WiFi Router D-Link DI-524

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod netopa 9. 11. 2008 09:47

Dobrý den, používam tento wifi router ve spojení s ADSL modememem-routerem od O2, bohužel mi nefunguje upload přes tento wifi router, jinak jde. Jak to mam nastavit, nebo kde tkví "zakopaný pes"? Předem děkuji.
netopa
Junior

Odeslat příspěvekod kjubo 4. 12. 2008 16:40

Zdravim, mam taky tento router a uz pres rok resim problem s tim ze pokud se pripojim pres wifi tak se mi rychlost prenosu snizi natolik, ze je nemozne byt na netu. Pokud se ovsem ale pripoji nekdo jinej s jinym notesem tak mu vali vse ok. Zkousel sem zachytavat pakety pres wireshark a nic podezreleho sem neobjevil, nesetkali ste se nekdo s timto problemem? diky za radu, jinak notes je HP nx 6310
kjubo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod g.sus 4. 12. 2008 17:00

Zaujimave, ja sa s nx6310 pripajam sice k inemu routru (TP LINK TL-WR543G), ale uplne bez problemov...
Konfiguracia: XP Prof, sietovka Intel PRO/Wireless 3945ABG, ovladac na nu 12.0.0.82
- you bleed just to know you're alive -
g.sus
Junior

Odeslat příspěvekod hunter21 4. 12. 2008 18:14

To kjubo:
Pozri aku mas kvalitu signalu... pri pouziti sifrovania by nemala byt pod 70%, bez sifrovania pod 50% je uz dost spatne.
Dalej pozri v utilite k wifi karte percentualnu chybovost... ak je velka, byva vetsinou problem so signalom (antena, spatne umiestenie anteny, odrazy, rusenie, vela vykonu) ...
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kjubo 9. 12. 2008 22:37

no kvalita signalu mi kolisa mezi vynikajici a velmi dobra, sifruju klasicky pomoci WEP, i rychlost mi to ukazuje 54Mb/s (jakoze 802.11 g), notebook a router mam od sebe vzdaleny max metr na primou viditelnost bez prekazek a i tak je to spojeni mrte pomale...i ovladac k wifine sem preinstalovaval ale porad nic :(
kjubo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 13. 12. 2008 19:50

Ahoj,

mám tento router, připojení k domácí síti mi funguje v pořádku, ale nedostanu se na internet. Pokud ale propojím router s PC i přes kabel, internet funguje. IP adresu má router od poskytovatele přidělenou, ale zkrátka mi přes wifi nepouští internet. Čím to může být? Mám kabelový net od UPC a Visty.
Zdeněk L.
Junior

Odeslat příspěvekod spawnx19 14. 1. 2009 10:59

Zdravim,
mam problem u tohoto routru potrebuju PC, ktery je k nemu pripojeny pres LAN nastavit aby mel pevnou IP a ja mohl na tom PC spustit TS server zatim se mi dari rozjet server jen pro lokalni sit, ale z Internetu neni videt. Prosim o pomoc. O:-)
spawnx19
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod x22 14. 1. 2009 11:23

Ja mam skusenost, ze upload pri plnom zatazeni (pri teste rychlosti) spadne (v logu routera pise nejaky CM attack).
Download ide cez wifi (s WPA) 8mbit/s a nastastie nepada (pri 54mbit fyzickom pripojeni). Cez kabel ide rychlejsie.
x22
Junior

Odeslat příspěvekod misamasta85 24. 2. 2009 16:15

Ahoj, potřebovala bych poradit s konfigurací routeru Dlink DI-524, dostanu se na adresu, ale ne přes kabel, ale přes wifi, ale dál jsem bezradná, prosím pomůže mi někdo?
misamasta85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mad_mat 28. 2. 2009 13:40

Zdravím. Router D-link DSL-584T co jsme měli od O2 přestal fungovat, tak jsem jako jeho náhradu koupil tento D-524T. Síť běhá v pohodě, i na Wi-Fi, ale na net se nedostanu. Připojený je to takhle. Ze zdi vede RJ11 telefonní kabel do splitteru, o toho vede RJ-45 ethernetový kabel do WAN portu routeru. Ten ale nejeví žádné známky připojení k netu. Kontrolka ani neblikne. Před webový rozhraní jsem nastavil vše jak má být, ale v záložce status je WAN Disconnected a nejde připojit. Nevíte co by s tím mohlo být? Díky.
PC: Pentium4, 2.0 GHz, GF 7600GS, HDD 80 GB

NTB: Acer Aspire 4935G, 320GB HDD, 4GB RAM, Win 7 HP

HDD: 250GB 2,5" ext. hdd BUFFALO, 2TB 3,5" Verbatim Desktop External Hard Drive USB e-SATA combined
mad_mat
Junior

Odeslat příspěvekod CharlitoCZ 26. 3. 2009 15:52

Já si nedávno tento router také koupil, instalace bez problému - trvala asi 15 minut (a to i přes to, že jsem to dělal poprvé v životě), z toho mi ještě asi 5 minut trvalo než jsem zjistil jak naklonovat mac adresu.

- řekl bych, že část problémů co jsem tu počítal by mohla být třeba právě nenaklonovanou mac adresou - pro laiky jako jsem v tomto směru já bych jen poznamenal, že často mívá poskytovatel nastaveno přidělování rychlosti podle mac adresy - tzn. že pokud dáte mezi síťovku a kabel od poskytovatele router, tak musíte do něj "naklonovat" vaší síťovku.

- komentář k tomu, že má slabší wifinu bych zhodnotil asi jako opodstatněně, do bytu to stačí (přes 2 betonové zdi to projde), ale signál pak i podle toho vypadá..

- misamasta: máš dobře zapojenej kabel z počítače?
CharlitoCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Linkie 26. 6. 2009 16:59

ahojte ja mam tiez problem s tymto wifi routrom. internet mam zatial cez kabel. skusala som instalaciu cez CD, to v polovici vzdy zamrzne. skusam to aj prepojenim ethernitovym kablom PC s D-linkom. ale ako nahle to prepojim, nefunguje mi internet a tak ked do weboveho prehladavaca zadam http://192.168.0.1 tak to s nicim vobec nepohne :'(

nevie mi prosim niekto poradit? uz som zufala
Linkie
Junior

Odeslat příspěvekod audis 21. 11. 2009 11:19

včera jsem tento AP/router nastavoval. Dělal jsem to poprvé v životě. Mno, za tři hodiny jsme to zprovoznil. dva poznatky:

1) při použití pruvodce se uprostřed objevila chybová hláška. (na pc s windows vista). tak jsem ho začal konfigurovat přes pruvodce, kde byly Windows7 a ten se bez chyb dokončil.
2) když jsem ho uvedl do továrního nastavení (20 s držet reset), připojil jsem kabely, zadal http//: 192.168.0.1 nebo jak to bylo, ...> stránka nelze zobrazit. nevím, čím to bylo. bylo to střídavě na obou pc. Nakonec se mi to nějak podařilo. Pak jsem zprovoznil Wan, nastavil nějaké to šifrování a správa AP už byla přístupná z obou. nevím..
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir 21. 11. 2009 14:22

audis píše:zadal http//: 192.168.0.1 nebo jak to bylo, ...> stránka nelze zobrazit. nevím, čím to bylo. bylo to střídavě na obou pc.
Je třeba vyčkat, než si počítač převezme nastavení z DHCP serveru, popřípadě je nutno počítač restartovat.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod audis 21. 11. 2009 15:00

někdy to šlo, někdy ne, nedokážu vypodobnit kdy a při čem. dík. někdy čekal jsem i 30 sekund a¨nebo minutu a stejně nic. neva, přístě to bud elepší. hodně jsem se naučil včera večer zase:-)
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka