Ja používam: nama5 RAW processor
zdroj: www.nama5.com
Moderátor: Moderátoři Živě.cz
akira.uzai píše:já fotky (ať už normální nebo z rawu) doma nevyvolávám ale jen si je ukládám na disk a jednou za uherský rok je vypálím na CD a zajdu s nimi do fotolabu a nechám to na nich, ostatně mám takový dojem, že oni je také nevyvolávají ale spíše tisknou ( vývojky a filmy jsou již minulost) . )
TheFlyingman píše:Já jsem si pár let zpátky pořídil studentskou licenci Adobe Web Premium CS3, od doby, co fotím do rawu k jeho úpravám zásadně používám Camera Raw, jeho ovládání mi přijde logické.
Zkoušel jsem i Capture NX2, říká se, že z .NEF má o něco lepší výstup, ale ovládání mi moc nesedlo.
Nyní koketuji s myšlenkou pořídit CS5, uvidíme, jak se bude Camera Raw chovat tam...
JakubCh píše:!
P.S. Nechci, aby to vypadalo, že dělám Megapixelu reklamu, to fakt ne ! Ale je mi líto se nepodělit o tip, z kterého jde vytřískat hodně. Za 300-, co jsem investoval, dnes není skoro nic. A možná, že někdo investuje ještě míň, protože si tam prostě zajde pěškyTo už je pak opravdu supersměšné - 190 Kč
bob.bob píše:Záleží na to, co chce člověk s tím RAWem provádět:
b) jestli chce rychle provést drobné úpravy, tak pomůže něco zdarma (na flashdisku mám pro případ nouze http://www.stepok.net/eng/raw_importer.htm)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků