AIR LIVE WL-5460

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Harynek 4. 11. 2007 12:13

Mám AIR LIVE WL-5460AP nastavené od provozovatele netu na 2 IP adresy , potřebuju se dostat do menu ( nastavení ) abych povolil UPnP , nevím jak, v tomto jsem lama. mužete mi poradit ?
" každé dítě je v trávě krásné jen do té doby , než ji začne hulit "
Harynek
Junior

Odeslat příspěvekod gifter 4. 11. 2007 13:15

Spusť si webový prohlížeč a tam, kde píšeš URL napiš 192.168.100.252 a dostaneš se do nastavení.
Case: Fractal Design | PSU: Seasonic | MB: ASUS | CPU: AMD | RAM: Kingston | VGA: Sapphire | HDD: Seagate | SSD: Kingston | Fan: Arctic + Noctua | LCD: Dell | Win 10 Pro 64 bit
gifter
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod samson010 23. 12. 2007 12:02

mam ten isty problem , nemozem sa dostat do nastaveni tohto APcka , mam router cez ktory ide lan do AP air live , no po hladani signalu mi moj pc ani mobil nenajde ziadnu wifi siet , ak napojim druhy kabel do APcka a do PC tak mi ide net poho ale cez kabel , Router - AP - PC , router ma vlastnu ip , a to APcko ma tiez vlastnu ip moze byt v tomto problem ? nastavim aj tu IPcku na svojej karte lan , alebo wifi , aku ma ten AIR live len to posledne cislo dam ine , do prehliadaca vypisem tu ip z APcka a menu mi nenajde, prosim o pomoc , newiem co dalej :-(
samson010
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 23. 12. 2007 18:55

Některé routery blokují komunikaci mezi připojenými počítači, takže pokud strkáš kabel od PC do routeru, není zaručena komunikace mezi PC a AP.

Zastrč kabel od PC přímo do AP a pokus o spojení s AP zopakuj.
Pokud spojení nenavážeš, doporučuji zkusit zresetovat AP do výrobního nastavení (tlačítko reset zmáčknout za provozu na 30 vteřin).
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Brblos 3. 1. 2008 23:24

Tak za
1.: Zisti si aku mas default gateway v TCP/IP nastaveniach na sietovke a tu IP zadaj do weboveho prehliadaca.
2.: modli sa, aby tam tvoj ISP nenarval svoje vlastne hesla, to v tom pripade, ak si si zariadenia neodkupil;)
Nie som taky bohaty, aby som si mohol kupovat lacne veci :)
Brblos
Junior

Odeslat příspěvekod Endli 11. 11. 2008 09:51

Čaute,v sítích se skoro vůbec nevyznám a ani v nastaveních routerů atd. Mohl by mi někdo poradit postup nastavení Air Live WL-5450AP které je připojeno na wi-fi síť, aby mi na něm jely současně dva počítače zapojené do LAN1 a LAN2? Tedy pokud to takhle vůbec může fungovat.Když takto připojím dva PC, tak se mi na nich objeví hláška "IP adresa koliduje s jiným zařízením v síti" a připojení se zablokuje.Předem díky za radu. ;-)
Endli
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 21. 12. 2008 00:53

Ahoj, mam toto zarizeni a chtel bych do nej nahrat nejnovejsi FW, akorat vubec netusim jak na to.
Muzete mi prosim hodit link na nejnovejsi ofiko FW, popr. nejaky srozumitelny navod, jak na to, pokud mozno v cestine a pro cloveka, ktery to nikdy nedelal?
Dekuji
AiR
Junior

Odeslat příspěvekod kamil2268 21. 12. 2008 11:12

najedeš si na stránky výrobce, dáš si tam podporu a najdeš si tenhle typ, stáhneš ten soubor třeba na plochu, vjedeš do webového rozhraní a tam dáš aktualizovat nebo nahrát nový fw ( nevím jak přesně je to v tomto napsané ) a dáš cestu k souboru a to je vše, udělá restart a máš nový fw, ale musíš si všechno nastavit od začátku nebo si předtím udělat ještě zálohu...
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AiR 21. 12. 2008 13:12

Takze provest zalohu nastaveni. Da se pouzit Fw pro V2 i na starsi model bez tohoto privlastku?
AiR
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 29. 12. 2008 22:38

gifter píše:Spusť si webový prohlížeč a tam, kde píšeš URL napiš 192.168.100.252 a dostaneš se do nastavení.

tak jsem si v praci pujcil notebook, pripojil ho kabelem k airlive, zadam URL a nic ;(
AiR
Junior

Odeslat příspěvekod Caderom 29. 12. 2008 23:17

Protože IP adresa Airlive je v jiném adresním prostoru než je adresní prostor pro místní síť nastavený na tvém PC. Nastav si na PC IP adresu 192.168.100.1 nebo změň masku podsítě na 255.255.0.0.

EDIT: Nebo pokud je už nastavený, tak může mít jinou IP adresu. Jestli je už nastavený, tak si stáhni nějaký IP scanner a vyhledej ho. Rozsah u masky 255.255.255.0 postačí, aby obsáhl všechny možnosti posledního čísla IP, u 255.255.0.0 posledních dvou čísel, první čísla zadej takové, jaké máš u IP adresy v PC.

Firmware V2 lze použít i na první WL-5460AP.
Caderom
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AiR 29. 12. 2008 23:23

Bohuzel nemam admin prava na tom notasoj, takze si budu muset pujcit od znameho.
AiR
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 1. 1. 2009 14:55

tak zkousim vsechno mozne i nemozne a porad nic, asi bych potreboval nejaky popisnejsi navod, protoze sitarine nerozumim
AiR
Junior