Internet na patre mezonetoveho bytu

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod alfah4ns 6. 12. 2024 22:32

Zdravim,

mame v pronajmu mezonetovy byt, v prizemi je kabelovy internet od Vodafonu, s tim jejich Vodafone station modemem.
Potrebuji nejak dostat internet na patro, alespon do pracovny, zbytek patra, jako loznice atd. pro telefony, mne netrapi, trafiy pro mobily maji dat dost a jedna se mi ciste jen o PC/notebook.
Kabely bohuzel natahnout nemuzu,snad jedine venkem a skripnout pres tesneni okna, coz je reseni... no.. ehm.. :D proste nemuzu natahnout kabely.

Ma nekdo realne zkusenosti s powerline?
Nebo jit radeji cestou mesh? Zvladnou ty krabicky bezdratove komunikovat i pres strop?

Diky
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 12. 2024 23:30

3band BE mesh, 6G bandu jako páteř. Nešetřit - v tomhle případě se Ti to může jedině nevyplatit.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 7. 12. 2024 13:16

Powerline fungovat muze a nemusi - ja jsem pres powerline v pronajatem byte jel nekolik let, v jinem miste ale nemusi fungovat vubec.

Slusna 2,4GHz wifi bude fungovat normalne pres strop, podminkou je antena s nizkym ziskem (treba nejaky Mikrotik) nebo zmena orientace anten na routeru typu "pavouk na zadech". Anteny s vysokym ziskem spatne siri signal ve smeru, kterym antena ukazuje.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý