Nejlepší program pro prohlížení obrázků a fotek

Nástroje pro uměleckou i technickou grafiku, DTP, CAD

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Retiree 3. 10. 2013 10:55

IrfanView splňuje veškeré mé požadavky už řadu let. Podobný je, tuším, XnView, ale zvyk je zvyk... Zonera sice mám, ale Zoner je firma, kde peníze jsou až v první řadě (poznatek ještě z 90. let)...
Retiree
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 3. 10. 2013 11:05

ricc4rd0: Samozřejmě, ZPS umí také pracovat (i hromadně) s metadaty. Označíte si fotku (fotky), dáte Informace o obrázku (shift+enter) a kromě běžných věcí jako, autor, copyright, klíčová slova apod. se můžete na každé fotce i literárně vyřádit ;-). Dobré je, že ZPS doplňované informace dává pokud je to možné do všech běžných metadat, tedy jak EXIF, tak IPTC a XMP, takže kompatibilita metadat by měla být snad se všemi prohlížeči fotek.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rob.9991 3. 10. 2013 11:08

Picassa, udělám s ní co potřebuji, přes google foto zálohuji, mám ji i v mobilu i na ntb a je za moji oblíbenou cenu
rob.9991
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 3. 10. 2013 11:10

na prohlizeni ZPS 10 Home z casaku asi za 40,-
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ricc4rd0 3. 10. 2013 11:18

ziki píše:ricc4rd0: Samozřejmě, ZPS umí také pracovat (i hromadně) s metadaty. Označíte si fotku (fotky), dáte Informace o obrázku (shift+enter) a kromě běžných věcí jako, autor, copyright, klíčová slova apod. se můžete na každé fotce i literárně vyřádit ;-). Dobré je, že ZPS doplňované informace dává pokud je to možné do všech běžných metadat, tedy jak EXIF, tak IPTC a XMP, takže kompatibilita metadat by měla být snad se všemi prohlížeči fotek.

Opět moc díky, přemýšlel jsem, že si ZPS koupím, ale zatím jsem tak nějak vždy vystačil s FastStone. To tagování mě ale přesvědčilo.
ricc4rd0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod baltimora 3. 10. 2013 11:34

Za mňa jednoznačne ACDSee 17 / ACDSee Pro 7, alebo prípadne starší, jednoduchý a bezplatný ACDSee Free, ktorý je určený iba na prezeranie fotografií, ale je zato rýchly ako blesk, nič rýchlejšie asi neexistuje.

http://www.acdsee.com/en/products/acdsee-17
http://www.acdsee.com/en/products/acdsee-pro-7

Nemalo by sa na ACDSee zabúdať, pretože je to rýchly a pohodlný program na prezeranie a úpravu fotografií, je dokonca rýchlejší, ako Windows Photo Viewer, ktorý je integrovaný vo Windowse, pretože pri otvorení fotiek sa spustí jednoduchý a rýchly ACDSee Quick View a až následne po kliknutí na Manage / View / Develop / Edit sa spustí hlavný program ACDSee, kde je možnosť fotky aj upravovať atď.

Akurát mi vadí jedna vec, že sa po nainštalovaní programu spúšťa proces ACDSeeProInTouch2.exe, ale vyriešil som to tak, že som ho jednoducho zmazal z disku a je po probléme.
Naposledy upravil baltimora dne 3. 10. 2013 11:42, celkově upraveno 3
baltimora
Junior

Odeslat příspěvekod jendakol 3. 10. 2013 11:40

Na prohlížení bez zbytečného čekání rozhodně Irfanview, zvlášť s tím velkým množstvím dostupných pluginů. Pro pokročilejší zobrazení není špatný třeba ani ZPS, ale ten už chvíli startuje, totéž Picasa viewer.
Written by Jenda
- Lenovo Z570, i5 2430 @2,4Ghz, 8GB RAM, GT 540M 2GB, 500GB/7200rpm, Win 7 Pro x64
- Sony Ericsson Xperia Ray, Koss Porta Pro
jendakol
Junior

Odeslat příspěvekod n.marek 3. 10. 2013 11:58

Taky pouzivam Windows prohlizec, uplne mi to staci. Driv jsem mel Picasu, ale je to jen neco navic... Fotky to otaci v pohode. Akorat se mi to obcas na ruznych PC, otevre v pozadi, coz moc nechapu.
n.marek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mclane87 3. 10. 2013 12:22

Zase nemáte o čem psát? Smutné :pozor
Mclane87
Junior

Odeslat příspěvekod a.kost 3. 10. 2013 12:41

XnView MP nebo klasickej XnView
a.kost
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaKub 31 3. 10. 2013 12:42

Na prohlížení fotek používám ZPS, ale žena má ráda picasu. Jen ji vadí že v picase se fotky po úpravě řadí na konec - fotky se prohlížejí dle data. Nejde nastavit prohlížení dle názvu (nebo jde, ale nefunguje). Kdyby někdo věděl jak tak prosím poraďte.
jaKub 31
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lopaticak 3. 10. 2013 12:53

IrfanView
C35i -> S35 -> SL45i -> M55 -> M65 (-> M75)
lopaticak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nemo7 3. 10. 2013 13:09

Na rychlé prohlížení a jednoduché dávkové úpravy IrfanView. Na prohlížení a katalogizaci fotek Picasa. V Picasa se mi hodně líbí rozeznávání obličejů. Má jiný "katalogizátor" fotek stejnou funkci? Oboje mi funguje v pohodě pod Tučňákem ve Wine. :-)
Scio me nihil scire
Nemo7
Junior

Odeslat příspěvekod darm 3. 10. 2013 13:22

Gwenview
darm
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 3. 10. 2013 16:06

jendakol píše: Pro pokročilejší zobrazení není špatný třeba ani ZPS, ale ten už chvíli startuje

coze? nic takoveho nepozoruju. to mas asi HDD, ze?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka