Jaký je nejlepší program pro prohlížení fotek?

Nástroje pro uměleckou i technickou grafiku, DTP, CAD

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod IQ-tikve 31. 8. 2010 15:55

Není nic snadnějšího a rychlejšího na prohlížení obrázků, než klasický z Windows.
IQ-tikve
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 31. 8. 2010 16:06

IQ-tikve píše:Není nic snadnějšího a rychlejšího na prohlížení obrázků, než klasický z Windows.

Upřesni 3.11,95,XP,Seven?Jinak je to výkřik do tmy - to co je v XP nejde ani nahodou srovnat s tim co je v SEVEN za prohlížeč,z toho soudím že prostě jenom placls přispěvek :-)
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 8. 2010 17:39

Na čisté prohlížení se domnívám že už není třeba žádný speciální program a stačí ten co je integrován v systému. U mě to v práci znamená Windowsácký (snad se jmenuje "prohlížeč obrázků") a doma je to v Ubuntu standardní Nautilus. Oproti windows má výhodu v tom, že zvládá mnohem více souborů, nejden fotky, ale i např. .eps, .ps, atd. RAWy prohlížím pomocí UF RAW.
Na zpracovávání pak používám většinou GIMP.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milan Š. 31. 8. 2010 17:54

IQ-tikve píše:Není nic snadnějšího a rychlejšího na prohlížení obrázků, než klasický z Windows.

Nepamatuju si, jak to bylo ve Windows 7, ale v předchozích verzích Windows nešel nikdy prohlížeč obrázků zavřít klávesou ESC a zobrazení dalšího/předchozího obrázku nebylo nikdy na mezerník/backspace. Z toho plyne, že vestavěný prohlížeč Windows nemohl být nikdy rychlejší než Irfan ... .
amd ryzen 5 3600 3,6 ghz | gigabyte x470 aorus ultra gaming | 16 gb 3333 mhz | samsung ssd 970 evo plus 500 gb | patriot scorch m 500 gb | gigabyte geforce gtx 1660 ti 6 gb | fractal design define c | be quiet! pure power 11 500 w | logitech g402
Milan Š.
Junior

Odeslat příspěvekod Pafo 31. 8. 2010 18:35

Milan Š. píše:Nepamatuju si, jak to bylo ve Windows 7, ale v předchozích verzích Windows nešel nikdy prohlížeč obrázků zavřít klávesou ESC a zobrazení dalšího/předchozího obrázku nebylo nikdy na mezerník/backspace. ... .

Jde to šipkama tam a zpět a alt f4 na zavření.. mezerník mě netrápí, escape by mohl být, bylo by to lepší.
Pafo
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 31. 8. 2010 19:17

Pro prohlizeni fotek je opravdu treba snad neco extra instalovat...?
Bude vic barev, nebo co vlastne...?
Jak uz psali jini, staci to, co je ve windows (a je jedno, v jake verzi to je).
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 31. 8. 2010 19:23

Abox: napriklad rychlejsi zobrazeni, zoomovani na klavesnici/mysi, prepinani do fullscreenu, rychla uprava rozmeru atd. To vse mi nabizi XnView.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 31. 8. 2010 19:29

Rychlejsi zobrazeni, XNview snad rychleji cte...? Ale kazdeho vec.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milan Š. 31. 8. 2010 19:53

Abox píše:Rychlejsi zobrazeni, XNview snad rychleji cte...? Ale kazdeho vec.

Například Irfan se rychleji startuje než ta prohlížítka ve Windows. Kolikrát se to taky otevírálo zmenšené do takového nedomrlého okna, Irfan ti změnšuje jen to, co je větší než rozlišení obrazovky a to ještě nějakou inteligentní metodou.
amd ryzen 5 3600 3,6 ghz | gigabyte x470 aorus ultra gaming | 16 gb 3333 mhz | samsung ssd 970 evo plus 500 gb | patriot scorch m 500 gb | gigabyte geforce gtx 1660 ti 6 gb | fractal design define c | be quiet! pure power 11 500 w | logitech g402
Milan Š.
Junior

Odeslat příspěvekod phenomenon 31. 8. 2010 22:25

Altap Salamander: F3 :D
phenomenon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mungo 31. 8. 2010 23:35

Kombinace F3/PictView v Altap Salamanderu + IrfanView (kromě prohlížení zvládne i složité úpravy a efekty, má bezkonkurenční klávesové zkratky na jednu klávesu, příkazovou řádku - skenování, snímek vybrané části obrazovky).
mungo
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 1. 9. 2010 06:00

Kód: Vybrat vše
Pro prohlizeni fotek je opravdu treba snad neco extra instalovat...?

No jo jenže pro mně minimum mimo favorizovaných programků je windows galerie obrazků - prohližeč obrazků který neumí filtraci je mně k ničemu.a ten vestavěný klasický - nikoliv třeba galerie v seven to prostě neumí a drbat se pravou nohou za uchem třeba pomocí okenního manažera teda nebudu.prohližím a zajima mne červen 2002,- oteviram galerii klik cerven 2002 vteřina a mam je.jakpak dlouho to bude trvat tim klasickým.pomíjím ještě že já potřebuju tagy vidět.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod logout128 1. 9. 2010 07:49

Na čisté prohlížení Preview(v 10.4) nebo QuickLook(v 10.5), na rychlé drobné úpravy (ořez, resize) Goldberg a jako databanku fotek s možností větších úprav iPhoto. Ovšem jsem jen prostý amatér s šest let starým Macem.
Jsem Technomorous.