š. 31. 8. 2010 09:02

Používám IrfanView. Za ty roky jsem si na něj zvykl, je rychlý, umožňuje ukončení klávesou ESC, takže ideální na rychlé prohlédnutí.
amd ryzen 5 3600 3,6 ghz | gigabyte x470 aorus ultra gaming | 16 gb 3333 mhz | samsung ssd 970 evo plus 500 gb | patriot scorch m 500 gb | gigabyte geforce gtx 1660 ti 6 gb | fractal design define c | be quiet! pure power 11 500 w | logitech g402
Milan Š.
Junior

Odeslat příspěvekod arvo 31. 8. 2010 09:07

Všechny uvedené v diskusi (a pár dalších) jsem vyzkoušel a teď používám Adobe Bridge.

To jsem opravdu jediný??
arvo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 31. 8. 2010 09:39

Drive jsem na prohlizeni pouzival ACDSee, ale presel jsem na XnView. Na nejake orezy + upravy krivek pouzivam ZONER 12. Pro pokrocilejsi editaci GIMP/Photoshop/PhotoPaint.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Aleq 31. 8. 2010 11:25

dominik.matus> jestli pro fotografy, tak opravdu zkus spis [url]FastPictureViewer[/url]. Picasa je moc pekna, instaluju ji po rodine zacatecnikum. Na rychly a kvalitni prochazeni fotek jsem zatim nic lepsiho (rychlejsiho) nenasel.

Ono uz jen ten panning po velke fotce akcelerovanej grafickou kartou je tezce navykovy. Na rychlym pocitaci po chvilce predbufferovani je to schopny zobrazovat fotky pri podrzeni sipky doprava tak rychle a plynule, ze to vypada jak video (zadny poblikavani nebo nacteny fotky jen z pulky, proste se meni obrazky jak u videa).
Aleq
Junior

Odeslat příspěvekod HlavaZelená 31. 8. 2010 14:50

Fast Stone Image Viewer , mého srdce šampión :lol:
HlavaZelená
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mtmccox2 31. 8. 2010 15:42

IrfanView
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 31. 8. 2010 15:50

Windows Průzkumník + Prohlížeč fotografií. Na takovou banální činnost nepotřebuju instalovat další software.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka