nastavenie "repeatera" wline w3000G

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pk_abc 30. 12. 2007 22:41

Zdravim Vas pani!
Som uplny laik vo wi-fi sietach, preto Vas prosim o radu. Internet prijimam po wi-fi od kamarata z DSL routeru s wifi a chceme sa rozsirit, ale "nedociahne" nam signal. Kupil som teda AP wline W3000G s funkciou "repeater". Chceme v podstate "opakovat" vysielany signal a takto vykryt miesto bez signalu, no nechce nam to fungovat. Neviete porati ? info o AP je na http://www.wline.info

Za Vase odpovede a pomoc Vam vopred DAKUJEM!
pk_abc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hučák 30. 12. 2007 23:55

Popíš troch bližšie štruktúru siete. Zariadenia a aktuálny prenos signálu (trasu).

??? ty ten signál chytáš priamo na pc z toho rutru, alebo máš nejaké zariadenie v režime klient pripojené na pc ??? ten signál chceš šíriť iba u seba,alebo ho chceš posielať niekam ďalej?
hučák
Junior

Odeslat příspěvekod pk_abc 31. 12. 2007 09:07

Struktura siete je nasledovna:
ADSL router s WI-FI siri signal, ktory na pozadovanom mieste uz s PC neviem chytit.Signal "na este bostupnom mieste" chytim na notebooku s wi-fi. Preto na miesto, kde este signal je , chcem dat ten REPEATER. Mal by chytat a vysielat ten isty signal dalej. Signal sirim pre seba - nepotrebujem ho nijako zabezpecovat.
pk_abc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hučák 31. 12. 2007 14:55

Treba zvoliť funkciu repeter, cez zoznam sietí ho pripojiť na tú sieť ktorú chcete opakovať, nadstaviť mu rovnaké ssid ako má wifi na tom rutri a malo by to bežať.

A ešte treba skontrolovať nadstavenia toho rurta. pokial tam je zvolená kontrola mac, treba tam zadať mac adresu wifi rozhrania toho repetera.
hučák
Junior

Odeslat příspěvekod hanej 12. 6. 2008 15:53

Ahojte uz ste ten problem vyriesili ?? Mam rovnaky problem a preto prosim o radu.

kupil som well wrc3500 ale uz na tom maturujem tyzden a neviem to rozchodit. Nemate niekto skusenost ?? ... mam doma WiFi router ale nemam dostatocny signal na vsetky izby, tak som chcel well pouzit ako repeater. Umoznuje to aj WDS ale akosi mi to nechce chodit. Vsetko som nastavil podla navodu, aj MAC adresu routra na ktory sa chcem pripajat a nic ... ;( pomozte prosim...
hanej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zakmarian 7. 8. 2008 21:21

ahoj, mám podobný problém, tak nebudu zakládat další téma...můj problém je následující: mám internet přes wifi, nemám pevnou IP adresu...vysílač je asi 15 m za domem, taže jsem doposavaď chytal signál v jedné místnosti jen na notebook...teďkom jsem si ale kvůli rozšíření signálu po celém domě zakoupil Wifi router D-Link DAP 1160 s režimem repeater(WISP repeater)...moc se v tom ještě nevyznám, tak nevím, co vše se má nastavit...něco jsem zkoušel, ale nedostal jsem se ani na webové rozhraní svého poskytovatele :-( nevím ani který režim přesně potřebuju, jestli repeater nebo WISP repeater...PROSÍM kdo by věděl jak na to, tak budu moc vděčný....DÍKY MOC!!!
zakmarian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zakmarian 14. 8. 2008 21:16

Pls HELP...
zakmarian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Asutro 29. 9. 2008 08:06

Neviem ci to je aktualne...
Repetear - opakovac - musi sa nastavit SSID AP + rovnaky kanal ako vysiela AP...
pripadne kluce WEP, WPA, pripadne povolit na AP MAC opakovaca /ak je spustena MAC filtracia/...

Este existuje rezim WDS - vtedy sa nastavuju mac adresy protilahlych zariadeni + musia tento rezim oba podporovat /AP + opakovac/. Zrejme tu musi byt tiez nastaveny rovnaky kanal... WDS sa niekedy odporuca len v pripade zariadeni rovnakeho vyrobcu.

Vecsinou byva v nastaveni opakovaca aj vyhladavanie okolitych sieti a nasledne aj pripojenie na konkretnu.
Asutro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 29. 9. 2008 13:36

Asutro píše:vtedy sa nastavuju mac adresy protilahlych zariadeni ... ...Zrejme tu musi byt tiez nastaveny rovnaky kanal...

Upřesním:
Adresa protilehlého zařízení se nastavuje na tom AP, jehož signál chceme šířit, na repeateru ne.

A ano - repeater v režimu WDS musí mít nastavený stejný kanál jako AP.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Goldboy 5. 12. 2010 15:37

Nazdar,
sused zrobil nezabezpecenu wifi siet a ja som sa s nim dohodol ze sa na neho pripojim, tak som si kupil wline w3000g ale nejak to neviem nastavit .... skusal som uz vselico, neviete mi niekto poradit??
Goldboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 5. 12. 2010 15:43

1. Návod
2. Režim klient
4. Nastavit správně IP adresu a masku a připojit k síti
5. Připojit počítač kabelem k tomu klientovi

BTW ten výběr zařízení nebyl zrovna moc dobrý ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goldboy 5. 12. 2010 15:59

k 1. dostal som sa uz k stranke wline podla navodu
2. mod klient viem nastavit
3. kde mam nastavit ip adresu a masku?
Goldboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 5. 12. 2010 16:02

To určitě najdeš v tom návodu ;) Já nevím, Wline nenakupuji, protože jejich kvalita rozhodně neodpovídá jejich ceně, takže neznám jejich administraci a návod se mi na netu hledat nechce.
Můžeš to nechat i na DHCP serveru, tam je ale riziko, že po nějakém restartu dostane jinou IP a už se na něj nepřipojíš.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goldboy 5. 12. 2010 17:10

K wlinu som dostal velmi strucny navod podla ktoreho som urobil vsetko ale neviem ako dalej .... a co by si mi odporucil na pripojenie k sieti ale aby to malo dobry vykon ??
Goldboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 5. 12. 2010 17:15

Když jsi kupoval ten AP, tak jsi k němu musel dostat nějaký manuál. Tak se koukni do něj a podle mých rad to už nastavíš.

Pokud chceš koupit nové zařízení, tak vezmi nejlevnější AP (řada WA) od TPlinku.
Bari007
VIP uživatel

Další stránka