Otázky ohledně Photoshopu

Nástroje pro uměleckou i technickou grafiku, DTP, CAD

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod St3v3 22. 3. 2007 16:42

Zdravim
1) Jak mám udělat jen obrysy textu? Přibližne takhle: http://www.linuxsoft.cz/img/wgimp05/t4_03.gif
2) Když budu mít obrys textu, jak udělam aby vnitřek obrysu byl průhledný a bylo tam vidět pozadí?
Za odpovědi předem děkuji
St3v3
Junior

Odeslat příspěvekod jech 22. 3. 2007 19:47

Na tohle musíš tak nějak umět ovládat nějaký grafický editor. Nauč se třeba s GIMPem: http://www.linuxsoft.cz/gimp/. Tím byl s největší pravděpodobností tenhle obrázek vytvořený.

Tady je přímo návod jak na text a nápisy:
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod St3v3 23. 3. 2007 16:21

No mám k dispozici Photoshop (viz název topicu). Neporadil by někdo, jak to udělat v něm plz?
St3v3
Junior

Odeslat příspěvekod jech 23. 3. 2007 18:55

A to si nemůžeš stáhnout GIMP, když je zadarmo? Co je v tom jako za problém?
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dachstein (novy) 25. 3. 2007 20:16

1) Obrázek
napises nejakej text, a das jen volby prolnuti a pohrajes si s tim .. jak je na screenu..
2)Obrázek
a to zpruhledneni udelas treba tim ze text das rastrovat a vezmes si kouzelnou hulku a oznacis ty mista ktera chces zpuhlednit a jakmile se to vybere tak das delete a obsah vyberu se ti smaze a tim i zpruhledni ..
dachstein (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod St3v3 26. 3. 2007 12:19

No, krok 1 mi vyšel. Ale krok 2 ne. Dal jsem rastrovat vrstvu, pak jsem vzal hůlku a klikl sem na písmenko - označilo mi to vnitřek - dal sem delete a zmizelo to i s obrysem. Nevíš, co s tím? Jinak díky za odpověď!
St3v3
Junior

Odeslat příspěvekod malcolmX 26. 3. 2007 12:33

CTRL + levy mysak na ikonku T ve vrstve, kde mate text... no a prace s vyberem je jedna z nejlehcich veci...
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod dachstein (novy) 26. 3. 2007 15:22

St3v3 píše:No, krok 1 mi vyšel. Ale krok 2 ne. Dal jsem rastrovat vrstvu, pak jsem vzal hůlku a klikl sem na písmenko - označilo mi to vnitřek - dal sem delete a zmizelo to i s obrysem. Nevíš, co s tím? Jinak díky za odpověď! /quote]

jak jsi vytvoril ten text a mas tam vrstvu pozadi a textovou vrstvu tak dej sloucit viditelny(ctrl+shift+e) - slouci se vrstvy do jedny, ted kdyz uz das tu kouzelnou hulku tak uz by to melo jit odmaznout jen ten vnitrek ... urco to jde i jinymi zpusoby ale me napadl jen tenhle ... :mrgreen:
dachstein (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod St3v3 26. 3. 2007 16:24

malcolmX píše:CTRL + levy mysak na ikonku T ve vrstve, kde mate text... no a prace s vyberem je jedna z nejlehcich veci...

Díky moc, mam to!
Další otázka: Chci dělat kruhy a chci, aby měli všechny kruhy středy v jedný lajně, jak na to?
Plz poraďte
St3v3
Junior

Odeslat příspěvekod dachstein (novy) 28. 3. 2007 13:13

St3v3 píše:Díky moc, mam to!
Další otázka: Chci dělat kruhy a chci, aby měli všechny kruhy středy v jedný lajně, jak na to?
Plz poraďtel/quote]

me se to povedlo takhle ... :
1) nástroj elipsa(u) a nastav tam :
Obrázek
2) udelej elipsy a mely by se ti delat kazda do novy vrstvy ... aby jsi je mel kulaty pouzij shift(ale shift drz az po klepnuti mysi kdyz zacnes delat elipsu jinak by se ti u mysitka zobrazilo maly plus a to znamena ze bys pridaval k minulymu objektu .. )
mel bys tam mit:
Obrázek
3)no a ted staci oznacit vsechny vrstvy a dej nastroj vyber a zarovnejto - zarovnat vodorovne stredy a pak zaorvnat svisle stredy a mas to ..
dachstein (novy)
Junior