Samozřejmě, že jo, kdy jsi na tohle přišel

. Asi už 2 měsíce s ním pracuju, viz mé stránky, odkaz v profilu. Pro verze obsahuje pár fíčur navíc, např. odstranění optických chyb - aberace, soudkovitost, snad srovnání padajících linií (stavby) atd., ani jsem nezkoumal...nepotřebuji. Konvertuji do TIFF a drobné úpravy, jako horizont, padající stavby, červené oči, ořezy atd. dělám v Zoneru, na to je špičkový. Jediný problém by mohl být, kdybys měl nějaký úplně nový foťák, který 4.8.3 nezná. Ale vzhledem k tomu, že vyšla myslím někdy v lednu...ostatně, stáhni její trial a vyzkoušej :
http://www.phaseone.com/en/Downloads/So ... veWin.aspx jenom se musíš pro stažení registrovat. Vyber tu 4.8.3 verzi a můžeš testovat, máš tam jak Pro, tak LE, při každém startu volíš, kterou chceš zkusit. A když si ji na Megapixelu koupíš, až dorazí, jenom vložíš číslo a jedeš neomezeně. Ještě jsem pak vypnul zjišťování aktualizací, aby pořád neřvala při každém startu, že už je nová verze. Jediné, co mě lehce štve, je to, že v každém adresáři s RAWy vytvouří svou složky s proxy soubory...ale není to zase taková hrůza. V podstatě se tam ukládají "inoformace", jak jsi soubor zpracoval. Abys ho mohl případně vykonvertovat znovu tak, či jen udělat drobné korekce a ne začít od píky....good luck !
P.S. Nechci, aby to vypadalo, že dělám Megapixelu reklamu, to fakt ne ! Ale je mi líto se nepodělit o tip, z kterého jde vytřískat hodně. Za 300-, co jsem investoval, dnes není skoro nic. A možná, že někdo investuje ještě míň, protože si tam prostě zajde pěšky

To už je pak opravdu supersměšné - 190 Kč